Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Streepová byla hnusná, prudérní a upjatá babice, Hoffman značně zženštilý kněz. I když jsem si myslela, že tihle dva už mě nedokážou zaskočit, zase se jim to podařilo a zcela mi uhranuli. Souhlasím se zde několikrát zmiňovaným názorem, že dobrý film nedělají jen dobré herecké výkony. Tohle drama se navíc může pochlubit i nadprůměrným scénářem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíš něco jako Skandál v katolické škole a dostal jsem příběh o tom, jak nějakej ouchylnej farář obtěžuje ministranta. Doporučuju spíš South park 6. řada 8. díl - Vášnivá katolická láska, protože to je mnohem zábavnější. Tohle je tak trochu nuda. Ale musim uznat, že Meryl Streep i P.S. Hoffman hrajou fakt dobře. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Téma zajímavé, herci výteční, ale celek všechno zabíjí. K čemu mi je úžasná, v lidi věřící Amy Adams nebo charismatický Hoffman, když by se celá premisa jejich konání vešla do deseti minut? Místo toho sleduji hodinu a půl herecké exhibice protahované až do nejabsurdnějšího maxima. Přitom by stačilo občas střihnout navíc, někde něco jen naznačit, ale ne - rutinní režie dotáhne film až do závěru, který celému příběhu vlastně definitivně podráží nohy. Právě kvůli tomu, že je celý dramatický oblouk menší divácká zrada, musím jít v hodnocení až takhle nízko. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Před: Mám nemalé pochyby zda Shanley zvládne ukočírovat natolik nelehkou látku, tak aby se vyhnul všem nástrahám lacinosti, zbytečné doslovnosti a církevní korektnosti. A hlavně mám pochyby o výkonu Amy Adams vedle dua Hoffman Streepová. Po: Teď již nemám sebemenších pochyb nejen o Amy, ale i o tom, že lépe už to napsat, natočit a zahrát ani nešlo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Trošku mě zamrzelo, že se herecký galakoncert uskutečnil až v samotném závěru. Značnou část stopáže předtím byl snímek trošku ospalý a nepříliš atraktivní. Maryl Streep se ocitla v roli, kdy by měl i ten nejzapřísáhlejší gentleman udržet nervy a ruce na uzdě. Děj začal být zajímavý až v momentě, kdy bylo vzneseno obvinění kněze z pedofilie (kdo by to byl kdy řekl) pouze na základě čistého odhadu. V dnešní době se automaticky stává podezřelým každý kněz, který za krátkou dobu vystřídá více farností. Nejúžasnějším momentem snímku je rozhodně dialog mezi vrchní sestrou a knězem uskutečněný v jeho pracovně. Bohužel to byl v mých očích téměř jediný intenzivní okamžik. Ve snímku převládá strašná spousta nezajímavé vaty. Lepší dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Viola Davis, která byla nominována na Oscara za roli paní Millerové, se objevuje pouze ve dvou scénách. Prvním je přibližně 7 minut trvající dialog s postavou Meryl Streep, sestrou Aloysius. Ve druhé se objeví pouze asi na 10 sekund a nepromluví. (jezurka42)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama