Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posuzovat jedničku z roku 1968,protože jsem ji neviděl.Tento remake byl docela dobrý,masky ušly,někdy byly na svou dobu(90.léta) i hodně reálné,ale co pokulhávalo,byl samozřejmě příběh,který byl celkem taková rutina.Moc mě nenadchnul,triky taky nic moc.Stačilo mi to asi jednou vidět a už se k tomu asi nebudu vracet.Hodnocení:65%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný remake. Nesnaží sa tromfnúť čiernobiely originál, ale si ide svojou ľahko béčkovou a menej ambicióznou, ale o to viacej zábavnou cestou. V meradlách modernej (a farebnej) podoby hororového žánru si vypomáha morbídnym humorom a surovšou brutalitou. Poteší aj vyznenie kritiky spoločnosti v doslovnejšom, až karikaturickom vyvrcholení. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi HODNĚ líbilo. Spousta napětí, skvělých zombie, vystrašených (atypických) hrdinů a zvratů v ději. A s výborným Tonym Toddem v hlavní roli. Jen ta pravá strašidelná, temná a beznadějná atmosféra, která by mě lákala si film znovu pustit i po desátém zhlédnutí, tu chybí. Ovšem i přes tuto výtku se stále jedná o nadprůměrně zdařilý zombie horor. 80 % ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale tohle jako remake není vůbec marné. Moc se mi to líbilo, přestože jsem filmu v úvodních minutách moc nevěřil. Přece jen prvotní útok zombie na hřbitově nevypadal moc povedeně. V dnešní době jsme zvyklí na trošku lepší makeup. Jakmile ovšem přichází na scénu Tony Todd film neskutečně oživí. Závěr stojí za zamyšlení, kdo je vlastně větší zrůda. Tom Savini prokázal úctu k materiálu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojný remake režíroval expert na speciální efekty a masky Tom Savini. Až na několik scén a drobností se drží původního scénáře. Barva ubrala na syrovosti, noční scény ale působí tajemněji. Samozřejmostí jsou dokonalejší masky - např. nemrtvý na hřbitově, který zabije Barbařina bratra Johnnieho. Rovněž armáda nemrtvých zejména v závěru značně oproti originálu narostla. - Spoilery - Jestliže v původním snímku nikdo z dočasných obyvatel obléhaného domu nepřežije a hlavní hrdina Ben je zabit omylem, pak zde naopak přežije Barbara, zatímco Ben se promění v nemrtvého. Mezi odkazy zaujme pohled kamery na zahradní lopatku ve sklepě. Jí zavraždí dcera svoji matku v originálu, zde nikoliv, jen na ni stříkne krev. Později si ji všimne i Ben, snad aby byl divák utvrzen, že lopatka odkazuje k původnímu snímku. Závěrečný lov na nemrtvé je umocněn scénami mučení ulovených obětí, kdy se Barbara zastaví a prohlásí: Tohle jsme my. My jsme oni. Opovržení mrtvolami provází cynická poznámka - další ke spálení. I zde je tedy nastaveno zrcadlo společnosti, která se pozvolna propadá do dekadence. Po třetím zhlédnutí jsem hvězdu přidal, i když původní snímek tenhle stále o mnoho převyšuje. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)
  • Když Ben (Tony Todd) příjíždí do domu autem, zombie mu rozbijí obě přední světla. Později, když se snaží doplnit nádrž, však obě světla jasně svítí a není na nich žádné poškození. (Pepy)

Reklama

Reklama