Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fajn mood konce devadesátek a snaživé budování atmosféry, ale Stir of Echoes má tu smůlu, že v tomhle období vznikla celá řada výborných mystery thrillerů na které se ani náhodou nechytá. Ve druhé polovině tempo trochu slábne a jako horor to taky moc nefunguje - děsivé to není skoro vůbec. I když je ale pointa od začátku průhledná a hlavní hrdina k ní postupně lineárně dojde, vcelku se mi líbilo ono spojení nadpřirozena a reálného zla. Načrtnutá mytologie mi navíc tak trochu připomněla The Shining a vůbec bych se nezlobil, kdyby v podobném duchu vzniklo nějaké soudobé volné pokračování (však víme s kým). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, které si to šmahem „kope“ do finále, které naštěstí dává logiku a nepřekrucuje scénáristickými berličkami předešlé dění. Režisér (nedoceněné Tajemné okno s Johnny Deppem) a věhlasný scénárista (Jurský park, Hadí oči, Úkryt, Válka světů) David Koepp spolu s Baconem dovedou pomocí malých kompromisů dosáhnout děsivého výsledku, který je dle mého o třídu lepší než přeceňovaný a podobně laděný Šestý smysl. Tom, správný chlap od rodiny vyhecuje na party kamarádku, aby jej zhypnotizovala. Aniž by čekal následky, začne se v jeho okolí dít mnoho neočekávaného, nicméně jeho zkratkovité vize začnou velmi brzy vysvětlovat reálný zločin, který se stal v jeho blízkém okolí. Atmosférické duchařině vévodí jako vždy brilantní Kevin Bacon. Ten těší filmové fanoušky již několik desetiletí, jeho Tom tentokráte variuje chladnou odtažitost s tátou, co se postará. S ohledem na očekávání před projekcí jsem velmi spokojen.. 80% ()

Reklama

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Ducháriny sú moja srdcovka, a preto mám tendenciu im nadŕžať pri hodnotení. No predsa len je ťažké nájsť medzi kopou filmov s touto tematikou tie kvalitnejšie, medzi ktoré tento snímok nepochybne patrí. Thriller/horor s absenciou hluchých miest (čo je podľa môjho názoru veľmi ťažké pri tomto druhu filmov), atmosféra, správne nadávkované napätie, dokonale premyslený síce béčkový kúsok, ale o to viac sa mi páčil v porovnaní s niektorými duchárinami o kategóriu vyššie (ktoré sa hrajú na viac ako v skutočnosti sú) sa nemá rozhodne za čo hanbiť. Pripadá mi, že ho pozná málo ľudí, čo je škoda. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Prvky hororu se mísí s thrillerem a vzniká tak solidní atmosféra. Skvělý Kevin Bacon i ostatní hlavní představitelé odvádí perfektní herecké výkony. Srovnání se The Sixth Sense se však nelze vyhnout. Shyamalanův film možná o chlup vede, ale jen na první shlédnutí. Stir of Echoes totiž i na podruhé (s jistým odstupem samozřejmě) dokáže narozdíl od Šestého smyslu zaujmout. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dnes vlastně dost opomíjená žánrovka je velmi slušnou podívanou, která funguje i po patnácti letech od svého vzniku. David Koepp od začátku pracuje s velmi hutnou a v dobrém slova smyslu nepříjemnou atmosférou, kterou neopustí prakticky po celý film, což je jedině dobře. Rozjezd je tak víc než solidní a opravdu vyzývá k dalšímu sledování. Navíc je tu až na pár výjimek (občas prostě přehrává) výborný Kevin Bacon, který proměnu obyčejného chlapíka v médium zvládl bravurně a uvěřitelně, kterému ještě sekundují výtečný Zachary David Cope a velmi dobrá Kathryn Erbe. K tomu je tu znepokojující hudební doprovod Jamese Newtona Howarda a několik opravdu "výživných" a naturalistických scén. Ve druhé polovině bohužel začne tvůrce polevovat a mnohdy se snaží hrát tzv. na efekt, což se ne vždy daří, naštěstí to výsledek úplně nezabíjí. Také pointa možná mohla být o něco lepší a ne vlastně tak "tuctová", na druhou stranu je pak film vlastně spíš temným duchařským thrillerem než čistým hororem. I když není Stir of Echoes úplně dokonalý a v průběhu let byl překonán mnoha dalšími počiny, pořád jde o velmi dobrou žánrovku, kterou si čas od času fanoušek rád připomene. 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama