Reklama

Reklama

V letadle se objeví první člověk s podezřením na nakažení nebezpečným virem. Letadlo tedy nouzově přistává a na celý terminál je uvalena karanténa. Podaří se tentokrát někomu přežít? ... Jenny a Paula pracují jako letušky. Tentokrát mají na starost let jen s několika málo cestujícími. Jeden z pilotů vypadá nemocně, ale prý je to jen rýma. Mezi cestujícími je sympatický Henry, který si s sebou veze křečky – ti ale musejí do zavazadlového prostoru. Křečci však před svým přestěhováním jednoho z cestujících pokousali a on začne brzy vypadat velmi nemocně. Nakonec zaútočí na Jenny. Ostatní cestující muže spoutají, kapitán vše ohlásí a dostane rozkaz okamžitě přistát. Během přistání nakažený muž pokouše Paulu... Letiště odmítne dát letadlu bránu, tak si ji kapitán najde sám. Ven z letadla pomůže cestujícím Ed, který je jediný, kdo momentálně na kapitánem vybraném terminálu pracuje. Letiště odmítne pustit cestující dál, takže musejí jít do prostorů pro zaměstnance. Piloti zůstanou s nakaženým mužem. Ed se snaží všechny vyvést ven, ale všechny dveře jsou zamčené, což je nezvyklé... Brzy všem dojde, že jsou v karanténě, a potvrdí to i informace od záchranných složek. Medička Shilah se snaží ošetřit Paulu, k tomu ale potřebuje svoji lékárničku, kterou má v zavazadle. Jenny jde tedy s několika muži zpět do letadla mezi zavazadla. Oba piloti jsou již nakažení a nákaza se samozřejmě šíří dál. Ed a Jenny si myslí, že jde o nákazu vzteklinou. Pokousaní jsou izolováni od ostatních. Brzy skupinu navštíví hygienici a něčím je naočkují. Pak ale dojde k útoku a zmatku, při kterém jsou nakaženi další lidé... (TV Prima)

(více)

Recenze (131)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být obyčejný let. Pokud by letadlo neodlétalo z města, kde se zrovna šíří choroba, která mění pokojné občany v krvežíznivé zombies. A kdyby zdroj nákazy nebyl i v tomto letadle. Pilotům se sice umožní přistát na náhradním letišti, ale letištní terminál je hermeticky uzavřen včetně všech - prozatím - přeživších... Od "dvojek" podobných filmů se žádné velké filmové umění neočekává, a tak mohou jen příjemně překvapit. A dvojka Quarantine mne právě vcelku příjemně překvapila - žádný vyložený kiks, obvyklý u podobných pokračování se ve filmu neobjevil. Jasně, i tady by se našlo hromada nesmyslností, ale není zde žádný extrémně do očí bijící (snad jen posledních asi deset minut, a použití nočního vidění ve místech, které nebyly nijak moc tmavé). Musím říct, že první polovina filmu, odehrávající se na palubě letadla, mne bavila o řád více než pobíhání po setmělém areálu letiště. Klaustrofobické prostředí uzavřeného letadla s podivnou nákazou fungovalo dokonale, škoda že v podobném stylu nebyla natočena i druhá půlka... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Quarantine 2 rozhodně nedělá ostudu prvnímu dílu, v mnoha případech ho dokonce předstíhá. Nápad dostat zombie do letadla teda zrovna originální není, ale postačí poměrně slušně. Nic extra jsem nečekal a dostal jsem průměrnou zombákovinu s příšernýma hercema ale aspoň jsem se nenudil. Bohužel mi přišlo strašně blbé to že jeden z pasažérů je zlý, to bylo až moc velké klišé. Masky zombie vypadaj dost lacině ale nejsou moc vidět takže to zas tak hrozné není, krev ani gore se nekoná. Takhle jak to píšu to zní možná blbě, ale film příjemně utíkal a jak jsem řekl nenudil jsem se. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Rozhodně o hvězdu lepší než jednička. Už kvůli skvěle vybranýmu prostředí, sice přímo v letadle by to byla pecka, ale zas by to muselo bejt o polovinu kratší, takže v tomhle případě spokojenost. Herecký obsazení, co se týče jednotivejch charakterů, tak nevidím problém. Možná mi trošku chyběla ta amatérská kamera, protože ta tomu nastaví laťku úplně do jinejch rozměrů, ale to je detail. Sem zvědav co mi nabídnou originální RECy... ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

A jsme u pokračování předělávky ReCu od američanů. Jelikož už podle recenzí, hodnocení a zpracování prvního dílu si američané chytře řekli. Uděláme to jinak a po svém. Tak zvolili jiný typ točení a jiné prostředí. Jenže kámen úrazu padá, jelikož atmosféra je zase na bodě 0 a scény, které by zůstaly v paměti tam prostě nejsou. Hodně slabé. 35% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Jednička byla super, ale dvojka s ní nemá prakticky nic společného. Z napínavé krvavé řežby se stávají "rodinná pouta" s nudnými a nezajímavými herci. Vskutku bídné pokračování, po kterém doufám, že se nedočkáme třetího dílu. Nicméně pokud bych měl najít nějaký plus, tak tím je rozhodně velice nezvyklé prostředí, do jakého je Karanténa tentokrát zasazena. Se sérií REC se to nedá ani moc srovnávat. REC je prostě na těžce vyšší úrovni. Ovšem kdyby to byl samostatný film, který by neměl mít nic společného s Karanténou nebo RECem, tak to není tak zlé. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických městech Griffin a Las Vegas. (GASTON73)
  • Ačkoli první film série byl remakem španělského filmu Rec (2007), Karanténa 2 nemá s žádným z filmů Rec nic společného a má zcela odlišný děj i prostředí. (LUKICKK)

Reklama

Reklama