Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi jedna známá říkala, že Michael Myers je pro ni svou chladnokrevností, bezcitností a odlidštěností sexuálně nejpřitažlivější filmová postava. Že mě to zaujalo, o tom žádná - ale ačkoli nevím, z kterého filmu získala ten dojem, jsem si skoro jistý, že z H6 to nebylo. Míša nám tu degradoval na blbečka, co místo zábavných jatek slouží směšný druidský sektě. Schylovalo se k tomu vlastně dlouho - narážky na keltské bohy byly už v H2, H4 i H5, tady dostaly konkrétní podobu, je ale třeba říct, že bohužel. Krev opět šplíchá jak se patří, 13 mrtvol (tentokrát snad kompletně všech nesympatických postav, za celý film se kromě Michaela neobjevila jediná, která by mi byla nějak bližší a nepřál jsem jí pomalou smrt) mluví za vše, ale celkově jde o nelogický příběh plný hloupých chyb bez napětí i tempa, zmatený střih a úhly kamer, což mělo asi naznačit, jak je to akční. Na Loomisovi je vidět, že Pleasence už toho fakt měl dost, a protivný Tommy Doyle Paula Rudda mě iritoval do poslední minuty. Škoda, že ho Myers neoddělal už v sedmdesátým osmým, aby se scenáristi trochu víc snažili. Pro srovnání jsem si ale hned po H6 pustil tentýž film v Producers Cut a nestačil se divit. V mnoha ohledech šlo o lepší film - ledacos se vysvětlilo (třeba proč nemá Loomis jizvy, kde se vlastně vzalo to dítě - jo, Myers si s neteří regulérně zapíchal - nebo proč při závěrečné bitce Michael tak hekal), ledacos bylo jinak (smrt Jamie) - jenže ledacos byly úplný pitomosti ve stylu keltských bohů a že když někde rozsypete kouzelnej prášíček, Majkl přes něj nemůže projít. Hrůza. Dvě hvězdy patří klasické verzi (možná to je slabý film, ale pořád je to Michael Myers!), Producers Cut by dostala o jednu víc. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pôvodná verzia je priemerný film, ale až po pozretí Producer´s Cut (PC) verzii zistíte aký zlý je naozaj. Po takmer 20 rokoch oficiálne vyšla PC verzia na bluray a tak už nemusíme pozerať na zašuštenú a nekvalitnú vhs kópiu, ktorá bola dostupná. Ak neviete,tak oba filmy sa dosť líšia. V PC je 43 minút nových záberov (i keď si myslím, že ich je menej), má iný začiatok, totálne iný koniec a dáva pôvodnému filmu na frak. PC je ucelenejší film, ktorý je viac atmosférickejší a rozpráva o mytológií Halloweenu. Ukazuje koľko nelogických vecí je v kino zostrihu na dáva nám viac Dr. Loomisa. A vlastne po smrti Donalda Pleasencea prišlo k radikálnemu kroku film pozmeniť. Gore je slabšie a vraždy sú osekané čo zamrzelo, ale v konečnom dôsledku ide o kvalitnejší film. Samozrejme sa nejedná o nič svetoborné, ale ako zaujímavosť je to fajn a na porovnanie oboch zostrihov to poteší. ()

Reklama

darm 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal v komentáři k pátému dílu, je to společně s ním nejslabší díl. Občas je zde i náznak atmosféry, ovšem je to jen naprosto bezduchá vyvražďovačka, kde Michael zabíjí ani nevím koho z rodiny Laurie Strode, hrdinky prvních dvou dílů. Druhá hvězda opět za Donalda Pleasence, který zde hraje jednu ze svých posledních rolí... ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je výsměch pro celou rozrostlou sérii o Micheaelu Myersovi. Tajemný kult uctívající ďábla v podobě M.M., kluk který přežil jeho řádění jako malý...bože co tohle má společného s klasikou od Carpentera? Takovouhle slátaninu z absolutního odpadu zachrání pouze pár ( opakuji pouze pár ) solidních gore chvilek. Ale ten konec zapečetí rozhodně nejhorší díl se všech Halloweenů a rozhodně také jeden z těch opravdu dementních hororů celkově - Myersovi dávájí na prdel železnou tyčí, chudáček Michael křičí bolestí, sténa a svíjí se, poté se potácí k zemi a pomalu umírá - kurva cože???? Půl bodu a to opravdu s chlupem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Videná oficiálna kinoverzia. Je to celkom dobrý horor, ktorý je už šiestym dielom tejto kultovej série. Má iba priemerný príbeh o Michaelovi Myersovi, ktorý chce dostať ešte zvyšok svojej rodiny, ale čiastočne je pod kontrolou tajomnej sekty a navyše jeho rodný dom už obýva nová rodina. Spracovanie je ale veľmi zvláštne, už úvod pôsobí príliš zmätočne a to sa nesie prakticky celý film, mierne sa to vylepší až v záverečnej priamočiarejšej tretine, dej je tu skutočne veľmi neprehľadný a tak som mal po tejto stránke s mnohými prvkami problémy, ale aspoň sa tu stále niečo deje, takže ani na chvíľu nenudí. Atmosféra tu už nie je prakticky žiadna, napätie je minimálne, ale to platí o celej sérii, takže za zápor to neberiem, ale filmu trochu uškodila doba jeho vzniku, deväťdesiate roky už pre tento žáner nie sú také pôsobivé, ako boli tie osemdesiate. Čo sa týka samotných vrážd, tak tu som nadmieru spokojný. Samozrejme to nie je žadny extrém, ale je ich celkom dosť, sú slušne krvavé a obsahovo zaujímavé a hlavne sú všetky v obraze, čo je veľké plus, takže žiadne nachádzanie bezmenných mŕtvol, ktoré predtým nemali žiadny priestor na rozdiel od takmer všetkých predchádzajúcich dielov. Najviac sa mi páči vydarená záverečná naháňačka po nemocnici s viacerými úmrtiami. A oproti predchádzajúcemu dielu tu samotný Michael Myers pôsobí omnoho lepším dojmom. Herecké obsadenie je celkom slušné, kvôli celkovej zmätočnosti som mal s viacerými postavami a ich významom vo filme mierny problém, ale opäť poteší Donald Pleasence, zaujímavý je aj Paul Rudd a nesklame ani zvyšok obsadenia. Réžia a technická stránka pôsobia len priemerným dojmom, ale nie som z nich výraznejšie sklamaný. Mrzí ma, že som nevidel tú kvalitnú verziu nezničenú prílišným strihaním a podobne, ale aj tak som celkom prekvapený, podľa hodnotenia som čakal menej, oproti predchádzajúcemu dielu určite vylepšenie a v tejto sérii sa tento diel nestratí. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 61%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

Reklama

Reklama