Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Atmosférou to nemá na Apokalypsu ani náhodou, jenže zase se na to nechá koukat, protože to zobrazuje válku z trochu jiné pozice, než jen z té válečné. Možná příběh je jeho velkou silou, ale nedokážu se zbavit dojmu, že tak zlý, smutný a nepříjemný válečný film jsem snad ještě nikdy neviděl. Bylo mi toho všeho líto, nejvíc těch lidí, kteří to museli snášet. Problém je nejspíš ale v tom, že to takhle opravdu fungovalo a ten kdo do systému nepasoval prostě a jednoduše šel, střelou přímo mezi oči nebo méně agresivně, pořádným kopancem do držky. Michael J. Fox zahrál naprosto famózně a nevidět Sean Penna v jiných filmech, asi bych ho jako herce nesnášel uplně nejvíce z celé Hollywoodské eskadry. Jestli se autoři na něčem vyřádili tak právě na jeho postavě. Tak ubohou, negativní a úskočně agresivní postavu jsem dlouho, ale opravdu dlouho neviděl. Chvílemi jsem měl chuť vběhnout do televize a ten kopanec uštědřit já jemu. Celkově jsou Oběti války hodnotný film, jehož silou jsou charaktery jednotlivých ačkoliv jednoduchých postav a právě proto jsem ho dokoukal až do konce, ale chvíli jsem váhal jestli na to budu mít síly. Na tenhle film se prostě musí připravit, psychicky. --- Seržante, já myslel, že je to jen takovej fór. - Ne je to vážný jak srdeční záchvat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mých očích spíš zklamání. Pokus osamoceně vzdorujícího Michaela J. Foxe přehrát charakterní rolí své předešlé komediální výstupy převálcoval suverénní pomatený četař Seana Penna. Výsledek syrový a komorní zároveň. Za (většinou kritickými) velikány vietnamské problematiky ovšem tenhle kus prostě a jednoduše zaostává. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

De Palma je vždycky takové devatero řemesel, desátá bída. Snad ani není žánr, který by neokusil, což nejspíš zapříčiňuje, že z něj nikdy nemám pocit autenticity. Jde o práci z motivy, které objevili jiní. Oběti války jsou prototyp takového filmu - Válečný kus jak podle škatulky, kde sice vše perfektně funguje, ale budí to prostě dojem, že De Palma zase nakoukal mistry a střihnul si takové best of. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný film z vietnamské války, který v syrové podobě ukazuje - jak napovídá samotný název - nevinné oběti tohto válečného konfliktu. Nepřítelem v tomto snímku není ani tak druhá strana, tj. Vietnamci, ale je jím chování a jednání mezi pěti vojáky, z nichž pouze jeden zůstane svůj. Výborné scény, dobré myšlenky (místy možná patetické), skvěle zaranžované záběry a perfektně hrající herci a to vše podtrženo skutečnou událostí, jež byla předlohou pro vznik tohoto filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Válka je vůl. Ale volové zní dělají peklo!..... Film podle skutečnosti o zločinu proti lidskosti. Velmi realistické utrpení a předvedený vnitřní boj spolu s pocity vedoucí k rozhodnutí vojáka Erikssona. Ale jakkoliv je toto téma závažné, emoce mnou necloumají. Boj člověka proti systému – zvlášť vojenskému a ještě k tomu ve válce? Nic nového pod sluncem. Jen odvyprávění toho co se stalo. Byť je to hnusné, je to bohužel tak. I TAKOVÉ JSOU OBĚTI VÁLKY! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo v Phuketu v Thajsku, scéna se železničním mostem pak v Kanchanaburu. (Monco)
  • Keď mladý vojak stúpi na mínu, ďalší vojaci si fotia jeho mŕtvolu. Eriksson a jeden vojak si tiež idú pozrieť mŕtvolu, ktorá však teraz už leží na opačnej strane cesty. (Smok)

Reklama

Reklama