Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (1 902)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tu tvrdí plno lidí, z tohodle filmu není cítit ta správná depresivní terminátorská atmosféra. Nevidím v něm to zdevastované prostředí, toho skutečného terminátora. Je to čistá stoprocentní akce bez čehokoliv originálního. A další problém byl v tom, že Árny nesvolil na natáčení a tak si odchytli Kickingera, který si zahraje jakoby T-800 v Arnoldově tváři a přitom je tam tak deset vteřin. A na to jaký z toho udělali divadlo, to nakonec vzešlo na dost trapnou scénu. A co jinýho Terminátora dělá Terminátorem než hlas, tělo a duše Arnolda Schwarzeneggera. To ale pro tvůrce znamená jeden dost důležitý fakt. A to ten, že snad další díl už nenatočí, protože tenhle, ačkoliv je kvalitní akcí narvaný od začátku do konce, prostě není takový, jak bych si já přál a s tím asi souhlasí víc lidí. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Více než přiznané narážky (replika „I'll be back“ je na Zlatou Malinu; parafráze ocelárny z T2 pak špatnou anekdotou) mě zarážely ty nepřiznané: Vybuchlá pumpa = Univerzální voják. Úvodní plížení v podzemí = Cameronovi Vetřelci. Sběrače lidí = Válka světů. Vyřazování strojů = matrixovské EMP. Ponorka s internacionalisty stojícími proti partaji guerillových republikánů tíhnoucí k izolacionalismu = překroucený Nebuchadnezzar. Základna Skynetu = Blade Runner meets Rammstein revival. Rozepře na mostě = Charlieho andílci na přehradě štrejchnutý M:I III... ____ Plusy: Sam Worthington. Anton Yelchin v první třetině. Kamera. Tempo filmu. Skvěle (pře[d])narýsované „falloutovské“ (merchandisingové) universum; do něhož se přece tak snadno po „vyndání" filmových postav umístí počítačoví hráči. Práce s různými konci; divákům i postavám nabízí film odlišné. Široká paleta filmového osvětlení (dvojnásob nemístně vedle toho vyznívá Baleovo čtyřminutové fuckování DP-čka za chystání si scény a světel). Dialogy přes jistou strojenost (strojovost?) nezdegenerovaly do triviálně apokalyptického esejismu. Terminátoři. Předmluva POMA na csfd-ácké předpremiéře. ____ Mínusy: Christian „Ur trashing my scene!" Bale. Danny Elfman. Drama, napětí a emoce vyvěsily bílou vlaku a odmítly se dostavit. Akční scény: Až na útok Harvestera a následnou tiptop honičku s moto-terminátory pořádná akce (tj. delší a důslednější) chybí. A ona všemi zmiňovaná 1-shot helikoptéra? Naprosto izolovaný efekt pro efekt. Zřejmě to souvisí se soudobým trendem, rozkládat akci do více dílčích prostorů, odstřeďovat ji z jednoho centra, jímž by se divák mohl opájet. Mizí tak sice pole mimo záběr, protože je pokryto desítkami kamer, v jednotlivých záběrech však roste míra toho, co nevidíme. Ve válce ke všemu na rozdíl od hororu (T1), akce (T2) a komedie (T3) není možné chtít po kameře, aby zachytila vše teď a tady. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

To je tak, když šperk pečlivě vybroušený panem Cameronem začne obdělávat prase jménem McG, který si rochní leda tak v akčních scénách. Z třídílné terminátorovské série na mě nedýchlo ale zhola nic a z toho scénáře, ve kterém cifry v dolní části listu neznamenají číslo stránky, ale množství logických kiksů, se mi chce normálně zvracet. Worthington výraznější než Bale. Vyzdvihnout můžu jedině akční inferno z úvodu filmu a pak scénu útoku Harvestera, který hučí neskutečně mrazivým zvukem, a jeho "dětí" - mototerminátorů, které sviští hodně nápaditou stopou. Ovšem mnoho akčních scén je již obsaženo v trailerech. A závěr snad stloukl Fanda Trotl. Pane jo, to jsem docela zklamán! Rozpačitých 60% ... a digitální Arnold ... je opravdu digitální. 200 miliónů dolarů(rozpočet)/371 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/-14,5 miliónů dolarů(v kinech se nezaplatil) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nevím proč tady skoro všichni ohrnují nosy, já byl nadšenej. Postapokalyptická atmosféra byla skvělá a akční scény perfektní. Stejně tak herci. Kyborg Worthington je prostě husťák a že zastínil Christiana Balea aka Johna Connora mi vůbec nepřijde jako mínus. No pro mě to byl prostě ultimátní nářez a když budete hodní, tak možná přijde i Švarcik :D ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tady se mi nabízí celkem zajímavá bilance: Scénář není úplně silný. Je na něm vidět, že byl přepisován bez jednotné vize, aby se zalíbil. Christian Bale a Bryce Dallas Howard mi přijdou jako špatně a velmi špatně obsazení. Bale působí jako extrémně přepracovaný - jako herec, ne jako postava, jako by sám sobě šel tak na nervy (což nejspíš šel), že jeho John Connor oplývá jenom hysterickými záchvaty a chybí mu jemnost, nadhled nebo obecně civilnost/lidskost. Pryč je ten lovable rogue a to mi docela chybí. Howard je zase hodně neautentická - ani jednou nemám dojem, že by Johna doopravdy milovala, že je opravdu těhotná nebo je že doopravdy schopná vůdkyně. Já už ji delší dobu podezřívám z toho, že je reálně špatná herečka, respektive možná že ji jenom obsazují režiséři do nevhodných rolí a špatně ji vedou, ale platí to, že ji respektuji jenom ve Vesnici a v žádném jiném filmu. Naštěstí je Anton Yelchin absolutně přesný a adekvátně zbožňování hodný, zatímco Sam Worthington a Moon Bloodgood jsou dostačně roztomilí na to, abych nad těmi "hlavními" zamhouřila oči. Přemíra nepřehledné akce způsobuje retardaci děje tak velkou, že v jeden moment děj řekne něco jako "já to vzdávám" a odejde pryč a přenechá to těm explodujícím věcem, ať to dokončí bez něj. A přes to všechno jsem si tento film vlastně užila, mám ho celkem ráda a občas se k němu vracím. I když je to možná proto, že si jej u sledování představuji jiný, lepší. (A Danny Elfman je navíc pořád zábavný.) ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • T-800 (Roland Kickinger) odhodí Marcuse Wrighta (Sam Worthington) na kovový sloup, ve kterém zanechá znatelnou promáčklinu. Když však o několik záběru později dostává od T-800 ránu do srdce a padá na zem, sloup je již v pořádku. (Kroup4)
  • Děj filmu začíná přesně 21. 5. 2018. O něco později se objeví prototyp T-800 (Roland Kickinger). I když nás seriál Terminátor: Příběh Sáry Connorové (od r. 2008) informuje o tom, že Skynet vyvinul předešlou sérii 799 až v roce 2026, tak nejde o chybu, ale o alternativní časovou osu. (Kroup4)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama