Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Založeno na pravdivém příběhu masového vraha a kanibala A. R. Čikatila. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978 - 1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí i pojídal. Popraven byl 14. února 1994 střelou do týla. Podle těchto událostí byl natočen film Evilenko s Malcolmem McDowellem v hlavní roli. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem, že to asi bude docela síla. Ale kupodivu to nebylo zas až tak tvrdé; místy mrazivá atmosféra sice byla, ale čekal bych mnohem tvrdší film o někom, kdo zabil tolik lidí. Sice jsem byl trochu zděšen, že to je film o Rusích bez Rusů (západ nemá moc ponětí o ruské mentalitě), ale Italové dělali co mohli. Malcolm McDowell sice zahrál vraha, pedofila, blázna (nevím, co ještě) velice věrohodně, ale ostatní herci byli jak nezralí blůmy; k tomu jetě některé díry v ději a ta Evilenkova hypnóza byla spíš k smíchu. Takže místo 4* pouze průměr. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak, a za svatým je druhá debilitka o Čikatilovi, potřeboval jsem načerpat inspiraci a míti v čerstvé paměti materiál pro srovnání. Ne snad proto, že bych byl hrdým majitelem některé z jeho úchylek a potřeboval je vypilovat (mám mnohem veselejší), to opravdu ne, ale poněvadž a protože je dnes ten Velký Den, kdy Jetr Pákl, po promu jak na Titanik vs vetřelci, vypouští svého Ghoula. Bude to mít celkem lehké, pokud nebude stát jeho film evidentně za kolosální a třikrát přejeté hovno, pak (a vzhledem k veřejnému hodnocení mnou viděných příšerností) se může těšit na sedm hvězd od každého a příští rok i na Český anální kolík předávaný v Rudolfinu. U vousatého popa, tak ona vlastně zabíjela frustrace z fleku na hlavě soudruha Gorbačova společně s hypnózou. Hypnózou!!! No, to mi utrhni ruku a vraž mi jí do prdele. KGB a ptactvo s volhou po smrti, to jsou jediné věci, které jsem zaregistroval. Proč taky cpát do příběhu o masákovi nějaké vraždy, fujky, a nedejpeytla vyšetřování, nuda. Ovšem za opravdu grandiózní a nesmírně geniální považuji filmový plakát, protože EVIL-ENKO, no ty krávo, to je čirý diamant invence, to muselo vymýšlet celé politbyro. Ani sto McDowellů by takovou ostravskou studiovku nezachránilo, děs. ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že mě to příjemně překvapilo, protože točit film o masovým vrahovi podle skutečný události je samo o sobě docela náročný, ale troufnu si říct že tady se to povedlo.. neni to nic dechberoucího nicméně to patří k tomu lepšímu co jsem zatim o masových vrazích viděl.. Malcolm McDowell to zahrál výborně a v tomhle filmu se mi dost líbila i hudba.. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, obvzláště Malcolm McDowell byl děsivý, ale nemůžu se ubránit srovnání s lepším a věrohodnějším Občanem X. Proč proboha tvůrci filmu přejmenovali Čikatila na Evilenka (navíc vybraly tak pitoreskní jméno), co měla znamenat jeho práce pro KGB, co proboha ta hypnóza? To všechno ubíralo filmu na věrohodnosti a tím pádem i na děsivosti. Oceňuji, že se tvůrci vyloženě nevyžívali v nechutnostech, které se nabízeli, ale ukázat alespoň jednu vraždu nebo její náznak mohly. K čemu točit film o seriovém vrahovi, když se tam o vraždách v podstatě jen mluví a mluví... ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Film nie je zložitou psychologickou štúdiou schizofrénneho Čikatila alias Evilenka. Je iba nekonkrétnym temným obrazom spoza železnej opony, ktorého depresivita je však dostatočná na navodenie skleslej nálady. Výrazne tomu dopomáha tríznivá fyziognómia McDowella a nadherný-tajomný-psychedelický hudobný motív Badalamentiho a Dolores O'Riordan - Angels go to heaven. Príjemné výkony ponúkajú aj Ronald Pickup (Aaron Richter) a rodák Marton Csokas... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v ukrajinském Kyjevě. (rafix)
  • Název filmu je dobrou ukázkou toho, jak se při tvorbě filmů promýšlí detaily, jež mají vyvolat v divákovi správné asociace a emoce. V tomto případě jde o příjmení hlavní postavy, obsahující v sobě anglické slovo "evil" čili "zlo", které má v divákovi zesilovat dojem hrůzostrašné nehumánnosti vraha. (Aelita)
  • Andrei Chikatilo (Malcolm McDowell) byl narozen 16. října 1936 v Jabločnoje Ukrajina a popraven 14. února 1994 v Novočerkassk Rusko. Byl otcem dvou dětí a to Yuri Chikatilo a Lyudmila Chikatilo. (Albydeeere)

Reklama

Reklama