Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Otřesný casting, příběhově se jedná o jakýsi pokus o návrat K původním dílům, ve kterých šlo vždy o to nahnat nějakou tu souložící mládež na víkendový pobyt k jednomu slavnému jezeru:) Malinko se začíná vracet nahota, naopak stále není zobrazeno násilí. Účet je tentokráte 16 kousků. Dosud největší slabota. 20% PS: Jason vypadá jako rocková hvězda. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zostupná tendencia je tu silne citeľná. Kto videl nejaký ten predošlý Piatok musí byť sklamaný. Najväčšie mínus filmu je určite absencia krvi. Okrem toho Jason je tu de facto zombie. Vidieť mu kosti, pod maskou vyzerá ako tuctový zombie z béčka zo 70s/80s a objavuje sa iba sporadicky. Jasne, Kane Hodder sa dobre pohybuje a má skvelú mimiku (teda žiadnu), ale toto nie je Jason, ako sme ho dovtedy poznali. Presun do jesene atmosfére neprospel a herci sú tradične strašní. Na druhej strane popový soundtrack je skvelý a scéna so spacákom vyslovene bohovská. Solídny dobový slasher, ktorý ale v sérii patrí k tým slabším dielom. PS: môj rebríček série: F4, F2, F1, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Čím novější díl, tím horší... od sedmičky to začíná platit rozhodně. Zatímco šestka nabírá nový dech a je jedním z těch lepších dílů série, sedmička zase vše sráží k místy dost nudné vyvražďovačce. Ta holka s telekinetickými schopnostmi mi tam opravdu nesedla, dává to filmu nádech, který se k Jasonovi prostě nehodí. Samotné řádění maskovaného maniaka není špatné, Jason je ve svém oboru už profík:), ale na dobrý film to bohužel nestačí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ryby ho dokonale ohdlodaly až na kost a Jason s brankářskou maskou porostlou vodním kamenem, se teď po několika letech strávených na dně v jezeře vrací, aby se opět pomstil (po kolikáté už? Já zapomněl, je to v názvu). Mačety sviští, křovinořez vrčí, krev teče a teenageři umírají. Zkrátka nic nového pod Jasonovým sluncem. Byl by to jen další nudný a nezáživný den na březích Kryšťálového jezera, kdyby bábovka Tina se svými telekinetickými schopnostmi nebyla důstojně schopná Jasonovi vzdorovat. To bylo docela zajímavé oživení. Konečně někdo, kdo proti Jasonovi není tak úplně bezbranný. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Devastující zásah MPAA sedmičku značně poznamenal, pro pochopení doporučuji kouknout sem Značně ořezané torzo, prakticky bez krve, toho hororovým fanouškům pak příliš nenabídne. Přitom nápad s dívkou nadanou telekinetickými schopnostmi vůbec není špatný a minimálně oživuje už přece jen trochu obehraný modus operandi. Telekinetické techtle s už notně se rozpadajícím se Jasonem, jak by také ne, byl připoután ke kameni ve vodě údajně několik let, jsou doplněny výborným hudebním motivem alá vynikající Phantasm. Bohužel je však tato drobnost spolu s vizáží pana Voorheese prakticky vším, co je dobré. Zbytek už definitivně zabředl do schematického pojetí osmdesátkového hororového slasheru, ječící postavičky jsou po(s)tupně determinovány, vedou nanicovaté dialogy a jsou prostě a jednoduše hloupé. Ani dvojí soulož a jeden pokus o ni v jedné scéně z letargie příliš nevytrhne. Za skandální pak považuji jen jeden jediný a velmi krátký záběr na odhalené poprsí! Výsledný produkt si po zásahu cenzury zaslouží maximálně dvě hvězdy, bez něj by to bylo za čtyři. Edit komentáře a hodnocení po jubilejních 13 letech (původní komentář zcela cenzurován, v původním hodnocení vystřižena pouze jedna hvězda) ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • V jedné scéně vidí Tina (Lar Park-Lincoln), jak Jason (Kane Hodder) zabije Michaela (William Butler) tím, že jej probodne železným oštěpem, přičemž při vytažení oštěpu je na zbrani patrná krev. Hned v dalším záběru však na oštěpu žádná krev není. (Zdroj: ČSFD)
  • Pracovní název filmu byl Birthday Bash. (gogos)
  • Film musel být devětkrát předložen Americké filmové asociaci, než mu byl udělen rating "R" (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu dospělého), a je pravděpodobně nejcenzurovanějším dílem celé série. Režisér John Carl Buechler to zhodnotil slovy: “Cenzura zničila můj film.“ (LION-MR.T)

Reklama

Reklama