Reklama

Reklama

Miliardář Nerio se utopil a jeho smrt vyvolala hotové pozdvižení. Navíc zemřel bez dědice. Ve skutečnosti však měl Nerio tajemství – před lety adoptoval v Bosně chlapce jménem Largo. Ten je ovšem momentálně ve vězení poté, co byl křivě obviněn z obchodu s drogami. Jde jen o souhru okolností, nebo o dobře připravenou akci, která jej má zbavit dědictví? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Chorvátska vlajka, morské pobrežia, známe slovenským aj českým dovolenkárom, sa tu objavujú často, takže sa na mňa pri sledovaní nejako nalepila pohoda. Hlavnú postavu hraje pre mňa neznámy herec, ale veľmi ma potešil charizmatický M.Manojlovič, známy predovšetkým z filmu Irina Palm. Film sa odohráva v rôznych častiach sveta, takže aj preto vo filme zaznie mnoho jazykov, ale najmä angličtina, francúzština a chorvátština. Ide o peniaze..., ide o veľké peniaze a tam kde sú, ide vždy o život a o podrazy. Kto tie podrazy a vraždy organizuje, postupne odhaľuje hlavná postava- Largo Winch. Akčné scény sú slušné v kombincii s exotickými miestami nedávajú veľa priestoru pre nudu. Cinemáckych 80% a chválospev o jednom z najlepších akčných filmov za poslednú dobu som ani zďaleka nezdieľal, ale vidieť sa určite oplatí. Slabšie štyri hviezdičky, 70%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Šílený příběh, ve kterém zřejmě nikdo není tím, kým se zdá, nenechá diváka polevit v ostražitosti. Jedinou výjimkou je hlavní hrdina. Jenže tady to nějak vedlo k dojmu, že je to nejméně zajímavá postava ve filmu, což dokládalo i obsazení této role nějakým Tomerem Sisleyem. Na druhou stranu většina akčních scén vypadala jako poctivá práce kaskadérů místo obvyklého tance pixelů, a to je dneska také plus. Ale druhý díl už vidět nehodlám. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pocit WTF mne neopouštěl po celou dobu filmu. Vše bylo podáno tak zbytečně komplikovaně, až to bylo komplikovanější, než bylo, jen aby něco bylo. ;-) Když pak vezmeme celou historku nekomplikovaně, je hloupá až na půdu. Některé kameramanské efekty jsou skvělé (zvlášť když ho honí s vrtulníkem), ale akce je natočená mimořádně špatně a nezajímavě (nehledě na to, že většina akce rovná se že někdo někam furt běží), stejně tak honičky, a hlavní postava je charismatická asi jako uvaděčka v kině. Měl to hrát ten Roden, co tady má jinak naprosto nijakou roli. Ty skoky v lokacích mi přišly samoúčelné, jako takové si laciné hraní na Bonda (ta stylizace se tam nedá přehlédnout, ale postrádá to půvab a vtip a nadhled původních bondovek). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Je to přesně na pomezí 3* a 4* hvězd, přičemž jinak příjemný celkový dojem mi kazila hlavně roztříštěnost a zbytečná překombinovanost děje. Myslím, že kdyby se film natočil přímočařeji nebo se flashbacky šikovněji zakombinovaly do příběhu, šlapalo by to líp. To, že ani nejdou chronologicky, přehlednosti zrovna nepřidává. To je ale ke kritice všechno. Oceňuju i hudební doprovod a sympaťáka v hlavní roli a pak taky samosebou Rodena, jako obvykle perfektního. Dokonce to párkrát má i slušně emoční náboj a na lokace přímořského venkova se hezky kouká, nepřekládaná chorvatština je další palec nahoru. Akce v klasicky francouzském stylu, podaná v klasicky zašmodrchané formě. 65% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Velmi stylový akčnák s ačkovým vizuálem a spoustou nádhernejch zajímavejch lokací (jako je město v nitru ostrova). Od ostatních akčních filmů se navíc liší perfektním scénářem, kterej je napínavej, plnej zvratů a překvapí. Jak by také ne, když je podle jednoho z klenotů francouzské komixové tvorby. Jenom karel uz by si zaslouzil nejakou jinou roli nez Ruského boháče či mafiána. Je vidět že současná francouzká kinematografie umí když chce. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Tomer Sisley zvládol väčšinu kaskadérskych scén sám. Dokonca sa kvôli filmu začal učiť po srbsky. (m.a.t.o.)
  • Podľa komiksu Nerio zomrel tak, že bol zhodený zo strechy Winchovskej budovy. Vo filme sa utopil. (m.a.t.o.)
  • Scény z Hong Kongu boli natočené bez oficiálneho povolenia, iba s malým štábom, ktorý si musel dávať pozor na miestnu políciu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama