Reklama

Reklama

Kanibalové

  • Česko Kanibal Holokaust (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně stal. Do pralesů Jižní Ameriky odjíždí čtyřčlenná skupina mladých reportérů, aby natočili unikátní záběry s domorodci, kteří se ještě nesetkali s bílým člověkem. Podaří se jim nalézt kmen údajných lidojedů, kteří však o bílé návštěvníky nejeví přílišný zájem. Mladí reportéři se je proto pokusí vyrušit z jejich poklidného života. Tento film je nevhodný pro osoby mladší 18 let, protože obsahuje autentické záběry kanibalských orgií, které se tehdy opravdu odehrály. (Vapet Production)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (630)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, jak ohodnotím tento kontroverzní film. Bylo to skutečně těžké, když jediné co se mi promítalo v hlavě, byla vytahovaná a pojídaná střeva spojená s uříznutím penisu na pozadí romantické hudby, jejíž melodii jsem z hlavy dostával snad týden. U tohoto filmu záleží, jakým úhlem se na něj dívate. Pokud pominete nechutnosti v něm vyskytované, dostanete prvotřídní dobrodružný film, jaký jen tak nenajdete. Pokud ale nechutnosti budete vnímat, zůstane vám nekomentovatelné filmové hovno, které se prvoplánově snaží poukázat na to, že špatný člověk se vyskytuje všude, jak mezi kanibaly, tak i mezi senzace chtivými američany. Malá poznámka pro kuřáky, pokud chcete přestat s kouřením, na tento film se raději nekoukejte. 70% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tahle devadesátiminutová brutalita se navenek snaží v divákovi vzbudit dojem, že nese nějaké poselství. Ve skutečnosti toto bohulibé poselství - poukázat na temnou stránku člověka a na ostudnou komercionalizaci násilí - je jenom pouhou záminkou k tomu, aby nám Deodato mohl ukázat ten nejtvrdší snuff spáchaný na zvířatech, který byl kdy v hraném filmu k vidění (milovníci želv, tohle si raději nepouštějte) a nesmírně autentickou formou zobrazit prasárny (jinak se to nazvat nedá), které páchá člověk na člověku. Míra autenticity je tak obrovská, že jsem během sledování byl na pochybách, jestli je to skutečně jenom hrané (u těch zvířat ale ne, tam to jsou skutečně mordy v přímém přenosu). Celkové resumé: velmi umně natočená nechutnost, která se tváří hlubokomyslně, ale já jí to nebaštím. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně NEstal. Asi tak. Jde o hraný pseudodokument, který dokonale později vykradla Záhada Blair Witch. Ovšem natočený tak věrohodně, že režisér za to skončil u soudu. Musel nakonec požádat herce, kteří podepsali smlouvu, že rok nebudou účinkovat ani v reklamě, aby vystoupili z anonymity a potvrdili, že opravdu během natáčení zabiti nebyli. Pohoršovat se nad nechutnými záběry mi přijde komické, vždyť jde o filmové triky! Ohledně zabíjení zvířat je to věc jiná. Rozhodně to zde v žádném případě nehodlám obhajovat, ale tehdy se tak točilo. Stačí vzpomenout na čtvrcení býka zaživa v Apokalypse nebo na ruské, respektive sovětské filmy, kde například koně hynuli před kamerou často. Zejména během natáčení válečných filmů je vozili rovnou na jatka. Když se podíváte na Tarkovského A.Rubleva, uvidíte scénu, kterak se kůň řítí ze schodů při dobývání pevnosti. V ten moment už jakoby nežil. A herci to též neměli jednoduché. V jednom sovětském filmu jsou odsouzenci popravováni tak, že mají k nohám řetězem připevněný kámen, a ten je spolu s nimi vhozen do moře. U dna čekali potápěči a nebohé herce vysvobozovali. Jeden neví, kdo byl ve větším ohrožení, zda herec, nebo potápěč. Herci s Deodatem si maximálně užili moskytů.... Pro mě jde o nejlepší kanibalský film s úžasnou hudbou, nádhernou přírodou a pravým italským gorefestem. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Cannibal Holocaust je hodně specifický film. Těžko ho ohodnotit, protože má sice velký příběh, ale některé opravdu nechutně násilné scény kazí dojem. Odjakživa špatně nesu násilí na zvířatech odehrávající se na filmovém plátně, a proto jsem byl mírně znechucen. Nebýt tohoto faktu, možná bych dal i pět hvězd. Hudba je nádherná a snímek má určitě co do sebe, ale určitě není pro každého. Místy jsem byl docela příjemně překvapen, místy ne. Z tohoto pohledu bych dal maximálně tři hvězdy. Ale když jsem si nechal dlouhou dobu Cannibal Holocaust v hlavě rozležet, docela jsem z něj měl pozitivní dojmy, a proto měním své hodnocení na čtyři hvězdy. Už i tak je zde na csfd tento snímek velmi nespravedlivě podhodnocen. Je to slušná podívaná, kterou by mohl překousnout snad každý, i když má i svá negativa, jež jsem zmínil výše. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

(ne)Film, který je ztělesněním pojmu "kontroverze". Kanibalové se těžko hodnotí. Děj to nemá, herce také ne a jediné na čem Kanibalové stojí je jejich "zákulistní pověst" o (ne)reálnosti scén. Svůj účel - znechutit - to bezesporu plní na výbornou, jenže zároveň je to jedna nudná takřka stominutová nechutná onanie o ničem. A přesto si z ní něco odnesete. Třeba to, že živá zvířata nemá nikdo právo kvůli jakémukoli snímku zabíjet. Jenže co když to tak nakonec vůbec nebylo? Nevíte? Já právě také ne. Třeba právě vy v tom pro sebe onen proklamovaný údajný filosofický přesah objevíte. A třeba také ne. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Porážení zvířat ve filmu bylo reálné, což mělo za následek zakázání filmu v rodné Itálii. Nechvalně známou se pak stala scéna, kdy herci před kamerou za živa rozkrájeli velkou želvu. (Kulmon)
  • Režisér Deodato dostal za zabíjení zvířat ve filmu 4 měsíce nepodmíněně a 400 000 lir pokuty. (masw)
  • V Německu je film známý pod názvem: Nackt und zerfleischt neboli v překladu Nahý a rozsápaný. (sibskyn)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama