Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

rarak 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem si myslel, že je to béčko podle nějakého comicsu - velmi se mi líbila barevná stylizace, kdy byla většina barev utlumena a některé naopak zvýrazněny (hlavně červená;), a budoucnosti vypadající jako 'alternativní začátek 20. stol.' (válečná scéna na začátku je jak z filmů o první světové, létající stroje pohání kotle na uhlí..) jsem také postupně přišel na chuť. Ani mi moc nevadily slabší triky, některé scény mi možná proto připomínaly filmy od Karla Zemana. Bohužel téměř veškeré dialogy postav mi přišly nereálné (často pronášejí 'hluboké' myšlenky a tak to občas zní jako sled monologů) a chování hrdinů bylo někdy hodně na efekt na úkor logiky. Přičítal jsem to věrné adaptaci comicsu, avšak (jak jsem zjistil) snímek je na motivy stejnojmenné deskové hry, proto je vina hlavně na straně tvůrců. Ve filmu jsou ale naštěstí i zábavné momenty a vizuální podoba mi sedla, takže jsem se ve výsledku docela dobře bavil. ()

predators 

všechny recenze uživatele

V duchu animace Sky Captaina se nese i Mutant Chronicles. Kvalitou zpracování i svým obsahem mu však sahá sotva po kotníky. Akčních sekvencí mezi mutanty a hlavními hrdiny je požehnaně, ale ani jeden mě nevyvedl v úžas. Taky jsem postrádal charisma, které se svým obsahem hvězdných jmen přímo nabízí, ale dříve, než se mohl někdo presentovat, pořádně to schytal. Alespoň v tomto směru se jednalo o nějaké překvapení, protože jinak je děj dost linární, opět bez sebemenšího překvapení. I tak ale uznávám, že temná atmosféra a některé postavy mohou mnoho diváků zaujmout... 40% ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

S některejma lidma je to prostě těžký. Půl roku vás bombardujou dotazama, typu: Užs to viděl, je to bomba. Fakt super. Pak zjistíte, že dotyčný dobromil tu v hodnocení nemá ani hvězdičku, takže to nejspíš ani neviděl. V tomhle případě je to jasně jeho škoda. Dobře utajená béčková retro sci-fi, kde osmadvacáté století podezřele připomíná začátek dvacátého, kde se vojclové v zákopech první války brodili po pás v orgánech. Tady se partička lidí musí spojit v boji proti mutantům(kdo by to byl řekl!) a pořádně jim provětrat klepeta za záchranu naší rodné skládky. Jinak je to béčko jako řemen, takže mozkovou kapacitu při sledování můžete omezit na minimum( šipečka znamená plej a štvereček stop). Pokud přistoupíte na tuhle hru, zábava vás nemine. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy dávám zpravidla filmům, které už mně fakt něčím intenzivně vadily, což se tady KUPODIVU nestalo, přestože film nabízí spoustu důvodů, proč by mohlo. Jelikož je to ale nehorázná a absolutně nelogická slátanina, na které jsem nenašel zhola nic originálního a o které prostě nemůžu říct, že se mně líbila, zůstanu tentokrát raději více při zemi. Jinak pokud se někomu líbili zdejší mutanti s 'cool' pařátem, tak vřele doporučuji tohle :-) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Použitím techniky snímání herců před zeleným pozadím a následného vytvoření okolního světa v počítačích vznikla už spousta vizuálně zajímavých děl. Za zmínku stojí vysoce stylizované Sin City, brakové retro Svět zítřka, líbivá řež 300 nebo nedávno uvedená epileptická šílenost Speed Racer. U The Mutant Chronicles, které se natáčelo stejnou technikou, je ale jeden velký problém, a to očividně velmi nízký rozpočet. Klíčovaná pozadí bijí do očí stejně, jako tomu bylo u filmů z devadesátých let, digitální triky jsou taky několik let pozadu a celé to popravdě vypadá spíše jako intro k nějaké videohře. Bitevní scény, které asi měly být velkolepé, působí díky velmi prořídlému komparsu značně rozpačitě a nepomáhá tomu ani nepřehledná režie a místy neskutečně chaotický střih. Když k tomu ještě přičtu naprosto mrtvolná počítačem generovaná prostředí, bezmála stupidní scénář s dialogy jak z televizního filmu německé produkce a směšné patetické výlevy (závěr jsem opravdu protrpěl), musím říct, že jsou The Mutant Chronicles opravdu špatným filmem. Nechápu, co dělají John Malkovich, Thomas Jane a Ron Perlman v tomhle podvyživeném béčku. Takového Kevina Sorbo nebo Dolpha Lundgrena bych tu čekal, ale oni? Tohle se vážně nepovedlo. 30% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Postavy Mitche Huntera a Maxe Steinera se objevily již ve videohře „Doom Troopers“ pro Super Nintendo Entertaiment System. (TomikZlesa)
  • Film je založený na univerze rovnomennej stolnej hry. (Mihail123)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno