Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš dvakrát do stejného Chicaga. Všechno, co bylo na Uprchlíkovi brilantní (scénář, herecké výkony, režie), je v Řetězové reakci těžkopádné a nechtěně směšné. Za tristní pohled na moje složenky ohledně energií tvůrci nemohou. Ještěže Davis uzavřel svou filmografii solidními Záchranáři, jinak bych musel Uprchlíka považovat za nepochopitelnou anomálii v kariéře (pod)průměrného řemeslníka. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla děcko, připadal mi tenhle film nesmírně napínavý, dokonce i zábavný! Nevím čím to bylo, ale dnes mi přišel spíš docela nudný, a hlavně předvídatelný. Sice musím ocenit, v porovnání s filmy podobných žánrů z dnešních let, s jakou civilností byli ještě filmaři schopní pracovat, a že dokonce i obsazení a scénář jsou docela kvalitní. I tak ale, nic co by stálo za zapamatování. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný akční film s těžkopádně běhajícím Keanu Reevesem od nikam k ničemu, přičemž je schopen jako atomový fyzik rvát se stejně jako zkušený bijec. Film zapadá spíše do kategorie akčních béček 80tých let a Reeves ani zdaleka nepřipomíná lehkonohého hrdinu v Nebezpečné rychlosti, potažmo v Matrixu. Herecky nad všemi vládne nevypočitatelný Morgan Freeman. Navíc se zde ani nijak výjimečně nevytáhl hudební velikán Jerry Goldsmith, který složil jednotvárnou hudbu s motivem, jež o rok později plně využil v Air Force One. Hudba: Jerry Goldsmith ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Konspiračně-útěkový thriller spíše průměrnějšího ražení s klasicky nezaměnitelnou devadesátkovou atmosférou, ovšem s banálním, avšak zbytečně nepřehledně podaným scénářem, haprujícím tempem a překvapivě i nic moc výkony jinak sympatických hvězd v hlavních rolích. Jestli mě ale něco zaujalo, tak to byla scéna s Eddiem a bezdomovcem, která nápadně připomíná známé fotky, kde podobným způsobem zabíjí volný čas i samotný Keanu Reeves. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Přenudné školní instruktážní video z chemické laboratoře o tom, jak v ní (ne)dělat experimenty, jinak hrozí riziko výbuchu. Buď za to může roztržitý pan učitel nebo nezbedný nepozorný žák, ale když to udělá bum a vyletí celá škola do luftu, tak je viník vlastně jedno, kým je. V krajním případě za to může pan inspektor, protože zrovna přišel na inspekci a zjistil, že se ve školním prostředí děje něco nekalého, co vybočuje ze zavedených tradic školního řádu a to se prostě nesmí. Tečka. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Morgan Freeman sa posťažoval na počasie počas natáčania: "Pre každého to bolo ťažké, najmä pre mňa, pretože som tropický typ. No čo už, toto je Chicago v zime. Bol som chorý a ležal som štyri dni v posteli. Bolo to naozaj drsné." (Arsenal83)
  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)
  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)

Reklama

Reklama