Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Já si nemůžu pomoci, ale mě tento PÁTEK TŘINÁCTÉHO 7 neskutečně sedl. Doposud nejlepší díl ze série. Hned za ním trojka a pak šestka. Zbytek slabé průměry až podprůměry. Spoustu diváků si tu stěžuje na menší žánrové převedení do sci-fi ohledně tématu telekinetických schopností hlavní ženské hrdinky. Jenže mě to naopak přišlo jako příjemná změna, příjemné osvěžení do téhle hororové ságy. Mladá holka mi zde přijde sympatická, její psychickou narušenost z tragédie, která se odehrála v jejím dětství je pěkně zahraná. Samotný Jason zde má hodně prostoru, vizuálně vypadá už jako slizký zombík, který byl nějakou dobu uvězněný v jezeře. Vražd je teda docela dost a jsou někdy i vcelku brutální a nápadité. Třeba jedna velice úderná byla, kdy Jason popadne jednu dívku ze stanu, která je omotaná ve spacáku a mrští s ní o strom – to jsem čuměl s otevřenou pusou. Scény s telekinetikou mi nepřišly tak trapné jak tu někteří na CSFD píší. Nijak mě to nepohoršovalo. Atmosféra už je trochu jiná než v prvních dílech, ale furt je o co stát. Hudba je opět dobrá jako vždy – i jsem párkrát zaznamenal téměř totožné hudební motivy jako v sérii Halloween, což se cení. Tady si opravdu nemůžu moc stěžovat. Je to už samozřejmě dost ohrané, spoustu postav tu bylo jen tak jako nutný filmový doplněk, ale i tak jsem po herecké sestavě spokojen. Krom hlavní hrdinky mě třeba zaujal i zákeřný doktor. Takže dost řečí, za mě výborná část s Jasonem. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Devastující zásah MPAA sedmičku značně poznamenal, pro pochopení doporučuji kouknout sem Značně ořezané torzo, prakticky bez krve, toho hororovým fanouškům pak příliš nenabídne. Přitom nápad s dívkou nadanou telekinetickými schopnostmi vůbec není špatný a minimálně oživuje už přece jen trochu obehraný modus operandi. Telekinetické techtle s už notně se rozpadajícím se Jasonem, jak by také ne, byl připoután ke kameni ve vodě údajně několik let, jsou doplněny výborným hudebním motivem alá vynikající Phantasm. Bohužel je však tato drobnost spolu s vizáží pana Voorheese prakticky vším, co je dobré. Zbytek už definitivně zabředl do schematického pojetí osmdesátkového hororového slasheru, ječící postavičky jsou po(s)tupně determinovány, vedou nanicovaté dialogy a jsou prostě a jednoduše hloupé. Ani dvojí soulož a jeden pokus o ni v jedné scéně z letargie příliš nevytrhne. Za skandální pak považuji jen jeden jediný a velmi krátký záběr na odhalené poprsí! Výsledný produkt si po zásahu cenzury zaslouží maximálně dvě hvězdy, bez něj by to bylo za čtyři. Edit komentáře a hodnocení po jubilejních 13 letech (původní komentář zcela cenzurován, v původním hodnocení vystřižena pouze jedna hvězda) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Ač je tento díl zatracován, mě se paradoxně líbil nejvíce. Příběh o dívce s telekinezí může pro mnohé být přitažený za vlasy, ale s ohledem na to, že se tam prohání zombie vrah, tak je to úplně jedno. Každopádně její příběhová rovina mě držela ve střehu. Těšil jsem se na její finální střet s Jasonem a když k němu došlo, tak to stálo za to. Navíc Jason je zde skutečně extrémně hnusný, kostra pokrytá zahnívající tkání, prostě nádhera. Naopak ale opět zamrzí cenzura, která při brutálních vraždách je vždy to nejhorší ustřihnuté až běda. 65% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Od Buechlera som videl Smrtíci prízrak, ale už vtedy som nebol spokojný s týmto režisérom a nedával som mu bohviejakú nádej. Lenže z Buechlera sa stal sympatický režisér a hneď si zobral na starosť klasiku Piatok 13. Nielenže si napísal scenár ale ešte si stvoril aj efekty. Efekty na moje počudovanie nevyzerali zle, len niečo tomu chýbalo. Okrem atmosféry ktorá bola výborná, by som vyzdvihol aj technickú stránku a tú blonďavú herečku Tinu, čo bola obdarená telekinetickými schopnosťami a vedela tak dobre presunúť daný objekt z jedného miesta na druhé. Ani Jason nebol na zahodenie a svojim novým imidžom si upútal nejaké to obecenstvo. Keď tak pozerám na rok 88, je mi jasné, že dnes sa takéto filmy točiť nebudú a aj keď sa natočia, budú vyzerať úboho a nesympaticky, kvôli nudným tínedžerom. Klasika si zaslúži 80 percent. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zostupná tendencia je tu silne citeľná. Kto videl nejaký ten predošlý Piatok musí byť sklamaný. Najväčšie mínus filmu je určite absencia krvi. Okrem toho Jason je tu de facto zombie. Vidieť mu kosti, pod maskou vyzerá ako tuctový zombie z béčka zo 70s/80s a objavuje sa iba sporadicky. Jasne, Kane Hodder sa dobre pohybuje a má skvelú mimiku (teda žiadnu), ale toto nie je Jason, ako sme ho dovtedy poznali. Presun do jesene atmosfére neprospel a herci sú tradične strašní. Na druhej strane popový soundtrack je skvelý a scéna so spacákom vyslovene bohovská. Solídny dobový slasher, ktorý ale v sérii patrí k tým slabším dielom. PS: môj rebríček série: F4, F2, F1, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Keď Tina (Lar Park-Lincoln) spoločne s matkou (Susan Blu) prichádzajú autom ku Crystal Lake, môžeme vidieť, že cesta je bahnistá. Hneď v ďalšom zábere zvnútra auta je však cesta už iba prašná. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama