Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

sepp 

všechny recenze uživatele

Co na tenhle film rict? Proste skvost. Tak nejak pomalu plyne, clovek ani nevi jak, rika si ze se tam nic moc nedeje... a pritom po celou dobu co ho clovek sleduje, jim prochazi takove urcite napeti, napjate ocekavani dalsich scen... Al Pacino podava stabilni nadstandardni vykon, i kdyz takovy herecky koncert jako v Kmnotrovi nebo Scarface samozrejme uz nelze od nej cekat. Naopak vrcholnou formu zde podle me zaziva Sean Penn, ktery je dze opravdu k nerozeznani - vsechnu cest maskerovi/-ce ;) A ten konec... scenaristicky perfektni, ale proste osklive smutny :) Jo a mimochodem, taky vam ta scena v Carlitove klubu, jak sedi na ty pohovce, ozarujou ho svetla reflektoru a kamera na nej najizdi, tolik pripominala tu pamatnou scenu ze Scarface? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ako keby som znova stál pred tým sudcom a pekne mu to vybalil!"....Vynikajúca gangsterská dráma o mafiánovi, ktorý sa snaží skoncovať so svojím doterajším životom a sníva neuskutočniteľný sen o bahamách. Od začiatku vieme kam to speje. Carlito Brigante je príliš veľká ryba na to, aby len tak zmizol. Celý film sa nesie v pozvoľnom tempe, pomaly graduje až do veľkého finále v 20 minútovej naháňačke a povestnej prestrelke, ako inak na schodoch. Tragické finále sa končí tak, ako bolo naznačené...Vynikajúco vykreslená atmosféra newyorskémo harlemu a všadeprítomnej smrti, úžasná réžia, vynikajúci Al Pacino, výborný, takmer nespoznaťeľný S. Penn a dojímavá hudba = jeden z mojich najobľúbenejších filmov, podobne ako ďalšia DePalmova klasika Scarface...Spomínam si, keď som na to bol v kine /úúhaaa, to už je 16 rokov?/ ,dĺĺĺho som to nevedel dostať z hlavy von. Legenda gangsterského filmu. Nejde mi nespomenúť trailer na tento film, ktorý je podmazaný hudbou od J. Williamsa z filmu Narodený 4.júla. Púšťal som si ho dookola, neustále, nevedel som sa ho nasýtiť...Najkrajší trailer aký som videl, ťažko ho niečo prekoná...100%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Portorikánský gangster se rozhodne skoncovat se svojí zločineckou minulostí, ale k takovému kroku, navíc v takové době a zkorumpované společnosti - věru jde o nesnadné cíle! Velmi tlumený tón vyprávění nás dovádí až k neodmyslitelnému finále, kdy chápeme, že jde o předem prohraný boj! Démonický Sean Penn a opět výtečná legenda Al Pacino v řemeslně zvládnutém dramatu Briana De Palmy. Bohužel bravurní je jen ona závěrečná scéna na nádraží, některé dlouhé kamerové záběry, ale.. Utahanosti by svědčila alespoň četnější míra očekávané agresivity!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Gangsterka ve stínu SCARFACE, ale stejně tak výborná, jen méně kultovní a ikonická. Al Pacino tentokrát nehraje kubánského dravce na vzestupu, ale portorikánského veterána, který se snaží vypařit ze scény a žít šťastný život někde na sluníčku u moře. Al je herecký génius a jeho zářnou one-man show tu příjemně doplňují větší či menší role dalších známých tváří (Penn, Leguizamo, Mortensen, Guzmán). Poutavost, napětí, emoce, silný příběh osudovosti mafiánského bytí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem vic. Pribeh gangstera, kterej bejval legendou a chce toho nechat, sice neni tak obvyklej a tudiz je i misty zajimavej, ale ve filmu se toho deje prilis malo, aby dokazal zabavit 140 minut. Pacino porad dokola opakuje, ze uz nechce a vsichni okolo neho se ho snazi zase zpatky stahnout a nebo ho podrazit. Do toho vseho misty otravnej Pacinovo hlas popisujici situaci a od prvniho momentu, kdy se objevi na platne, jasnej Pacinuv vrah. Navic je to vsechno takovy ubreceny, i kdyz se porad vsichni tvari jako drsnaci a opravdu napinavejch nebo akcnich scen tu je jen par. A do toho vseho spis nudna hudba. Takze to, co nezvladl scenarista, musi zachranit herci a to se nastesti povedlo. Pacino si strihnul presne roli, kterou zvlada nejlip a hraje skvele, navic ma cool vzhled. Pak tu je, podle me, jeste lepsi Sean Penn, ze zacatku sice upouta jen svym harem, ale jakmile vlitne na drogy, je z neho paradni magor. Z ostatnich hercu me jeste zaujal docela k nepoznani nalicenej Viggo Mortensen, sice ma malou rolicku, ale je dokonalej. Mezi nejlepsi gangsterky se tohle nezaradi, ale kriminalka je to nadprumerna. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Carlitova (Al Pacino) slova: "You're in trouble, when you can't see the angles no more, you're in trouble maybe, you're in trouble..." jsou použita ve skladbě "Troubled" od skupiny RMB z alba "This World Is Yours" z roku 1995. Nebylo to poprvé, co si Rolf Maier Bode vypůjčil Al Pacinův hlas do svých písniček. Použil i jeho hlášky z filmů Zjizvená tvář (1983) či Vůně ženy (1992). (PogoJoe)
  • Al Pacino v rámci prípravy na rolu strávil istý čas v East Harlem v spoločnosti autora knižnej predlohy Edwina Torresa, aby sa lepšie s postavou a atmosférou miesta zžil. (Elessar.)
  • Když se Al Pacinovi (Carlito) poněkolikáté nevydařila scéna v metru, naštval se a metrem opravdu odjel domů - režisér Brian De Palma o tom ani nevěděl. (tequilla)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama