Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

lamps 

všechny recenze uživatele

Bruckner si stále drží svůj vysoký standard a kultovní klasiku z osmdesátek pouze nevykrádá, ale zasazuje ji do širších a ambicióznějších významů. Nový Hellraiser tak není festivalem hnusu a hnisu s triviální slasher zápletkou, ale komplexnějším zamyšlením nad tím, co od života vlastně chceme a co jsme pro to ochotni podstoupit. A když už jsme u toho, viděl jsem v tom i efektivní výstrahu pro narkomany, jimž jehly navždy zpečetí osud a zbyde jim jen bolest a bědování… Scénář by chtěl doladit a hrdinové se zpočátku posouvají vstříc odhalení až podezřele ledabyle (a jejich setkání v ústředním sídle mi svým načasováním připomnělo nejvtipnější moment z komedie 40 let panic), ale vyprávění je jinak krásně plynulé a hororové elementy šlapou dobře - především pasáž po úniku ze sídla je hrátkami s prostředím vyloženě skvělá. Nejvíce mě tak podobně jako z originálu mrzí, jak jsou záporáci jen “polovyužití” - sami o sobě nahání hrůzu a zde ještě lépe funguje jejich ambivalence (jsou to zlí ďáblové nebo drsně spravedliví andělé?), ale jejich moc hapruje od ohýbání reality k neschopnosti projít dveřmi. Jinak jsem se ale nenudil, serióznější a výpravnější provedení mi sedlo a transcendentní motivy dotýkající se lidského těla i mysli jsou zde na hororový reboot, navazující na creature-feature originál, překvapivě působivé. Zdaleka ne tolik jako třeba v Martyrs, ale na mainstreamový streamovací produkt dostatečně.. 75 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ako niekto, kto si poctivo pretrpel diely 5 až 10, som nadmieru spokojný a dokonca mi je ľúto, že Hellraiser 2022 sa dočkal premiéry len na streame a nepoputoval do kín, lebo tie kulisy, osvetlenie, to množstvo masiek a praktických efektov okorenených vkusným CGI by som chcel vidieť na veľkom plátne. Pravdou je, že tomu chýbajú zhýralé postavy a originálny príbeh jednotky, prerozprávanie je pomerne priamočiare a hollywoodske, hlavná hrdinka a jej partia kamarátov sú generické postavy bez charizmy (naopak Goran Višnjić je fantastický a zaslúžil by si väčší priestor), ale s výnimkou prvej tretiny, ktorá trochu zaváňa dielmi 5-10 (šedé kulisy, hlúpe postavy, ktoré rozlúštia hlavolam), je príbeh pomerne solídny a dobre vystavaný. Je tu množstvo cenobytov, chutné gore (ale viem si to - najmä v prvých dvoch tretinách - predstaviť aj krvavejšie), fantastická Jamie Clayton ako Pinhead, hudba skvelo pracuje so starými témami, mytológia je výborne inovovaná (rôzne konfigurácie) a ako balkanista oceňujem, že sa to nakrúcalo v Belehrade a tá vila je v skutočnosti kráľovský Beli Dvor. Hneď by som si dal pokračovanie. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že najviac ma vystrašili tí muckajúci sa buzeranti, ale inak to nebolo úplne zlé. Hudba prituhla tam, kde mala, malo to svoje napätie. Len kučeravá bola na mňa až príliš hysterická, čo je na ženu už čo povedať, ako aj ten spotený v obleku to tiež už nezvládal, najmä keď sa mu tam začínali vrtieť pľúca. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#11 Hellraiser. Konečně. Hulu se svým prvním ženským Pinheadem v podání Jamie Clayton vrátilo sérii úroveň. Pokud budou pokračovat, rozhodně to uvítám. A ráda se zase vrátím ke knihám a komiksům, protože ten svět je zkrátka fascinující. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Enough is a myth..“ Brucknerův reboot o garantech sadomasochistického potěšení a inspiracích pro fanoušky piercingu si vcelku poradil s tím, že se musí držet nastavených mantinelů a přitom dostává poměrně velký prostor ke svým vizím. V rámci trendů už nikoho nepřekvapí, že šéf Cenobitů se zálibou v akupunktuře čůrá v sedě, koneckonců všichni členové uskupení jsou v podstatě fešáci, co si v kráse nezadají s Divou Plavalagunou z Pátého elementu. Škoda jen té pekelné délky. Runtime v tomto žánru by neměl překročit 95 minut včetně titulků, všechno navíc je autorské sebepoškozování. Odessa A'zion se vzhledem někde mezi Goldie Hawn a Milanem Peroutkou to tady pěkně schytává, ale dle mého se do role hodila perfektně.. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Pinhead pochází z románu „The Hellbound Heart“ od Clivea Barkera, ve kterém Pinhead nemá konkrétně určené pohlaví, přičemž i jeho vzhled je popisován jako velmi ženský. Proto pro roli byla zvolena transgender herečka Jamie Clayton. Toto je tak první film ze série Hellraiser, ve kterém se objevuje ženská Pinhead. (pornogrind)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama