Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Znáte film Lola běží o život? Tak tohle je taková vykrádačka Loly, která podle mě nedopadla zase tak špatně, jak by se podle komentářů a hodnocení mohlo zdát. Jeden den se odehraje 3× a pokaždý trochu jinak. Občas jsem se něčemu zasmál a těch 85 minut celkem svižně uběhlo. Herci taky nejsou špatný, vyzdvihnul bych Kryštofa Hádka v roli městskýho fízla a gynekologa Vladimíra Javorskýho. Docela dobrý byly i "štěky" Marka Vašuta a Pavla Landovskýho. Překvapil i Luděk Sobota, kterej tady hrál snad poprvé v životě něco jinýho než Františka Koudelku. Kdyby poslední příběh přines nějaký aspoň trochu normální rozuzlení, tak bych dal možná i 4 hvězdičky. Jinak vůbec netušim, co tam měl hrát Čtvrtníček. Jeho jsem ve filmu opravdu neviděl. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Táni Vilhelmové není nikdy dost. To je rozumný předpoklad. Jako castingová blbost se ovšem jeví dát jí za partnera neherce. Malátný stačí tak na videoklipy své kapely, ale v jednom záběru s Vilhelmovou, Janžurovou nebo i Hádkem je to prostě amatér, který se tam jen připletl. Ale nechci to celé házet na něho. Ten film hlavně působí dojmem, že je tam řada scén házena halabala bez jakékoli vnitřní logiky. Celé to na sebe občas navazuje způsobem, který snad ani nedává smysl. Výsledkem je pár dobrých herců v nezvládnuté komedii. Ale nějak strašné to tentokrát není. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, abych byl naštvaný. Nicméně bylo to tak zbytečné, že mi to bylo skoro líto. Vilhelmovou mám rád, ale ani ona mi nemohla vylepšit dojem z této podivně nudné slátaniny bez pointy a vtipu. Dolenský se snažil natočit komedii ani černou, ani hořkou nebo laskavou. Klobouk dolů, povedlo se mu natočit dokonce komedii i bez vtipu. Prostě blbé a nudné. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Zezačátku vypadala tahle komedie poněkud mdle, ale když se poté začínalo odznova, konečně začala jaksepatří fungovat. Sice jsem se jen pousmíval, ale i tak film navozuje příjemný pocit svěžesti. Malátný mile překvapil, Vilhelmová mě seděla v roli milenky, její manželka byla až moc uťáplá, Janžurová na malém rozsahu předvádí velmi milý výkon a i malé roličky a camea zaujmou. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Takovou bezduchou slataninu jsem uz dlouho nevidel. Dve * jsou v podstate jen za obsazeni Vilhelmove a nekterych dalsich (Janzurova) a za nektere vtipne hlasky, kterych je ale velmi poskrovnu a film ubiji i Malatny v hlavni roli, velmi slaby scenar (s zadnym dejem a bez pointy, jinak uz tisickrat videny pribeh) a vse zakoncuje velmi nezkusena a slaba rezie v podani Dolenskeho. "Pribeh" vystaci na triceti minutovy kratky film, zbytek uz je jen nastavovana prebytecna kase. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)

Reklama

Reklama