Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

hwnd 

všechny recenze uživatele

S hodnocením jsem čekal, až to uvidím celý nebo až to prostě duševně nezvládnu. A celý jsem to víceméně viděl a za to si to minimálně jednu hvězdičku zaslouží. Ona teda měla ČT hodně velký štěstí, protože ostatní televize málokdy nabídly něco smysluplně konkurenčního. Jinak musím bohužel souhlasit s většinou komentářů: postavy, kostýmy a režie hodně velký podprůměr. Po prvním díle jsem pochopil, že se jedná o skrytou parodii a z toho pohledu to taky hodnotím. Jak jinak si vysvětlit, že jsem měl z každého jiného filmu o Hoodovi úplně jiný pocit o postavách a ději samotném? Mám pocit, že hoodova družina byla nějaká menší, ukrývání v lese naprosto nevěrohodné a děj plný nelogičností. Zase na druhou stranu je pravda, že kdyby Robin odkrouhnul šerifa hned v prvním díle, tak o čem by byl ten zbytek, ušetřil by si aspoň cestu do svaté země, kde se pro jistotu ukázalo, že král je pako, který věří první neověřený informaci a je pro ni ochoten odkrouhnout i kamarády. To jste pánové teda měli za koho bojovat... Jinak mě naprosto odrovnal díl o záchraně královny matky, kterýžto byl prezentován jako hodně špatná bojovka říznutá indianou jonesem, která byla svojí podstatou byla od základu úplně pitomá (předpokládám, že se královna celou dobu nespatřena modlila v tom kostele a nepřijít tam hood s vojákama v zádech, tak by nejspíš mohla i klidně odjet). No nic, hodnotit díl po dílu nemá smysl, celkově dávám ** za to, že jsem to vydržel a že jsem se občas i zasmál. Jen bych doporučil České televizi, aby rychle dala nějakou normální hoodovku na spravení reputace. Jo a ještě pro pobavení: hodnocení IMDB je dnes 3.7.2008 7.9/10... ()

topvss 

všechny recenze uživatele

Nějak mi žádný z vašich argumentů, že je tento seriál tak špatný, nepřijde vůbec důležitý. Podle mě má tento seriál šmrnc, po celou dobu jsem byl upoután k obrazovce a napjat, jak to bude pokračovat. Je možné, že z historického hlediska, o kterém tu tak intenzivně píšete, tam mohou být nepřesnosti. To ovšem není důvod, kvůli kterému bych nemohl seriál sledovat s napětím a obdivem. moc se mi tento seriál líbí. ()

Reklama

zvonicek 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem neviděl žádné dřívější zpracování Robina Hooda, ale já se u této verze výborně bavím. A to i přes chyby, kterých není málo. Robin se občas chová dětinsky, zápletka je často velmi hloupá a tak dále. Na druhou stranu, líbí se mi zpracování postav (pěkně popsáno od Sašenka165), hlavně postava Sheriffa jako ryze záporného charakteru, jehož vystupování je ale velmi humorné, nebo Guye, jehož charakterní vývoj je velmi zajímavé sledovat. Líbí se mi také napětí, které dokázali autoři v každém díle hezky vystupňovat. Když ještě vezmu v potaz krásnou Lucy Griffiths alias Marian, nemůžu tomuto seriálu dát méně než 85%. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Možná je ještě brzy na nějaké zásadní hodnocení, ale už teď je jasné, že z dílny BBC vyšlo dílko patřící do podprůměru v tvorbě této televizní stanice. Z reálií jsou věrohodné ještě jakž takž stavby, ale kostýmy působí, jako by si strýcové ze "Slovácko sa nesúdí" usmysleli znovu sehrát frašku o Izidórovi (hlavně ty přilby s chocholem jsou parádní), poddaní sice naříkají na útisk a hlad, ale jsou až nechutně vymydlení a dobře živení atd. To vše by snad tolik nevadilo, bohužel, zásadní průser je představitel titulní postavy - charizma postrádající floutek sotva odrostlý školním škamnám - a to má být po letech se vracející válečný veterán? Ha ha ha, to jo! Mno a s Marianou, která má býčí šíji, že by jí mohl závidět i katův holomek, to taky zrovna nevyhráli ( i když je přece jen víc sexy než Mastrantoniová tehdy s Costnerem). Zatím za dvě, uvidíme jak se to vyvine...Tak jo, viděl jsem už tři díly a mám toho právě dost - černý "černý baret" coby šerifův "šéf zvláštních operací", Gisbourne v matrixovském ohozu řečnící před vesničany o lidských právech (!) a jako vrchol Robin, který během dílu asi třikrát přepadne šerifa a hrozí mu smrtí, zatímco ten si z něj jen dělá prdel a z vysoka na něj kašle... uf! TOHLE rozhodně nepatří do hlavního vysílacího času (notabene na ČT 1). Možná by se tento paskvil vyjímal spíš na nějaké komerční televizi odpolende po boku Herkula, Xeny apod. Hodnocení už určitě nezvednu, to spíš naopak...A také tak nakonec 8. 8. 2008 činím, i jedna * je pro tuhle ochotnickou slátaninu až až! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle odpad. - Tak já nevím, na jednu stranu si uvědomuju, že je to kapitulální blbost, ale zase to vydržím sledovat pravidelně, ač si říkám, že jen proto, abych potom mohla zasvěceně pomlouvat. Takže to přece jenom nějaké kouzlo má. A v epizodě "Tetování? Jaké tetování?" měl Robin asi nějaké jiné vlasy a fousy, protože jak se tam povaloval u toho stromu a depčil, začal už konečně vypadat i trochu sympaticky. Takže za jednu. - Po začátku druhé série - no vážení, jdu zase o hvězdičku nahoru. Je to sice pořád ta kapitulální blbost, ale baví mě to. - Po konci druhé série - jdu o hvězdičku dolů, protože jednotlivé díly jsou jako vzaté přes kopírák a nelogičnosti se v nich objevující začínají pokoušet mou trpělivost. - Po třetí sérii: Toby, Toby, Toby! ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama