Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 2
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 049)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Málokdy je film tak šerednej a neschopnej. Hrdinové absolutně rekvizitoidní + otřesně nadesignovaní (Cyborg trapas, elektrizující Flash WTF - hlavně tam to digitální blátíčko nacpat za každou cenu). A bohužel nikdo z nich ani neumře (SPOILER, hahaha). Záporák - tradiční macho CGI bububu bez špetky charismatu. Chemie, zábava, dobrá akce - zapomeňte, nepoužíváme. Přepálenej a přefiltrovanej vizuál, kterej kdysi Snyderovi docela šel, už tady ničím nezaujme, respektive není nikterak využitej. Závěrečná řež vypadá hrůzostrašně papundeklově - ne že by vypadala tak lacině, ale celá "estetika" věci působí strašidelně pulpovým dojmem, k jehož ospravedlnění mu chybí dostatečně schopná stylizace či aspoň nadhled. Sračka, sorryjako. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je udivujúce, ako celistvý je film, vzhľadom na mieru pretáčania/prepisovania, ktoré ťažko nájde obdoby. Teda relatívne. Nie je to bizarný miš maš ako Fantastic Four, ale jednotlivé motívy a nadväznosť scén viditeľne drhne. Napriek tomu je výsledný produkt relatívne solídny, priamočiary a zábavný - ale stále je to len produkt bez autorského rukopisu. Vždy budem mať radšej odvážnejšie filmy ako Batman v Superman, ktorý ma síce väčšie chyby no aj jasný podpis a víziu autora. Po vydaní Snyder Cutu je ale táto verzia úplne irelevnatná a dopredu zabudnutá. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ezra Miller je dozajista požehnáním od bohů, ale pomalu mi docházejí kreativní způsoby, jak k těmto filmům napsat pouze wtf, tak zkusím svou myšlenku trochu rozvinout. Justice League vůbec nemá ponětí, co znamenají slova jako rytmus, gradace, intenzita, vývoj, plynutí, překvapení, očekávání, napětí, uspokojení. Každá scéna působí úplně stejně, bez rozmyslu, a nic nepůsobí skutečně a hmatatelně. Ten digitálně vymazaný knír funguje jako pěkné zosobnění veškerého toho marastu a jestliže ho Cavillovi vymazávali na dotáčkových záběrech a on vypadá digitálně v každém svém záběru, tak to znamená, že původně v tom filmu vůbec nebyl nebo co? Jsem zmatená. Plus Affleck vypadá taky v každém svém záběru tak nějak divně vyžehlený, jako kdyby se ho snažili nějak digitálně omladit nebo mu dodat alespoň trochu zdání života, nebo jako kdyby se ten opravdový herec rozhodl na to vykašlat a tak použili dvojníka a dodatečně na jeho tělo přidělali batffleck tvář z jediček a nul. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $300miliónovTržby USA $229,024,295Tržby Celosvetovo $657,924,295Tržby za predaj Blu-ray v USA $39,166,390Tržby za predaj DVD v USA $19,183,301║ Vyprchaní úplne rutinný Zack Snyder, veru mal sa na to radšej vykašlať, než takýto polotovar vypustiť do sveta. Dosť mi to pripomína ako sa Michael Bay postupne utopil v sérii Transfomers ale tam bol ešte aspoň ten trblietavý vizuál a triky. Tak toto bolo fakt na silu zbúchané. Dejovo povrchné, bez zápalu, ani návrat nádeje z S na hrudy neohúril. Máme tu ďalšieho komiksového paroháča Steppenwolfa ničiteľa planét, ach jaj a jeho hejno otravných svetlušiek. Trikovo prevažne tak slabé ako akýkoľvek béčkový film, natočený za pár šúp, doslova sledujeme len digi bordel a pokiaľ to fakt malo tak nabitý rozpočet, tak to je dosť nepekné fiasko. Pár krát sa tu dá zasmiať, oči potešia krivky Wonder Women ale pozitívnych vecí tu moc človek nenájde. Dokonca aj hudobný doprovod je nevýrazný, hlavne keď sa tu zľahka nesie motív z Burtonovho Batmana. Neviem čo sa deje ale DC Comics sa dostáva do čoraz väčších sračiek, že to tak musím povedať. Ich loď sa potápa. Neviem či vôbec budem mať niekedy sily na opätovné pozretie tohto nepodarku. Oproti tomuto mala aj komiksovka Wonder Women svoju úroveň. DC padá na dno a asi už ťažko sa z neho vyhrabú. /videl v kine: 50%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, me to bavilo. Tim nechci tvrdit, ze se jedna o nejaky veledilo, proste solidne natocenej, tuctovej komiksovej film. Jako vicemene v pripade vsech DCEU filmu tu je ocekavane stejnej problem - zaporak a souboje. Steppenwolf je sice o neco lepsi, nez minuly zaporaci, ale furt je to proste jen takova kriva huba se sekerou, kterej ve vysledku nic moc nepredvede a ma naprosto tuctovy motivace. No a akce je proste opet jak sjeta pres kopirak, mame tu vic hrdinu, takze tu jsou drobne obmeny, ale oraznovy finale je uz precejen krapet moc. No a jinak je to proste jak seznamovacka MCU s fast forwardem, protoze samozrejme tady bylo na predstaveni hrdinu a jejich seznameni daleko min casu, takze se na uvod rychle odbydou kecy a pak uz je to vicemene jen akce. Prekvapuje me, ze film, u kteryho by to asi bylo nejvic obhajitelny, je paradoxne s porovnani s ostatnima DC nejkratsi, otazka je, jestli to je spatne, spis asi ne, ty dve hodiny tak nejak staci. No jinak triky ocekavane v pohode, zasah dvou reziseru neni vicemene znat a herci az na par vyjimek sympataci, dokonce i sem tam utrousi nejakou tu hlasku, v tomhle ohledu je asi nejzabavnejsi Miller. Nicmene vsichni maj svy momenty, obzvlast scena, kdy si Aquaman strci do prdele laso a zacne ze sebe sypat moudra me fakt pobavila a muzu se s ni stotoznit, protoze ona vlastne ta Liga jsou vicemene trapaci: Batman nic vlastne neumi a mezi ostatnima pusobi tak trochu trapacky, Superman - mrtvej a dal bez komentare, Wonder Women je jedina pouzitelna, navic oproti minule ma tak dvojnasobne zarizly spodky, Flash - jeho vlastnimi slovy pribehnu a do nekoho strcim - jinak receno, pro normalni boj nepouzitelnej, Aquaman - ja nevim, tohle je proste takovej homous, ze vlastne ani nevim, co krome plavani umi, no a Cyborg, jako tady je asi potencial, jenze je to proste takovej Robocop bez pistoli. Takze je vlastne s podivem, ze se vsichni dozijou konce filmu, kde je videt snaha o pripravu pudy pro druhej dil, kterej uz nejspis asi nebude, ja osobne bych se mu ale nebranil. Celkove ale proste dve hodiny v pohode zabavi, takze neni duvod nedat 4*. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Keď sa herečky Gal Gadot pýtal reportér, prečo Wonder Woman nemá prsia z komiksu, odpovedala: "Wonder Woman je Amazonka a historicky presná amazonská žena má v skutočnosti len jeden prsník. Takže, ak by som naozaj chcela byť verná predlohe, bolo by to problematické." (ScooobyDooo)
  • Po odstoupení Zacka Snydera v březnu 2017 (z důvodu úmrtí v rodině) studio Warner Bros. oznámilo, že film dokončí ve stejném stylu Joss Whedon. Ten ovšem přetočil 15-20% původního materiálu a navíc mj. nahradil původního autora hudby Junkieho XL skladatelem Dannym Elfmanem. Celková cena dodatečného natáčení se prý vyšplhala až ke 25 milionům amerických dolarů. (FilmFan24)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama