Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych ráda podotkla, že v době, kdy jsem tuto Noc oživlých mrtvol viděla, mě hororové filmy s tématikou zombíků příliš nelákaly a tudíž jsem je ani nevyhledávala. Ale pak jsem si řekla, že bych měla vidět alespoň nějakou klasiku. Jako první jsem zhlédla tento remake, který se mi hodně zalíbil. Úvodní sekvence přijíždějícího vozu je velmi zdařilá, stejně tak jako vtipné dialogy v ní pronášené. Nemrtví občané jsou velmi věrohodně a docela i "vkusně" zpracováni a celý snímek se nese v napínavém duchu, aniž by se v něm objevilo větší množství brutality a hnusu, jak je tomu u spousty současných zombie filmů. A jako třešnička na dortu je zde Tony Todd. Ten se snad pro role v hororových filmech narodil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela vydařený horůrek, u kterého se rozhodně nebudete připosrávat strachy, ale má celkem vydařenou tísnivou atmosféru, která potěší. Chování postaviček by za jistých okolností mohlo být podobné realitě. Ale těžko se tu hovoří o realitě, když se tu prohání zombíčci. Zombíci jsou udělání moc pěkně. Píše se rok 1990, takže nelze čekat zázraky v podobě rozprsklých hlav, tudíž, když má k něčemu podobnému dojít, tak kamera záludně uhne. Staršího brášku tohoto snímku jsem neviděl, tudíž nemám s čím srovnávat. Celkový děj a vše ostatní se mi líbilo a začne se pěkně zhurta už v 6. minutě, takže nečekejte stupidní úvod do děje. Lepší 3*. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Saviniho Noc není v mých očích vůbec zbytečným remakem. Začátek se Zombies kolem domu byl neuvěřitelně dobře natočenej. Kam se hrabou rychlonožky z Úsvitu a Dvacetosmiček nový doby. Když budu chtít vidět poctivej film se zombies, sáhnu po tomto. 65% [listopad 2006] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posuzovat jedničku z roku 1968,protože jsem ji neviděl.Tento remake byl docela dobrý,masky ušly,někdy byly na svou dobu(90.léta) i hodně reálné,ale co pokulhávalo,byl samozřejmě příběh,který byl celkem taková rutina.Moc mě nenadchnul,triky taky nic moc.Stačilo mi to asi jednou vidět a už se k tomu asi nebudu vracet.Hodnocení:65%. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný remake Romerova klasického hororu, není sice nijak zvlášť strašidelný a režie je docela otřesná, ale zombie se vážně povedly. Mým jednoznačným favoritem je tlouštík v montérkách ze samotného začátku filmu. Každopádně je to ale fajn film s mnoha chybami (například do většiny scén nesedící hudební doprovod), ale rozhodně i s mnoha povedenými situacemi. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Barbara (Patricia Tallman) ve filmu používá opakovací pušku "henryovku" model Henry 1860. Poté, co ji zbraň ukradne Harry Cooper (Tom Towles), používá Barbara policejní revolver Smith & Wesson Model 10, který vzala mrtvole policisty. Tom (William Butler) má pak ve filmu zbraň Stoeger/IGA Coach. (Kirman)
  • Režisér Tom Savini zná herečku Patricii Tallmanovou osobně, protože spolu navštěvovali vysokou školu. Pro roli Barbary se mu zdála ideální. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama