Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hmm, trocha toho zamyšlení při pondělním ránu mi naštěstí neuškodila. Viděl jsem zajímavý film, který od začátku jen čím dál více naznačoval a čím dál více zamotával, aby to na mě v posledních deseti minutách všechno vybalil. A neměli to vůbec špatně vymyšlené, tvůrci těchhle Devítek. Škoda byla druhého ze tří příběhů, který mě lehce nudil. Buď měl být kratší nebo se toho v něm mělo více udát, ale jinak téměř bez problémů. Dobří herci, vybraná hudba se pěkně poslouchala, režie není nijak epicky výpravná a ani si nepomáhá bůhvíjak velkými efekty, nicméně o to je působivější. Tři a malý kousek. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří ohromně složitě, ale jeho pointa je vlastně jednoduchá, potěšující a dokonce logická. Fanoušci Donnieho Darka, Osudového doteku a podobných fimů budou nadšeni. Mimochodem skvělý výkon Ryana Reynoldse. Kam ten se z ne moc dobrého herce v podprůměrných komedií dokázal vypracovat, klobouk dolů. 8/10 a nebýt té první části, šel bych na devítku :) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Devítky jsou neuvěřitelně zamotaný film, který nabízí slušné herecké výkony, zajímavé rozuzlení a unikátní nápad, který ale film zároveň táhne ke dnu, protože chvílemi jsem jako divák nebyl schopný se v té sněti myšlenek vyznat. Někde bych řekl bravo(!!!), ale tady říkám jen slušné. Zkrátka jde sice svým způsobem o originálně natočený snímek, ale jeho největším problémem je samotný námět a jeho zachycení. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu asi nejzajímavější a nejzamtenější film. Ve filmu je patrná snaha tvůrce vytvořit velice originální a záhadnou atmosféru, která diváka přibije k sedačce od začátku do konce. Musím se přiznat, že na mě to dosti zafungovalo. Film má spoustu neojedinělých záběrů, ze začátku vypadá jako pomatená komedia a končí jako božstvo! Velice kreativní posun v rovině filmu. Kamera je skvělá a "autentické" záběry mě velice překvapily. V podstatě je tenhle film něco mezi mementem, number 23 a klubem rváčů. Jenom s rádoby hlubší tématikou. Nemám vesměs žádné výtky, jenom jsem byl zmatený z první části a konce, dle mého neměla jeho žena (McCarthy) a jeho dcera (Fanning) v posledním záběru nic vědět, pak by to bylo super. Mám z toho zvláštní pocit, ale musím dát 4*. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je podivný a mysteriózny sám o sebe? Podľa názvu "Devítky" som si pôvodne myslel, že ide o nejakú narážku na desiatky (desiatok = daň odvádzaná poddanými v stredoveku, desatina ich poľnohospodárskeho zisku), a teraz sa len ťukám do hlavy, čože to za kravinu zo mňa vypadlo?! Takto zvláštny film som jakživ nevidel, no toto ma uchvátilo a užil som si jak nepríliš obľúbeného Reynoldsa, tak sympatickú Melissu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)
  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama