Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (585)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jo, je to další Dreamworksovský typ filmu, který se snaží být strašně vtipný, přičemž na všechno ostatní zapomíná (proto mám Pixar mnohem radši). Přesto originální pojetí jako parodie a pocta scifi a hororum let minulých mu hodně skore. Ten začátek byl perfektní, vesmír scifi/horor hudba, pak, no nebudu vyzrazovat. Galaxhar a jeho celá scéna s susan je skvělá (takhle ma jinak vypadat pohádkový zaporak, ne neco tak strasneho a nudneho, co si ani nezaslouží říkat človek a už vubec ne herec, jako bylo v Noc muzeu 2, ano ten radoby faraon) A pak vrchol všeho, prezident a jeho Crazy Frog (nebo co to bylo) U toho sem se začal řehtat a trvalo hodne dlouho než sem ten nával podarilo zastavit. Další monstra byla taky dobrá, ale nebyla tak vtipná (ano myslim na tebe Bobe), jak sem ocekaval. Suma sumarum pekne 4 hvezdy. A příste at je to jeste vtipnejsi a mozna dam konecne 5 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Úžasná pecka, u které budou fanoučci sci-fi vrnět blahem a ostatní se budou hodně bavit. Animace je parádní, akce je skvělá,ale hlavně je to až po okraj naplněný hláškama a odkazama na jiný filmy. Oproti Pixaru to možná je pořád trochu jednodušší, ale bavil jsem opravdu maximálně. Nehorázně rychle mi to uteklo a až na nějakou pětiminutovou vysvětlovací pasáž jsem se vůbec nenudil a měl pořád na tváři široký úsměv. Možná jenom škoda, že jsem nevychytal originální znění, protože slyšet Hughe Laurieho jako šíleného vědce by bylo ultimátní. Dabing ale i přesto fajn a Bob musí vládnout asi v každém jazyce. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Tolik odkazů na metr² jsem už dlouho neviděl, avšak celý ten maglajz po několika minutách ztrácí na originalitě, aby v závěru vyšuměl do ztracena 3D efekt ne 3D efekt. Chtělo by se skoro říct: „Zapomeňte na: Vetřelce, Predátora, Blízká setkání třetího druhu, ET - mimozemšťana, Propast, Den nezávislosti, Star Trek a další sci-fi snímky Monstra vs. Vetřelci vám je tu servírují v jednom velmi svůdném balení. Jenže...Monstra vs. Vetřelci z nich těží těží seč jim síly stačí a nepřináší nic nového krom toho jde výsledek v klasických šlépějích ostatních animovaných bratříčků, aby se nakonec utopil v rozbředlém moralizovaní. Enormika pohodila svým bílým přelivem ala Rouge, Hmyzosaurus zamával motýlími křídly a pohádky byl konečně konec. O čem to vlastně celé bylo?6/10 ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Určitě bude zajímavé sledovat, jak se tento poučený módní trend 3D projekcí povede ekonomicky a jestli se stane něčím víc než zábavnou kuriozitou a ozvláštněním, které má diváka vytáhnout od televizních obrazovek do kin. Ve dvou případech, které jsem měl možnost vidět - BOLT a MONSTRA VS. VETŘELCI - to zatím funguje, ale především díky uvědomělosti, prací s divákovou žánrovou a historickou pamětí, než pro filmy samotné. První jmenovaný přebírá fabuli a vlastně i syžet prvního 3D animovaného filmu vůbec - TOY STORY: PŘÍBĚH HRAČEKa jeho zápletka se točí kolem toho, že hlavnímu psímu hrdinovi je ukázán svět, který je větší než ten televizní. Druhý jmenovaný zase pracuje s tím, že horrorové, sci-fi a jiné brakové podívané oblíbené mezi mladým publikem v 50. letech, byly fikcí, které měla zastřít skutečný příchod monster a mimozemšťanů. Je zajímavé sledovat, jak oba bijáky zakomponovávají do své vypravěcí struktury a stylu propagační strategie "staro-nového" formátu, jenž může fungovat právě díky mixu starých prvků (postava Susan pocházející z ATTACK OF THE 50 FOOT WOMAN, Dr. Šváb z MOUCHY, Chybějící článek z NESTVŮRY Z ČERNÉ LAGUNY a B.O.B. ze SLIZU) s těmi novými v rovině obsahové. Jenže zatímco pixarovská jízda fungovala jako narativní film, dreamworksácká taškařice funguje jenom jako film-atrakce, a tak jakékoliv povídací scény nefungují a jsou trpěnou výplní mezi jednotlivými atrakcemi. 7/10 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Za filmové odkazy a niektoré vtipné hlášky dávam 2*, ale inak je to tak chaotické, divné a vizuálne odpudivé, že som sa takmer zbláznila od nudy. Aj pri animákoch potrebujem najmä komplexný ucelený príbeh, ktorý vo mne vyvolá záujem aspoň o niektoré postavy a nejaký ten dej a dramatické vyvrcholenie. Viem, že nie všetko by sa malo brať vážne a že tu ide len o snahu preukázať poctu všetkým možným sci-fi béčkam minulého storočia, no mňa to minulo oblúkom. Na zažehnanie negatívnych dojmov si idem radšej okamžite pustiť Tangled a rozplývať sa nad disneyovskou nebeskou romantikou... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně v závěrečných titulcích se prezident zeptá, kdo chce zmrazit jeho hlavu. Stephen Colbert, který poskytl svůj hlas prezidentovi, ve své knize „I Am America and So Can You“ detailně popisuje, jak chce ve vzdálené budoucnosti nechat rozmrazit svou hlavu. (HellFire)
  • Na obřího robota pálí stíhačky typu F-14 Tomcat a helikoptéry AH-64 Apache. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 198,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 381,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama