Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie, respektíve oveľa presnejšie veľmi slušné x-té varenie z vody alebo čajového sáčka. McLoughlin občas prekvapí vtipnou filmovou rečou, ako asociatívnym strihom (terč) či jednoduchou metaforou so škrečkami, alebo fórikmi typu kniha No Exit od Sartra v rukách spiaceho dieťaťa. Je to teda konečne aj skutočne vtipné, zároveň je vrážd snáď ešte viac ako obvykle a našťastie nenudia. Scenár ale zlyháva v tom, akým lacným spôsobom privedie Jasona späť na scénu a iba veľmi málo rozvinutou líniou s deťmi. Tie by si "zaslúžili" byť vo väčšom ohrození životov. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Temné sily držia ochrannú ruku nad Jasonom. Po oživení bleskom sa z neho stáva v podstate zombie, ktorému ovšem zásah do hlavy neuškodí. No a kam si to Jason rovno z hrobu namieri? No predsa do Crystal Lake. Síce tam už nie je toľko teenagerov, ale tábor je plný detičiek. Cestou Jason stretáva paintbolové komando (veľmi podarené a vtipné), preruší hrátky mladých v karavane (pretlačenie hlavy cez plechovú stenu je fantastické - presne ako T-1000 formujúci sa z podlahy). Jason Lives síce stráca na atmosfére oproti predchádzajúcim častiam, no to je spôsobené zrejme humorom ktorý vychádza len tak na striedačku. No Jason nás opäť presvedčí, že aj po smrti je vo vynikajúcej forme a že mačeta to je jeho naj. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle Pátek třináctého jsem viděl v pátek třináctého, a možná proto se mi tak líbil. Po dementní pětce je to něco opravdu nového a od předchozích dílů se tenhle zcela odlišuje. Konečně například někomu došlo, že v dětském táboře by měly být nějaké děti. Vymizelo stupidní klišé a bylo přidáno dost humoru (tedy aspoň při pár scénách jsem vyprskával smíchy). Také je nutno zmínit soundtrack Alice Coopera, který film doplňuje. Pro mne to byl velice zábavný a fajnový film, po originále možná nejlepší ze série. Jason prostě žije, a to naplno. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jason žije! Pokolikáté už? A co je to za život, když je vlastně jen oživlá mrtvola? A není to fuk? Žije i Tommy Jarvis, který se po letech jako dospělý vrací ke Crystal Lake skoncovat s Jasonem, jenže ouha... Na šestce je znát snaha znovu rozpumpovat pátkovskou sérii po slabší pětce. Přibylo černého humoru, akce (karavan, krátká honička), vražd v rychlém sledu a film otvírají a uzavírají pamětihodné scény - vykopání Jasona z hrobu a jeho uvěznění v jezeře. Plus nějaký ten popkultuní odkaz (malá Nancy, která má noční můry) a to i na sebe sama (Cunningham Road). Škoda, že vraždy jsou krajně nenápadité (Jason prostě přijde, probodne a odejde) a taky bych se obešel bez těch trapně přehrávajících paintballistů. A Jason, který to nerozdýchal, se vrátil do jezera - s řetězem na krku a šutrem na řetězu... no, však on tam dlouho nevydrží.... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda. Tady bylo zaděláno na dokonalé béčko. Svižné tempo, vysoký bodycount, minimum hluchých míst, cool Jason, ikonické scény... Bohužel to však v rámci série kazí krotké gore. Rychlé "srabácké" střihy, přivádějí zklamání a vyvolávají vzpomínky na krásnou Saviniho práci. Jinak je to ale super zábava. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv je Crystal Lake Camp letním táborem pro děti, toto je jediný díl série, kde se skutečně v táboře objeví děti. (Stocki)
  • Jasonova (C.J. Graham) maska je u čela roztržená, čímž film navazuje na čtvrtý díl. Místo tří trojúhelníků má na masce však pouze jeden. (JasonIX)
  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno