Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film Irina Palm je nejen zajímavý svou netradiční tématikou, ale i celkově velmi přirozenými hereckými výkony. Děj je poměrně jednoduchý, ale líbí se mi jak se hlavní hrdinka postupně vyvíjí. Pochopitelná počáteční nechuť k ruční práci se stavá později záležitostí typu luštění křížovek a adaptace domácího prostředí do pracovního koutku. To mi vykouzlilo nejeden úsměv na tváři a když pak máme možnost vidět Irinu v zástěře - může být něco sladce dojemnějšího?! Holt když má někdo šikovné ruce, práce mu jde sama :-).. Je to pěkný film s osobitým příběhem a hlavní poentou je obětování se pro druhé. Silně příběh, který na mě zapůsobil, poctivá (ruční) práce 4*... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborný film! Sam Garbarski si se mnou dělal, co chtěl. Chvíli mě bavil, chvíli dojímal a ve všem byl naprosto úspěšný. Tenhle absurdní příběh, jehož nejpikantnější části znamenaly samotnou ženu v nezajímavé komůrce dělající něco, co nemohlo být vidět, zvládnul s jemností a citem hodným rukou své hlavní hrdinky. Marianne Faithfull i Miki Manojlovič jsou herecky zcela přesvědčiví, jednoduchá náladotvorná hudba to báječně podbarvuje a ani konec mi kupodivu nepřišel nějak přitažený za vlasy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád evropský dramata. Dokáží mě občas neuvěřitelným způsobem překvapit nebo taky naštvat. To už záleží na tom, zdali jsem u filmu ty dvě hodiny strávil rád nebo to byla akorát tak ztráta času. To je zase jejich problém, který se nikdy nerozezná, protože každé z těch dramat je jiné, každé nabídne něco jiného a ne každé sedne každému. Příběh, který se mi ale odehrával dvě hodiny před obrazovkou o Irině Palm, jak jí mnozí pod tímto pseudonymem znají, mě dokázal zaujmout. Ze začátku to vypadalo otravně. Důchodce, problémy v rodině. Jenže následně to chytlo takový spád, že jsem u toho dokázal neusnout. Nejlepší na tom ale je, že ten film, ačkoliv vypadá dost smutně a depresivně, ve skutečnosti takový vůbec není. Všechno to ten režisér bere s nadhledem, občas si z toho udělá legraci a co je nejlepší, dokáže do toho vtěsnat i pozitivní emoce, které se ženou celým filmem. Na závěr snad jen dodám...věřte plakátům. Irina Palm skutečně už ví, co je to penisový loket :-) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Názorně předvedeno, že každé zaměstnání může zvednout naše sebevědomí, pokud se v něm staneme nejlepšími :-)) Samozřejmostí je pohodlný pracovní oděv, domácky útulné prostředí a umělecké jméno - Irina Palm. Přestože důvod, proč Maggie pro ni dříve nemyslitelnou práci přijala, je velmi vážný a smutný, pobavený úsměv mně až na několik vypjatých okamžiků nezmizel ze rtů, zvlášť, když počala nečekaně fungovat chemie mezi Maggií a Miklosem... Neobvyklé propojení jemného humoru s dramatem, doladěné hereckými výkony a výbornou hudbou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Maggie je vdova po päťdesiatke, ktorá žije v malej anglickej dedinke pri Londýne. Svoj život strávila skromným spôsobom staraním sa o rodinu. Jej vnuk je veľmi chorý a leží v nemocnici. Jeho jedinou šancou na prežitie je operácia v Austrálii. Liečebné náklady bude hradiť systém zdravotnej starostlivosti, ale dopravu atď. musí zabezpečiť rodina. Maggie sa rozhodne pomoc svojej rodine hocijakým spôsobom. Irina Palm je veľmi pomalý film, ktorý však ponúka úplne iný pohľad na ľudskú povahu. 7/10 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama