Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojný film který má super začátek ale ke konci je to horší a horší. Vizualita filmu je parádní a ty efekty se mi líbily i když je pravda že sem tam to ujelo. Začátková válečná sekvence mě dost bavila. A drsňáci Jane a Pertwee neměly chybu. Ale jak jsem říkal pak to upadlo mutanti nebyly nijak moc pěkně udělaný a představoval bych si je trochu jinak. A konec byl celkem tragickej, ale dobře se mi na to dívalo, ale víckrát bych na to nekoukal. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická mission impossible v parádně temném a hlavně nabušeném, ač ryze béčkovém, balení mně naprosto neznámého Simona Huntera.. Protože jsem od Kroniky mutantů, vyjma bezchybného Rona "Hellboye" Perlmana, dopředu vůbec nic nečekal, byl jsem více než příjemně překvapen.. Nakonec jsem si taky uvědomil, proč se Perlman svým velkým hereckým kvalitám navzdory tak často objevuje ve snímcích podobného ražení.. On je vlastně, myšleno jen v dobrém smyslu slova, s tím svým ksichtem pro podobné filmy jako stvořený.. A kolik času a práce ušetří takovým maskérům..!! ;) ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Upřímně mi je jedno, co si kdo tady myslí. Podle mě se jedná o zdejší silné podhodnocení. Kronika Mutantů je povedené sci-fi béčko s dobrým hereckým obsazením, osobitou atmosférou a svižnou režií. Post-apokalyptická atmosféra je dobře vystylizována a spolu s kombinací zcela odlišných stylů vzniklo celkem slušivé dílko. Největším kamenem úrazu je nepříliš originální scénář s nikterak složitou zápletkou. To je však kompenzováno v mase akčních scén plné výbuchů a svištících kulek. A i přes nízký rozpočet nevypadají triky zas tak levně. Jelikož jsem do sci-fi fanda, tak mě toto velice potěšilo i přes některé malé nedostatky. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Použitím techniky snímání herců před zeleným pozadím a následného vytvoření okolního světa v počítačích vznikla už spousta vizuálně zajímavých děl. Za zmínku stojí vysoce stylizované Sin City, brakové retro Svět zítřka, líbivá řež 300 nebo nedávno uvedená epileptická šílenost Speed Racer. U The Mutant Chronicles, které se natáčelo stejnou technikou, je ale jeden velký problém, a to očividně velmi nízký rozpočet. Klíčovaná pozadí bijí do očí stejně, jako tomu bylo u filmů z devadesátých let, digitální triky jsou taky několik let pozadu a celé to popravdě vypadá spíše jako intro k nějaké videohře. Bitevní scény, které asi měly být velkolepé, působí díky velmi prořídlému komparsu značně rozpačitě a nepomáhá tomu ani nepřehledná režie a místy neskutečně chaotický střih. Když k tomu ještě přičtu naprosto mrtvolná počítačem generovaná prostředí, bezmála stupidní scénář s dialogy jak z televizního filmu německé produkce a směšné patetické výlevy (závěr jsem opravdu protrpěl), musím říct, že jsou The Mutant Chronicles opravdu špatným filmem. Nechápu, co dělají John Malkovich, Thomas Jane a Ron Perlman v tomhle podvyživeném béčku. Takového Kevina Sorbo nebo Dolpha Lundgrena bych tu čekal, ale oni? Tohle se vážně nepovedlo. 30% ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Ano tak dá se říct,že souhlasím s každým níže uvedeným komentářem.Chápu,že se tvůrci snažili udělat jaxi nekonvenční film ve stylu stará doba v novém kabátě,ale jak již někdo zmínil 23.století a oni používaj létající stroje na uhlí??? a zároveň supermoderní brokádu na fosfor. Tenhle film by měl mít takových 35% a ani o chloupek víc. A když Ron Perlman prohlásil,že si díky Hellboyovi může role vybírat, měl si kokot nejdřív k tomudle dílku přečíst scénář. Mimochodem ty části,kdy se snaží dramaticky promlouvat k Johnu Malkovichovi jsou trapný až to bolí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film je založený na univerze rovnomennej stolnej hry. (Mihail123)
  • Meno postavy por. Maximilliana von Steinera je odvodené od mena slávneho filmového skladateľa Maxa Steinera, ktorý komponoval hudbu napríklad k filmom King Kong (1933) alebo Casablanca (1942). (misterz)

Reklama

Reklama