Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

Othello 

všechny recenze uživatele

Teda jako dost mohutný zklamání.Děsivá atmosféra se absolutně nekoná, hereckej anstábl průměrnej, až to bolí a k tomu ještě spoustu věcí Koepp vykrádá jak největší béčkař. Neberu jen v potaz celkově neoriginální scénář, nebo například v jedné scéně trhaný pohyb ducha děvčete (nehledě na to, že absolutně zbytečný), který jsme mohli vidět třeba v gothice, nebo v Grudge (brrr a tam byl velmi... nepříjemně zpracovaný), ale když použije snad osmset let starou lekačku se zavíracím zrcadlem, tak už jdou oči v sloup. Není to veskrze špatný film, třeba obě scény z hypnózy, či hrdinův sen o sousedech byli velmi sugestivní, ale jinak opravdu nic moc. Spíš tak 2 a půl hvězdy. PS: tajemné okno jsem viděl asi před rokem a až teď pociťuji zklamání, jak se v něm režisér sám vykrádá... achjo :-( ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

velmi pozoruhodné - scenár: dejová línia bola prepracovaná (i keď miestami podobná s 6zmyslom a dokonca aj prvok zo Shinning) ale všetko do seba zapadalo, boli tam scény, ktoré ma naozaj prekvapili, vydesili ai pobavili, na druhej strane však sa v scenári vyskytli diery hlavne v správaní a v konaní niektorých postáv, ale prehliadnutelné dierky . . . réžia: velmi vydarená, hlavne to hypnotizovanie :) kevin bacon dobrý ale, priatelia, TEN ZÁVER !!! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí to ujde, i když je to takové spíše televizní a prvotní zápletka spíše připomíná roli Richarda Dreyffuse v Blízkých setkáních třetího druhu. Jen s trochu jiným zakončením. Obehraným a vlastně nijak překvapivým. Možná až někde náhodou film uvidím podruhé, třeba mě příjemně překvapí, stává se. Ale spíše ne. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jak se tak postupně dívám na starší filmy Kevina Bacona, tak ho mám čím dál raději a dnes už ho řadím mezi mé nejoblíbenější herce. On hrát umí a jeho filmy mě baví. Opět jeden ze starších filmů a opět kvalitní podívaná. Velice dobrý, neuspěchaný a nenápadný mystery thriller, který velice dobře buduje atmosféru, napětí roste s každým záběrem a ke konci jsem fakt jenom čučel a čekal co teda. Od prvotního záběru, kdy kluk mluví do kamery, mi bylo jasné, že se na tento háček chytnu. Místy to mohlo být možná jinak, možná o tom mohl víc komunikovat se synem, každopádně je to skvělá duchařina se skvělým Baconem, bez hluchých míst a špatných záběrů. Konec je celkem drsnost, jak všichni všechno ví. Po tomhle filmu bych se velice rychle rozmyslel, jestli se nechat zhypnotizovat a pak mít takovéto točky s mrtvolama. Lehce mi to připomělo i šestý smysl, jakožto krále v duchařských filmech. Jinak když to srovnám s včera viděným Ďáblovým advokát, tak tohle mě bavilo minimálně o hvězdu víc! ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Ducháriny sú moja srdcovka, a preto mám tendenciu im nadŕžať pri hodnotení. No predsa len je ťažké nájsť medzi kopou filmov s touto tematikou tie kvalitnejšie, medzi ktoré tento snímok nepochybne patrí. Thriller/horor s absenciou hluchých miest (čo je podľa môjho názoru veľmi ťažké pri tomto druhu filmov), atmosféra, správne nadávkované napätie, dokonale premyslený síce béčkový kúsok, ale o to viac sa mi páčil v porovnaní s niektorými duchárinami o kategóriu vyššie (ktoré sa hrajú na viac ako v skutočnosti sú) sa nemá rozhodne za čo hanbiť. Pripadá mi, že ho pozná málo ľudí, čo je škoda. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)
  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)

Reklama

Reklama