Reklama

Reklama

Žár

(neoficiální název)
  • USA The Burning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Výborný představitel kempového slasheru. Hned z úvodu je vysvětleno co bylo spouštěcím podnětem pro následující kolotoč vražd. Nechybí ani solidní záporák, který k usmrcování svých obětí používá velké zahradnické nůžky. Velkým kladem jsou určitě gore scény. Kamera nabízí celkem dobré detailní záběry a především neuhýbá stranou, vyjma tedy jedné vraždy, kdy uhne na krví pocákané zrcadlo. Samozřejmě ani zde není ušetřeno ustálených klišé žánru, ale bez nich by to nebylo ono. Celkově jde o směsici nejlepších tradičních prvků a jediným záporem je hudba, která je příliš jednotvárná a nedokáže správně vygradovat vraždící momenty. The Burning patří ve svém subžánru mezi to nejlepší a obsahuje hlavně jednu scénu na voru, která vám z paměti jen tak nezmizí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sice typická táborová vyvražďovačka osmdesátých let, která je však překvapivě lepší než její mnohem slavnější vzor "Pátek třináctého". Zdařile hororová atmosféra s několika nezapomenutelnými momenty a vskutku děsivým řezníkem, který sice pracuje jen se zahradnickými nůžkami, ale o to lépe s nimi umí zacházet. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Šikovne skomponovaný a vygradovaný táborový slasher so šialeným vrahom bažiacim po pomste, dobrý aj vďaka efektom T. Saviniho. Spočiatku ponúkne niekoľko vtipných situácií, ale v okamihu, keď zvážnie, teda zomrie prvá obeť, začína byť zaujímavý. The Burning obsahuje všetko to, čo robí tieto filmy príťažlivé: tajomstvo, kvalitne vytvorené napätie, erotiku, gore aj desivú atmosféru. Podobnosť s Piatkom 13 nepovažujem za handicap, nakoľko slashery 80. rokov sú si celkovo veľmi podobné. Remeselné zvládnutie, nasadenie a rôzne originálne detaily, ktorými aj The Burning disponuje považujem za rozhodujúce. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Miramax a bratia Wenstenovci spolu za prispenia strihu Jacka Sholdera a šikovnými maskérskymi ručičkami Toma Saviniho v prekvapivo remeselne natočenom camp slashery, ani zďaleka nevyznieva tak trápne ako prvý Piatok 13teho. Pre mňa rovnaké prekvapenie no nie tak uspávajúce ako staručký Black Christmas (1974). Yes, to na tej plti sa len tak nevidí. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný slasher o pracovitém zahradníkovi, na kterém se bohužel, podepsal zub času. Nejvíce je to vidět na efektech, které mi přišly hodně odfláknuté. Docela se i divím, protože byl pod nimi podepsaný exceletní Tom Savini. Jinak jako obvykle u podobných filmu pokulhává logika (vor s mrtovala), ale na jedno zkouknutí se to dá.... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Herci Jason Alexander, Fisher Stevens a Holly Hunter zažili v tomto snímku svůj celovečerní filmový debut. (Chatterer)
  • Matka producentov Harvey Weinsteina a Boba Weinsteina, Miriam Weinstein, sa taktiež spolupodieľala na natáčaní tohto filmu, a to ako pre-produkčná asistentka. (beso74)

Reklama

Reklama