Reklama

Reklama

Záhadná bouře

  • Španělsko Durante la tormenta (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V den pádu Berlínské zdi se nad Španělskem točí zvláštní bouře a malý chlapec slyší v domě přes ulici hluk souboje a jde se do obydlí sousedů podívat. Tam spatří muže s krvavým nožem stojícím nad mrtvou manželkou. Chlapec v panice prchá a venku na ulici ho přejede auto. Po mnoha letech přichází identická bouře a Vera Roy (Adriana Ugarte) najde ve svém domě starou kameru a televizor. Když si chce se svým manželem pustit staré nahrávky, ještě netuší, že působení nevyzpytatelného přírodního jevu jí několikrát změní život takovým způsobem, jaký si do té chvíle nedokázala ani představit. (C0r0ner)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (155)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou dočkal příjemného překvapení. Thrilleroidní drama plné bouřky, střetů dvou časových rovin a snahy o dosažení spravedlnosti se extrémně povedlo a po celé dvě hodiny jsem neodtrhl oči od obrazovky. Výborné herecké výkony, skvěle propracovaný scénář a fantastická režie stály za tím, že mě tento film tak mocně bavil. Tady jsem jinak hodnotit ani nemohl. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Není to až taková mrda jako El Cuerpo a Contratiempo, ale pořád ještě je to pro hlavu kurevský závar, který člověka drží od první do poslední minuty, přičemž všechno zapadne na správná místa až nějaký čas po skončení projekce. Paulo je génius a spolu s Nolanem točí nejchytřejší filmy současnosti. 100% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Paulo je mistr napětí, má spoustu neotřelých nápadů a nutí mě se u filmu od začátku do konce soustředit, abych u sledování nebyla za trubku, která film v půlce vypne, jelikož jí vůbec nedává smysl. Všechno klapalo, až do samého závěru. Představte si, že se těšíte na návštěvu milované bytosti, vysmýčíte příbytek, provedete spoustu úkonů, abyste vypadali co nejlépe, navaříte něco strašně dobrého, zkrátka dáte si fakt záležet. Zazvoní zvonek, natěšeně běžíte ke dveřím, radostně je otevíráte v očekávání věcí příštích a vstupuje otravný kolega, který vám přinesl podklady na zítřejší poradu, které spolu nutně musíte probrat. Takhle nějak jsem si připadala u závaru filmu. Těšila jsem se, co mi Paulo zase připraví za překvapení. A on mi nepřipravil nic. Leč předchozí dvě hodiny byly zase parádní napínák. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Když se mě někdo zeptá, jakému subžánru nejvíc křivdím a předem ho odsuzuju, řeknu španělské cestování v čase. Et voilá máme tady další překombinovaný, komplikovaný kousek, který mě zase úplně nepotěšil a spíš mě rozčílil. Já neříkám, že to není filmařsky dobré nebo zajímavé, ale zkrátka mám s těmito snímky osobní problém, už jen kvůli tomu, že španělské filmy jsou nadmíru ukecané, příliš snaživé a za každou cenu chtějí vymyslet co nejoriginálnější pointu. Pokud tedy nemáte s tímto tlačením na pilu problém, je pro vás tento komentář nejspíš bezcenný. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Teraz ma dobre počúvaj...Ty si Ja a Ja som Ty!..." Režisér Oriol Paulo ma fascinoval už premakaným thrilerom El Cuerpo a prepracovaným príbehom je stále verný. Film trochu pripomenie starší film Frekvencia s J. Caviezelom , ale je samozrejme o inom. Cestovanie v čase je moja obľúbená téma, no veľmi záleží ako sa to uchopí. Netreba sa veľmi rýpať v logike, po filme sme sa v tom rýpali celá rodina a nejaké menšie nedostatky sa vždy našli, hoci sa vždy dali nejako zdôvodniť. Ak pristúpite na dané pravidlá, užijete si napínavý film plný zvratov, silnej atmosféry i kvalitných hereckých výkonov. Takmer dokonalý mix žánrov, ktorým ma režisér max. navnadil na jeho ďalší film Contratiempo. Film 80%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • V jedné části filmu, když se malý Nico vrací domů, si můžeme všimnout, že nese v ruce skateboard a má na sobě úplně stejné oblečení jako Marty McFly z Návrat do budoucnosti (1985). Akorát že Marty měl vestu červenou. (SeBig)

Reklama

Reklama