Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Millanium 

všechny recenze uživatele

50tiletá Maggie musí sehnat peníze na operaci svého vnuka - už takovéto sdělení by mě asi od filmu odradilo s pocitem, že se bude nejspíše jednat o tuctový film útočící na city. Ne, Irina Palm opravdu není tuctová, a to nejen tím, že jí potřeba peněz dožene až do jednoho nočního klubu. Nemastná neslaná představitelka si mě svým vývojem role opravdu dostala. 85% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborný film! Sam Garbarski si se mnou dělal, co chtěl. Chvíli mě bavil, chvíli dojímal a ve všem byl naprosto úspěšný. Tenhle absurdní příběh, jehož nejpikantnější části znamenaly samotnou ženu v nezajímavé komůrce dělající něco, co nemohlo být vidět, zvládnul s jemností a citem hodným rukou své hlavní hrdinky. Marianne Faithfull i Miki Manojlovič jsou herecky zcela přesvědčiví, jednoduchá náladotvorná hudba to báječně podbarvuje a ani konec mi kupodivu nepřišel nějak přitažený za vlasy. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pokud je Vám přes padesát let, jste vdova a máte smrtelně nemocného vnuka, na jehož léčení potřebujete spoustu peněz, nemáte moc velkou naději, že mu nějak pomůžete. V bance Vám nepůjčí, jít do banky s punčochou je rozhodně ještě horší, takže co dělat? Představitelka hlavní role, v podání velmi submisivní Marianne to vyřeší velmi svérázným způsobem. Začne peníze doslova a do písmene " honit " na místě, o kterém se jí ani nezdálo. Báječného spoluhráče má v majiteli klubu, v podání Miki Majnovice, ten si svou roli střihl s podobnou noblesou a bravurou jako André Wilms ve francouzském snímku Le Havre. Malý, velký film o tom, že někdy je lepší zhluboka kašlat na předsudky a jít si svou vlastní cestou. Co když tam na konci třeba někdo čeká... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení. Přiznávám, do tohoto snímku jsem se " musel nutit " očekávajíce trošku něco jiného než se mi ( naštěstí ) následně dostalo. Přesvědčivý snímek, bez nijakých klišé ( ke kterým to přímo svádělo ). Pomalu plynoucí ( upozaděná ) režie dává dostatek prostoru vyniknout hercům a Ti to režisérovi S. Garbarskimu vrací i s úroky. Vynikající civilní herecké výkony tu předvádí jak hlavní představitelka Marianne Faithfull jako Maggie, ( vlastně pardon Irina Palm), tak i Miki Manojlovic coby majitel erotického klubu. Irina Palm je snímek ( nejen ) o tom, co vše jsme schopni udělat ( obětovat ) pro záchranu svých blízkých. 75% p.s. pojem tenisový loket dobře znám ( bohužel ) . Pocítil jsem to " na vlastní kůži ". Nic příjemného to rozhodně není! Ovšem Penisový loket mi byl až do včerejšího večera utajen. Těžko říci, co je horší ( bolet to bude asi stejně ), nicméně ten mi opravdu nehrozí :o) Ikdyž, jak říká Jaroslav Dušek: honil si ho každý a kdo říká, že ne....honí si ho dodnes :o) ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Námět sám o sobě mi připadal trochu nanicovatý. Dobrý tak akorát k naplnění dávno známých schémat. Stačí se podívat na filmografii Mikiho Manojloviće a v roce 2007 ho objevíme ve dvou nápadně podobných úlohách (ta druhá v Golubovićově filmu Klopka). "Babička v bordelu" mi zní trochu trapně a rádoby atraktivně. Nicméně třeba právě Manojlovićova účast mě ujišťovala, že úplná katastrofa to nebude. A hle, ono je to přímo dokonalé! Je to tak civilní a decentní a zároveň tak pubertálně obscénní, že prostě nechápu, jak toho tvůrci mohli docílit. Tragika a komika se vůbec netluče, nevidím jediný zádrhel. Stoprocentní spokojenost. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama