Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Eddiemu (Keanu Reeves) a jeho vědeckému týmu se podaří neskutečný objev - dokáží vyrobit energii z čisté vody. V kostce to znamená, že sklenice vody by dokázala zásobit velkoměsto energií na několik týdnů. Takový objev není ale všem po chuti (pro různé společnosti by tento objev znamenal okamžitý bankrot), takže se v laboratoři se stane "nehoda". Hlavní vědec je nalezený mrtvý a celá laboratoř (a několik blízkých bloků domů) je zničeno výbuchem (ne nepodobných výbuchu atomovky). Hlavní podezřelý je Eddie a spolu s kolegyní Lily (Rachel Weisz) musí utíkat - nejen před policií, ale hlavně proti pravým pachatelům. Ale Eddie má v ruce jednu důležitou věc - tajné frekvence k onomu vynálezu, po kterých všichni touží ... Ač tento film nedosáhl nijak velké popularity, mě se prostě líbí. Určitě má vše, co má správný akčńák mít, dostatečné množství výbuchů, honiček a střílení, jakožto i charizmatické hlavní hrdiny. Chemie mezi Reevesem a Weiszovou funguje dostatečně, a Morgan Freemen jako jeden z hlavních záporáků je taky skvělej (abych pravdu přiznal, Freemana jsem jako záporáka snad v jiném filmu neviděl - a i tady je jen takovej napůl). Naivita se filmu ale upřít nedá (samotný závěr je dost uhozenej), ale když se přimhouří všechny oči, tak je to určitě lepší průměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Znečistíme a zalidníme tuto Planetu až na hranici zkázy............ Nalákalo mě slušné herecké obsazení. Koho by nelákalo vidět spolu herce jako je Keanu Reeves, Morgan Freeman a Rachel Weisz? Navíc mám rád téma ekosystémů a hlavně hydroenergie. Také je mi jasné, že nález levného zdroje energie by znamenala zkázu pro velké monopoly a také i zkázu některých celých států, které žijí jenom z ropy. Kdyby si tak mohl každý vyrábět energii jen z vodovodního kohoutku - to by bylo něco. Já však věřím, že takovéto technologie už dávno spatřily světlo světa, ale byly zase rychle pohřbeny, aby se náhodou nerozmohly. A k filmu? To už je třetí film, kde hraje Rachel Weizs opilou. CITÁT - Vy asi budete ta druhá teroristka.......... Podprůměrný až lehce průměrný akční snímek. Z Keanu Reevsem jsem viděl lepší filmy. V tomto příběhu jde všechno až moc jednoduše. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Obyčejný akční thriller s bezvadnou ústřední trojicí. Především Keanu Reeves mi zde byl po dlouhé době sympatický, zdejší nadšený podivín mi byl mnohem příjemnější než jeho typický akční hrdina. Oba jeho kolegové nijak nevynikají proti jejich ostatním rolím, takže sice nenadchnou, ale ani neurazí. A to samé se vlastně dá říct i o zbytku filmu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tři roky po svém megahitu Uprchlík se Davis nechal ukecat, aby podruhé vstoupil do stejné řeky a tentokrát komerčně vyhořel. Řetězová reakce je jen průměrný uprchlický thriller, který trpí tím, že scénář (i hudba) až moc opisuje od Uprchlíka a casting je sice opět hvězdný, ale nefunguje. Nahradit Forda mladým romantickým párem Reeves-Weisz nebyl papírově špatný nápad, ale reálně nemají co hrát a ani mezi nimi není výraznější chemie a Fred Ward jako jejich pronásledovatel působí karikaturně. Mě tedy nikdy moc nebavil ani Uprchlík, já jsem spíš na Crank, takže.... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Všetci máme aspoň jeden film, ktorý sa páči iba nám a nikomu inému. Tým mojím je prepadák Chain Reaction. Nie že by v ňom herci odviedli svetoborné výkony alebo že by bol námet originálny, ale jeho prekombinovaná thrillerová zápletka, ovešaná brilantnými akčnými scénami, je inteligentne napísaná a svižne nakrútená - jej 106 minút odsýpa od prvej do poslednej minúty. Keanu Reevesovi to ako dlhovlasému, krivo obvinenému vedcovi na úteku sekne, Rachel Weisz je prirodzene krásna a sympatická a Morgan Freeman je ideálnym mocným, za nitky ťahajúcim mužom v pozadí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Keanu Reeves vyslovil ľútosť nad tým, ako sa nakoniec film skompiloval. Na vine boli podľa neho zmeny v scenári: "Pôvodne som bol ženatý, mal som dieťa a robil som výskum... a z ničoho nič som odrazu bol 24-ročný mechanik, vtedy som povedal režisérovi (Andrew Davis): 'Čo sa to stalo s filmom, ktorému som povedal áno? Čo sa stalo s tým scenárom? Kam to zmizlo?' A on odpovedal: 'Toto je podľa mňa lepšie.' A tak som musel ísť do toho v tejto podobe."  (Arsenal83)
  • Masívna explózia, ktorú je vidieť na začiatku filmu, spôsobená nepodareným projektom studenej fúzie, bola natočená s miniatúrami so starou opustenou oceliarňou, ktorá pôsobila pre zábery ako interiér aj exteriér. (Arsenal83)
  • Sekvencia padacieho mosta, kde Keanu Reevesa prenasleduje chicagská polícia, FBI a prisluhovači Briana Coxa, trvala približne jeden týždeň nočného natáčania pri teplotách od päť do dvadsať pod nulou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama