Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prvotina jedna báseň a zároveň přímý důkaz faktu, že zdařilý film nevyžaduje ani tak vysoký rozpočet, jako spíš hlavně dobrý nápad, přesvědčivé herce a schopného režiséra. Film syrový, realistický, uvěřitelný, a přitom prostý takové té nízkorozpočtové amatérské patiny, která podobné kousky často degraduje, hlavně po vizuální stránce. Je úžasné, že většina děje je o útočícím přerostlém krokoušovi a rejža ho ani jednou pořádně neukáže, ovšem aniž by se přitom divák cítil podfouknutý. A dlabu na poněkud podivné chování dravce, byl jsem napnutý a o to přece v první řadě šlo. P.S.: Je s podivem, že stejný rejža natočí za tři roky ještě působivější pecku, aby pak o dalších dvanáct let později natočil tak ubohou podprůměrnou hovadinu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně musím pochválit prostředí, ve kterém se film odehrává. Na tohle já opravdu slyším a v Krvavé laguně je fakt úchvatné, byť se film v podstatě odehrává jen na pár metrech čtverečních. Další v řadě je samotný krokodýl, velmi kvituji, že se tam moc neobjevoval, že ta atmosféra a napětí byly vytvářeny povětšinou jen docela dobrým střihem a kamerou. Nop a když se pak nakonec objevil, bylo to velmi realistické. Asi tři momenty s krokodýlem jsou fakt dost mrazivé. Plus k tomu výborný nápad s noční scénou, ta je naprosto parádní. Dojem trochu sráží obe ženské postavy, docela dobře to v komentáři vystihl Enšpígl. Ale jinak docela slušný (možná až překvapivě) krokodýlí filmeček, kde to krásně křupe... ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dost velké zklamání, tak špatný film jsem nečekal. Vše působí televizně od výkonů herců až po kameru, ale to bych za tak velký problém neviděl. Napětí je nulově a hercům jsem nic nevěřil a necítil jsem s nimi, nejvíce jsem kroutil hlavou nad dialogama, které jsou příšerně napsané a celkově jsem nečekal takovou roztahanou nudu s mnoha scénáristickými hloupostmi. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pojetím odlišné od Rogue, kvalitativně nakonec tak nějak srovnatelné. Zatímco Rogue totiž ve své béčkové kategorii body získávalo, Black Water v žánru realistického hororu říznutého psychologií pár bodů vinou několika nelogičností ztrácí. Přesto opět v žánru něco nevídaného, napínavého a na pár místech vyloženě výborného (scéna s bouří a praskání vy víte čeho, tichý výjezd z vody atd.). ()

Rm. 

všechny recenze uživatele

Béčko na odreagování, nemohu však dát vyšší hodnocení - scény s krokodýlem bohužel působí velmi nerealisticky až vtipně. Při setkání s krokodýlem má člověk tendenci se spíše smát než bát. V tento rok vyšel ještě jeden krokodýlí a tím je Rogue, který je dle mého názoru akčnější a celkově o třídu výše. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama