Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (691)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem první hodinku a půl na filmu nespatřoval nic dechberoucího a kromě vynikající scény v kulečníkovém baru kolem mě Carlitova cesta pouze tak nějak proplouvala. Po lodním extempore Seana Penna ovšem film dostane neskutečné obrátky a grády. Začíná závod s časem, který Al Pacino velmi těžko může vyhrát, přesto se rve co to jde. Carlito Brigante udělal skrze varování tři základní chyby a všechny jej dostihnou. Nikdy už nemůžu mít rád Johna Leguizama. PS: Druhá projekce mi jasně ukázala, že tento film je bez jediné chybičky naprosto skvělou záležitostí. 100% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Co na tenhle film rict? Proste skvost. Tak nejak pomalu plyne, clovek ani nevi jak, rika si ze se tam nic moc nedeje... a pritom po celou dobu co ho clovek sleduje, jim prochazi takove urcite napeti, napjate ocekavani dalsich scen... Al Pacino podava stabilni nadstandardni vykon, i kdyz takovy herecky koncert jako v Kmnotrovi nebo Scarface samozrejme uz nelze od nej cekat. Naopak vrcholnou formu zde podle me zaziva Sean Penn, ktery je dze opravdu k nerozeznani - vsechnu cest maskerovi/-ce ;) A ten konec... scenaristicky perfektni, ale proste osklive smutny :) Jo a mimochodem, taky vam ta scena v Carlitove klubu, jak sedi na ty pohovce, ozarujou ho svetla reflektoru a kamera na nej najizdi, tolik pripominala tu pamatnou scenu ze Scarface? ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Carlito Brigante byl právě postřelen a pokud si může být něčím jistý, pak ne dlouhým životem. Leží na nemocničním vozíku, jeho pohled ulpěl na plakátu slibujícím cestu do ráje, a začíná si zpětně „přehrávat“ událostí, jež následovaly po jeho propuštění z basy, kde během pěti let přišel o víc, než si sám připouští. Zprvu o něm nevíme nic. Na rozdíl od bývalých parťáků. Dá se jim věřit? Carlitovi ano, Carlitovi věřit budete, charismatu Ala Pacina nemožno odolat. A potom je tady jeho vnitřní monolog, jednoduchý komentář k tomu, co vidíme i co nevidíme, pouze tušíme. Společně s Carlitem, malou velkou rybou, která by ráda odplula do poklidnějšího rybníku. Zde pro něj není místo, moc přebírají mladší a dravější konkurenti. Na hlavním hrdinovi mi byla sympatická skromnost jeho cílů – vydělat pár desítek tisíc a se svou životní láskou odletět na Bahamy. Pravý opak Tonyho Montany, marnotratné zrůdy s hlavou věčně zanesenou bílým svinstvem. Milostná linie se, což může u gangsterského filmu znít paradoxně, postarala o ty nejsilnější momenty. Když Carlito pozoruje svou lásku v baletní škole, když ho ona po několikaletém celibátu a za zvuků sladkobolného songu „You Are so Beautiful“ vláká do své ložnice… jistěže, dvě akční scény jsou rovněž úžasné. Mám rád De Palmův vizuální styl, jeho cit pro zachycení specifické nálady, dlouhé záběry bez střihu, deestetizaci násilí - celá historka (podle románu bývalého soudce) mi bohužel přišla velmi schématická, neoriginální a nebýt vynikajících herců i nezajímavá. 75% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Wormboy ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Gangsterky mě moc neberou, takovým Casinem jsem se doslova pronudil, s Kmotrem to nebylo o moc lepší. Nicméně toto bylo úplně jiný kafe. Tohle není žádná zdlouhavě roztahaná sága, ale svižně odsýpající příběh "vysloužilého" gangstera, který šlape jak hodinky až do dechberoucího závěru. Al Pacino a Sean Penn byli výborní! Prostě parádní drama, které si maximální hodnocení určitě zaslouží. 85% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Gangsterka ve stínu SCARFACE, ale stejně tak výborná, jen méně kultovní a ikonická. Al Pacino tentokrát nehraje kubánského dravce na vzestupu, ale portorikánského veterána, který se snaží vypařit ze scény a žít šťastný život někde na sluníčku u moře. Al je herecký génius a jeho zářnou one-man show tu příjemně doplňují větší či menší role dalších známých tváří (Penn, Leguizamo, Mortensen, Guzmán). Poutavost, napětí, emoce, silný příběh osudovosti mafiánského bytí. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Předlohou k filmu byla novela Edwina Torrese "After Hours", ale název si režisér vypůjčil z jeho prvotiny, aby film nebyl zaměňován se snímkem kolegy Martina Scorsese, jehož název byl taky After Hours (1985). (don corleone)
  • Carlitova (Al Pacino) fráze "Here comes the pain" se objevila v písni „SIC“ na prvním albu skupiny SlipKnot. (rhcp44)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama