Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se přihodí s osmi bloky jižního Chicaga, když vědec Keanu objeví převratný způsob přeměny vody na energii, zatímco tajné spiklenecké organizace by se raději dále čachtaly v ropě? Ví Bůh… Davis chtěl tři roky po Uprchlíkovi vstoupit do téže řeky, ale chyběl mu inteligentní scénář a hlavně napětí, které by tady nenašel Samuel Gerard i s celým svým vyšetřovacím týmem ani po šesti týdnech intenzivního pátrání. Tak mě někdy při pohledu kolem sebe napadá, že kdyby byla zdrojem energie lidská blbost, tak by prehistorické rostliny a živočichové, s vědomím vlastní fosilní zbytečnosti v daleké budoucnosti, ztratili veškerou motivaci umřít.. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tři roky po svém megahitu Uprchlík se Davis nechal ukecat, aby podruhé vstoupil do stejné řeky a tentokrát komerčně vyhořel. Řetězová reakce je jen průměrný uprchlický thriller, který trpí tím, že scénář (i hudba) až moc opisuje od Uprchlíka a casting je sice opět hvězdný, ale nefunguje. Nahradit Forda mladým romantickým párem Reeves-Weisz nebyl papírově špatný nápad, ale reálně nemají co hrát a ani mezi nimi není výraznější chemie a Fred Ward jako jejich pronásledovatel působí karikaturně. Mě tedy nikdy moc nebavil ani Uprchlík, já jsem spíš na Crank, takže.... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jak to na začátku bouchlo, film ztratil veškeré moje sympatie, protože si až do zániku světa pamatovat jen ten výbuch a Reevese, který ujíždí na motorce seč mu stroj stačí. Řetězová reakce je jinak naprosto průměrný, ničím nezajímavý film se solidním trojlístkem Reeves, Freeman, Weisz. Je okolo nich ale postavený tak nudný a klišoidní příběh čisté béčkařiny, že i těch 100 minut mi připadalo hlavně ve druhé polovině nepříjemně dlouhých. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Znečistíme a zalidníme tuto Planetu až na hranici zkázy............ Nalákalo mě slušné herecké obsazení. Koho by nelákalo vidět spolu herce jako je Keanu Reeves, Morgan Freeman a Rachel Weisz? Navíc mám rád téma ekosystémů a hlavně hydroenergie. Také je mi jasné, že nález levného zdroje energie by znamenala zkázu pro velké monopoly a také i zkázu některých celých států, které žijí jenom z ropy. Kdyby si tak mohl každý vyrábět energii jen z vodovodního kohoutku - to by bylo něco. Já však věřím, že takovéto technologie už dávno spatřily světlo světa, ale byly zase rychle pohřbeny, aby se náhodou nerozmohly. A k filmu? To už je třetí film, kde hraje Rachel Weizs opilou. CITÁT - Vy asi budete ta druhá teroristka.......... Podprůměrný až lehce průměrný akční snímek. Z Keanu Reevsem jsem viděl lepší filmy. V tomto příběhu jde všechno až moc jednoduše. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Sekvencia padacieho mosta, kde Keanu Reevesa prenasleduje chicagská polícia, FBI a prisluhovači Briana Coxa, trvala približne jeden týždeň nočného natáčania pri teplotách od päť do dvadsať pod nulou. (Arsenal83)
  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)

Reklama

Reklama