Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jako každý seriál má Galactica slabší díly, které nijak výrazně neposunují děj (Scar, Dirthy Hands, Tigh me up atd.). Pak má ale taky skvělé pětihvězdičkové díly s hutným dějem, emocemi a super bitvou. Je škoda, že Razor spadá do té první kategorie. Linie s odpadlickou cylonskou lodí je ještě docela dobrá, i potěší hlavně diváky, kteří viděli původní BSG (u nás je to odhadem osm lidí :-). Vracet se ale ve flashbacích na Pegasus byla chyba - hlavně proto, že se tu vlastně nedozvíme nic nového, jenom v obraze vidíme to, co v dílech Pegasus a Ressurection Ship vyprávěl XO Pegasu Fisk Saulu Tighovi. Ale na zničení battlestaru na orbitě jedné z kolonií se hezky kouká. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Parádní film ze světa Battlestar Galactiky, který ale nepěkně dojíždí na pár vyložených hloupostí. Svět BSG je komplexní, je tvrdý a pěkně depresivní. Sází na "uvěřitelnost", na téměř až dokumentární a syrové ladění celého seriálu. Ve filmu ale tvůrci občas (dle mého názoru) docela ujeli, myslím teď flashback scénu s Adamou, jak padá se Cylonem a pere se s ním ve vzduchu. To bylo přehnaný. Plus vtipný robohlasy starých Cylonů a dost nepovedená akce ke konci. Není to mnoho chyb, o to více mě ale zamrzely... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

On film je něco úplně jiného než seriál, i když se jedná o film s tím seriálem propojený, tak jsem se krapet obával, aby z toho nevypadl jen nějaký zbytečný dodatek. Naštěstí se tak nestalo a Břitva pro mě perfektně obstála. Už jenom kvůli tomu, že se věnuje hlavně událostem na Pegasu a to jak současných (v tu chvíli), tak i těch z minulosti, takže zde vidíme drsná rozhodnutí Cainové, o kterých jsme v seriálu převážně jen slyšeli a samozřejmě i to, jak Pegasus zajal svého jediného cylona. A děje se toho tady mnohem víc a ve finále jsem měl pocit, že to po celou stopáž bylo dostatečně naplněné. Navíc tady bych výjimečně snad ani neměl problém, kdyby to trvalo o něco déle. Bez znalostí aspoň prvních tří sérií samozřejmě nemá smysl se na to vůbec dívat a o to víc mě překvapuje, že se našli tací, kteří se na to podívali úplně bez znalosti seriálu... To ale ponechám stranou. Já mám seriál už nějaký ten pátek za sebou a tenhle návrat k němu jsem si patřičně užil. A jsem rád i za to, že se tu aspoň v drobných rolích objevily některé z nejvýznamnějších postav celého seriálu. Ty sekvence s nimi jsou sice více čí méně zbytečně, ale nebylo by to bez nich ono. Silné 4* ()

newer_more 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí si stěžuje na to, že Razor beze zbytku nemá smysl. Ano, nemá. A jedna série vám k pochopení nestačí. Takže pro všechny, kdo si chtějí pustit tento "mezisériový" film- je doporučeno ho shlédnout až po 3 sérii. Po 2. sérii byste možná část pochopili, ale po 2. sérii je důležitější The Resistance. Navíc byste nepochopili konec, protože čtyři z posledních pěti, o kterých se mluví na konci Razoru se objeví až na konci 3. řady. Já jen tak ;-) ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Po spíše psychologické třetí serii tu mám film, který by má razatní ráz první série. Dějově by spíš pasoval na konec druhé série, ale troška zavzpomínání ještě nikoho nezabila. Pro někoho kdo z BSG neviděl nic, je to sice pěkné pokoukání, ale bude značně tápat v ději, pro ty ostatní je to další skvělý počin a pokud se t tomot stylu ponese i čtvrtá sérii máme se na co těšit! ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama