Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 515)

Fr 

všechny recenze uživatele

Dobrý večer, dnes doprovázíme tým hasičů při nočních výjezdech a uvidíme věci, které jen tak někdo nevidí.…. Je to pořádná mela! V uzavřeném prostoru činžovního domu sledováni kamerou propadají panice, křičí jeden přes druhého a pak bába sežere kus policajta. Od cca 50 minuty to chytne pekelný tempo! Tý holce hrůzu věřím! A všude kolem ,,krásný“ zvuky! Ta pravá hrůza trvá 20 minut. Ono by to asi dýl nefungovalo. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Nejmenované české sídliště, noc, kamera tiše přede… no jasně, tohle tady nikdo nenatočí! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak takto si predstavujem pohľadnicu z Barcelony, Woody! :-) Uf, toto je jasný zápis do mojej osobnej hororovej TOP 10. A na vysoké priečky. Najintenzívnejšia žánrová pecka od... odkedy vlastne? Brilantne využitý blairwitchovsko/cloverfieldovský koncept, výborní (ne)herci a náramne šikovné dávkovanie informácií, ktoré jednak robí z účastníkov plnokrvné postavy a jednak celý film bravúrne graduje. Až k záverečnej scéne s "nočným videním", ktorá splachuje do zabudnutia dokonca aj finále Mlčania jahniat. Takto som sa naposledy bál pri Tých druhých. Tí Španieli sú diabli! ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nevšední, byť ne neviděné. Bajagueró a Plaza mě bohužel nepřesvědčili, že se dívám na autentický záznam, takže mě to nedokázalo úplně vtáhnout. Téměř vůbec jsem se nebál, spíš jsem byl v nervózním očekávání. Nicméně tohleto bude asi hodně individuální, takže doporučuji se po [Rec] poohlédnout! 70% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jaume Balagueró, Luis Berdejo, Paco Plaza .. Zalekl jsem se jednou, při pohledu do podkroví, ale jinak je [REC] táhlá módní roztřesená nuda bez atmosféry, kdy jsem během projekce několikrát kontroloval čas, jak jsem blízko do konce (a to má děj jen 70 minut!). Pár úseků má spád, ale jinak jde o celkem chaotickou snahu způsobit divákům epilepsii vyklepanou ruční kamerou, kterou protentokrát drží v ruce profesionální (televizní) kameraman a partou běhajících pobožných zombíků. Právě pozice kameramana je nejproblémovější, jelikož on, v situacích, které zažívají (někdy trochu přihlouplé) postavy, nedotváří dojem smrtelného ohrožení. ___ Viděno bez sluníčka, bez protíkajícího hajzlíku, přesto mám pocit, že je něco špatně. Zvláště, když vidím, že má [REC] vyšší hodnocení (nyní 83%) než mnohem lepší Blair Witch nebo Cloverfield. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme další zombie horůrek plný krve. [Rec] má s Blair Witch a Monstrem pouze jednu shodu a tou je "houm video", ostatní je radikálně jiné, ať už žánrově, nebo dějově. Na to, že je film velice krátky, se nebojí plítvat časem dlouhým blouděním po hasičské stanici, nebo rozhovorem s obyvateli domu. Nákaza a zběsilý útěk zabere pouze 15 minut filmu, čekal jsem opravdu hutnou atmosféru, ale moc jsem jí nepociťoval, vše ale vyvažovali kvalitní herci a zajímavé záběry, jako například schodiště od shora až dolů poseté zombíkama. Závěrečná scéna v podkroví nemá chybu, napětí se dalo krájet a celý film tím správně gradoval. Fanda hororů se sice obrnil a lehce odhadnul, kdy příjde ta šokující lekací scéna, ale přesto se nevyvaroval strachu. Zděšení sice nenastalo, ale ta vychrtlá nakažená holka nevypadala moc sympaticky. Po 28. dní poté a Úsvitu mrtvých 04, pro mě nejlepší zombie horor, který jsem zatím viděl. 80% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 2007 na filmovém festivalu v Benátkách. (Varan)
  • Po celou dobu sledování filmu není možné spatřit tvář kameramana, na rozdíl od amerického remaku. (Freemantle)
  • Film bol jednou z hlavných inšpirácií pre hororovú počítačovú hru "Outlast" z roku 2013. (WalterIK7)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama