Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 901)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tady se mi nabízí celkem zajímavá bilance: Scénář není úplně silný. Je na něm vidět, že byl přepisován bez jednotné vize, aby se zalíbil. Christian Bale a Bryce Dallas Howard mi přijdou jako špatně a velmi špatně obsazení. Bale působí jako extrémně přepracovaný - jako herec, ne jako postava, jako by sám sobě šel tak na nervy (což nejspíš šel), že jeho John Connor oplývá jenom hysterickými záchvaty a chybí mu jemnost, nadhled nebo obecně civilnost/lidskost. Pryč je ten lovable rogue a to mi docela chybí. Howard je zase hodně neautentická - ani jednou nemám dojem, že by Johna doopravdy milovala, že je opravdu těhotná nebo je že doopravdy schopná vůdkyně. Já už ji delší dobu podezřívám z toho, že je reálně špatná herečka, respektive možná že ji jenom obsazují režiséři do nevhodných rolí a špatně ji vedou, ale platí to, že ji respektuji jenom ve Vesnici a v žádném jiném filmu. Naštěstí je Anton Yelchin absolutně přesný a adekvátně zbožňování hodný, zatímco Sam Worthington a Moon Bloodgood jsou dostačně roztomilí na to, abych nad těmi "hlavními" zamhouřila oči. Přemíra nepřehledné akce způsobuje retardaci děje tak velkou, že v jeden moment děj řekne něco jako "já to vzdávám" a odejde pryč a přenechá to těm explodujícím věcem, ať to dokončí bez něj. A přes to všechno jsem si tento film vlastně užila, mám ho celkem ráda a občas se k němu vracím. I když je to možná proto, že si jej u sledování představuji jiný, lepší. (A Danny Elfman je navíc pořád zábavný.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tu tvrdí plno lidí, z tohodle filmu není cítit ta správná depresivní terminátorská atmosféra. Nevidím v něm to zdevastované prostředí, toho skutečného terminátora. Je to čistá stoprocentní akce bez čehokoliv originálního. A další problém byl v tom, že Árny nesvolil na natáčení a tak si odchytli Kickingera, který si zahraje jakoby T-800 v Arnoldově tváři a přitom je tam tak deset vteřin. A na to jaký z toho udělali divadlo, to nakonec vzešlo na dost trapnou scénu. A co jinýho Terminátora dělá Terminátorem než hlas, tělo a duše Arnolda Schwarzeneggera. To ale pro tvůrce znamená jeden dost důležitý fakt. A to ten, že snad další díl už nenatočí, protože tenhle, ačkoliv je kvalitní akcí narvaný od začátku do konce, prostě není takový, jak bych si já přál a s tím asi souhlasí víc lidí. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

První půlku jsem se bavil stejně dobře jako u nejlepších popcornových blockbusterů posledních let, jen ty dialogy jsou vážně dementní, na druhou stranu vyvolávají lehce nablblý úsměv a trochu zvráceným způsobem baví, ve druhé půli film bohužel upadá, viz Pomův koment, Stejně jako u Star Treku mi přijde, že s tím nejlepší se tvůrci vytasili na začátku a druhá půle dýchavičně nestíhá, na to by si měli dávat větší pozor. Každopádně půjdu asi ještě jednou, už kvůli té božské náklaďákové honičce a postavě Sama Worthingtona. Bale je fakt nepochopitelně nevyužitý. P.S. Podle zdejších hodnocení mi připadá, že všichni čekali i přes slabé ohlasy z Ameriky úroveň Cameronových filmů. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John D. Brancato, Michael Ferris .. V rámci post-apokalyptických sci-fi rozhodně výborný příspěvek - v rámci Terminator série celkově obstojný přírůstek, který podráží především průměrná scenáristická práce (výše uvedené duo jen posilnilo moje obavy, jak si poradilo s adaptací Surrogates), nikoliv vlastní provedení (zcela mimo jsou nářky nad chybějícím cestováním v čase či absence toho času úřadujícího guvernéra v hlavní roli). McG si svoji práci odvedl více než dobře, jeho režie mi, nehledě na katastrofální Charlie's Angels, dost seděla. Film má příznivé tempo, zajímavou atmosféru a spoustu akce. Stejně tak potěšila práce kameramana, pestrost svícení, perfektně vyvedená prašná výprava a nadupaný zvukový dokres. Trumf Salvation se ovšem skrývá v herecké sestavě, ať už standardně kvalitní Christian Bale, mladá krev Anton Yelchin a především prudce akcelerující objev Sam Worthington. Opakovaně si tedy musím jen postěžovat na scénář, který vypadá, jak kdyby stávka cechu pisálků ještě neskončila a občas násilnému sestříhání respektive znatelné vystříhání spousty scén. Extended Edition na Blu-Ray se jeví jako nejschůdnější cesta k přerovnání rozpočtu do černých čísel... Hodnocení nestavím ani tak do kontextu fanouška série (tam se ani vyloženě neřadím - pouze Terminator 2: Judgment Day považuji za jeden z filmových milníků). Pokud bych totiž srovnal se zážitkem při posledním Star Trek, tak zde jsem si odnesl jinou, přesto srovnatelnou porci a dávám spokojené čtyři. ___ Předfilmová návštěva výstavy Bodies Revealed a kamošova pofilmová uzemňující parafráze spojení "zaslouží si druhou šanci" neměla chybu a tečku skvělého dne obstaralo ohňostrojné Grandfinále Ignis Brunensis. Cameron neCameron. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Za sebe náramná spokojenost. Nový Terminátor je dost jiný, než jsem čekal a i když jsem měl občas pocit, že vykrádá některé prvky z jiných filmů (Transformers, atmosféra z Potomků lidí, scéna ve městě je Fallout 3 hadr), bavil jsem se velmi slušně. Sam Worthington je řezník, digi-Arnie potěšil a nakonec ani ten Bale není vůbec špatný... Vlastně jen škoda poněkud uspěchaného konce a zbytečné pointy... Star Trek to pochopitelně není, ale jako letní blockbuster, i když možná lehce atypický... Za sebe palec nahoru. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Film bol do kín rozosielaný pod krycím názvom "Project Angel". (Greenpeacak)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama