Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíš něco jako Skandál v katolické škole a dostal jsem příběh o tom, jak nějakej ouchylnej farář obtěžuje ministranta. Doporučuju spíš South park 6. řada 8. díl - Vášnivá katolická láska, protože to je mnohem zábavnější. Tohle je tak trochu nuda. Ale musim uznat, že Meryl Streep i P.S. Hoffman hrajou fakt dobře. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Proč mají Pochyby čtyři herecké nominace na Oskary a jednu za scénář, je mi dneska už jasné. Film totiž stojí na těchto dvou nohách a plně na ně spoléhá. Naštěstí má na co spoléhat. Scénář nabízí skvělé herecké příležitosti a oba dva hlavní herci je využili beze zbytku. Tohle drama, které se se svým komorním prostředím stylizuje spíše do divadelní podoby, bohužel nemůže konkurovat velkým hollywoodským produkcím a za pár let se na něj zřejmě zapomene. Pro mě to byl však nezapomenutelný zážitek. Naprosto famózní herecké výkony M. Streep a F. S. Hoffmana mě nutí dát plný počet. O zasloužené nominaci pro A. Adams bych si dovolil zapochybovat, zatímco V. Davis, kterou jsem dodnes neznal, mě opravdu hodně překvapila. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi chladné, prázdné a ploché. Zpracováním, obsahově i emočně. Během těch sto minut mi přišlo, že se děj nikam neposunul ani nerozvíjel. Nemá snad jediný záchytný či výrazný bod. Vše plyne bez jakékoliv hloubky či emocí, kterých by se mi během sledování dostalo. Meryl je jako přísná ředitelka výborná. Ale její postava je také to jediné, co mi uvízlo v paměti. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Mám jisté pochyby. Ani nevím, jak mám na tento film pohlížet. Podobnou látku jsem doposud neviděl a tak to bylo pro mě něco úplně nového. A byl jsem za to velmi rád. Příběh je hodně komorní a děj plyne stejně pomalu jako roční období. Přestože jako hlavní role mají Meryl Streep a Philip Seymour Hoffman, pro mě je ústřední postavou filmu Amy Adams, která zahrála roli na výbornou. Avšak neodvážím se říct, že by odtlačila ostatní herce do ústraní. Je na stejné úrovni. Pro mě je to první film, co jsem viděl od režiséra Johna Patricka Shanleyho a myslím, že když se bude držet téhlé cesty, tak má nakročeno na zajímavou filmografii. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý komorní film s mnoha skvělými hereckými výkony. Bohužel děj je dost zvláštním způsobem až moc realistický. Pokud čekáte nějaké drama s vypjatými okamžiky, tak budete možná zklamaní - hlavní hrdince se, dalo by se říct, podaří vše, co chce, a to na první pokus a bez sebemenších překážek. To nic nemění na skvělých hereckých výkonech a zajímavé atmosféře, která to drží pohromadě. Slabší čtyři hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Postava sestry James byla inspirována skutečnou učitelkou ve školce Johna Patricka Shanleyho, sestrou Margaret James. (HellFire)
  • John Patrick Shanley, scenárista a režisér, je zároveň aj autorom oceňovanej rovnomennej hry. V roku 2005 za ňu získal i najprestížnejšiu Pulitzerovu cenu. (murakamigirl)
  • Viola Davis, která byla nominována na Oscara za roli paní Millerové, se objevuje pouze ve dvou scénách. Prvním je přibližně 7 minut trvající dialog s postavou Meryl Streep, sestrou Aloysius. Ve druhé se objeví pouze asi na 10 sekund a nepromluví. (jezurka42)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama