Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

honajz2 

všechny recenze uživatele

On film je něco úplně jiného než seriál, i když se jedná o film s tím seriálem propojený, tak jsem se krapet obával, aby z toho nevypadl jen nějaký zbytečný dodatek. Naštěstí se tak nestalo a Břitva pro mě perfektně obstála. Už jenom kvůli tomu, že se věnuje hlavně událostem na Pegasu a to jak současných (v tu chvíli), tak i těch z minulosti, takže zde vidíme drsná rozhodnutí Cainové, o kterých jsme v seriálu převážně jen slyšeli a samozřejmě i to, jak Pegasus zajal svého jediného cylona. A děje se toho tady mnohem víc a ve finále jsem měl pocit, že to po celou stopáž bylo dostatečně naplněné. Navíc tady bych výjimečně snad ani neměl problém, kdyby to trvalo o něco déle. Bez znalostí aspoň prvních tří sérií samozřejmě nemá smysl se na to vůbec dívat a o to víc mě překvapuje, že se našli tací, kteří se na to podívali úplně bez znalosti seriálu... To ale ponechám stranou. Já mám seriál už nějaký ten pátek za sebou a tenhle návrat k němu jsem si patřičně užil. A jsem rád i za to, že se tu aspoň v drobných rolích objevily některé z nejvýznamnějších postav celého seriálu. Ty sekvence s nimi jsou sice více čí méně zbytečně, ale nebylo by to bez nich ono. Silné 4* ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušný filmík (u nás vysielaný ako dve časti). Dobrá hra s motiváciami a charaktermi postáv. Nie je to len upútavka na tretiu a štvrtú sériu, je to seriózna ukážka toho, ako by sa malo pracovať s postavami a ako účelne využiť fakty známe už zo seriálu (Ak ste zatiaľ nepočuli o battlestar Pegasus, nemá to však zmysel sledovať). Nová ústredná postava bola určite dobrá voľba... Rovnako aj mladý Adama, ktorý má aj samostatný web seriál BSG: RAZOR FLASHBACKS... ()

Reklama

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný "spin-off" v přestávce na poslední sérii. V Razoru se ukazují některé události, o kterých jsme slyšeli v předchozích sériích (zastřelení XO admirálem Cainovou atd), ale hlavně i jistý posun v ději. Potkali jsme údajného Boha Cylonů a to už něco znamená. Dále mě hodně potěšily scény z první cylonské války a mladý Adama, který narazil na "porodnici" Cylonů... Tenhle film prostě dokresluje výbornou atmosféru seriálu. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Razor je trochu násilně naroubovaný film (nebo spíše dvojdíl) mezi třetí a čtvrtou sérii, i když příběhově tam nijak nezapadá. Vracíme se do minulosti na Pegasus, do dob vlády admirálky Cainové a vzestupu jedné, dříve neznámé postavičky - Kendry Shaw, kolem které se více méně celý Razor točí, protože její charakter je doslova ostrý jako BŘITVA. BSG: Razor je poměrně zajímavá vsuvka, zejména pro fandy seriálu určitě slušná podívaná, ale není to úplně ono, člověk cítí jistou samoúčelnost, když vše co v Razoru začne, v něm taky skončí, aniž by to ovlivnilo běh seriálu - navíc k tomu ještě dost pateticky, což je asi největší zápor, neboť to narušuje jinak zajímavou osudovost celého BSG... PS: Nekoukejte na Razor, pokud neznáte předchozí 3 série BSG, to je snad samozřejmost! 7/10 ()

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

Inu, pro fanoušky povinnost. Ale příjemná. Přestože nepřináší nic nového, alespoň nám poskytne příležitost nahlédnout do situací, o kterých se v seriálu jen mluvilo. Těch retrospektiv je tu snad až příliš, ale na druhou stranu vyšší ambice než televizní snímek tento film nemá, takže odpouštím chyby a nechávám se mile potěšit koncem odkazujícím na čtvrtou řadu:-) ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama