Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Co vše je člověk schopen obětovat, aby neprozradil svůj zdroj.... ikdyž díky úplnému závěru se divák dozvídá, jak to doopravdy s tou "obětí " bylo a tato skutečnost snímek v mých očích sráží! Hlavní hrdinka vlastně nebojuje za tu osobu, ona bojuje za sebe samu, protože ji ( vzhledem k okolnostem ) nic jiného nezbývá. S tím bych problém neměl, pokud by tvůrci celou dobu snímek nebudovali právě na tomto faktu, aby to v úplném závěru ( překvapivým ) " dovětkem " pohřbili.¨Nothing but the truth je silný příběh s výbornÿmi hereckými výkony, což v případě Dillona, Farmigy či Aldy nepřekvapí, ale co jistě potěší je velice sympatický ( uvěřitelný) výkon Kate Beckinsale v roli reportérky Rachel Armstrong. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Larry Groupé: 1. Main Title 2. Erica VS Rachel 3. Soccer Game 4. Story Breaks 5. Intake 6. First Night 7. Chambers 8. Meet the Press 9. Knock Knock 10. Erica VS C.I.A. 11. Albert's Speech 12. Shake Down 13. Released 14. Principal and the Person 15. Soccer Mom Threat 16. The Fateful Bus ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Kedysi som čítal, ako sa naši nezávislí novinári sťažovali, že náš pán premiér ich nemá rád a robí im všelijaké prieky, nevyberane ich oslovuje a má pripomienky k ich objektivite. Chlapci, hlavy hore, mrknite si túto drámičku, pokým vás nikto nezatvára, všetko je ok a môžme si povedať, v akej demokratickej (poniektorí aj sociálnej) krajine si žijeme. Po zistení, že môže byť aj horšie sa človeku hneď lepšie dýcha :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nothing But the Truth je dalším filmem, do kterého jsem šel, aniž bych o něm něco věděl. Teda, věděl jsem pouze to, že v hlavní roli je Kate. A po skončení tohoto vynikající snímku musím říct, že pokud jsem do teď bral Kate jen jako ozdobu, ač sebehezčí, tak mi dokázala, že fakt umí. Když si to vezmete kolem a kolem, tak zjistíte, že v tomhle filmu záleží na tom, jak moc uvěříte Kate tu novinářku, která chrání svůj zdroj. Já jí to uvěřil a možná proto se mi tento snímek tak líbil. Máme tu hned několik témat - novináři vs. spravedlnost, pak taky osobní témata (u postavy Rachel matka vs. novinářka). Tento snímek mě překvapil a to fakt mile. Hlavně obsazením - Farmiga skvělá, Dillon byl parádní hajzl a Alda zase advokát. Jediný, kdo mi tam nepasoval, byl Schwimmer. Nevím proč, ale tady byl nijaký. Ve všech scénách jsem neviděl manžela Rachel, ale Davida, jak se snaží odříkat text a rychle vypadnout. Co mě nejvíc dostalo, byl samozřejmě závěr a odhalení zdroje. To totiž dalo už takhle silnému snímku další, zcela silnější stránku. Ano, zamávalo to se mnou. Protože když jsem tak uvažoval po skončení filmu, tak jsou činy Rachel daleko jasnější, stejně jako důvod, proč opravdu nemohla porušit důvěru a prozradit zdroj. Tento film můžu doporučit každému, kdo by se chtěl podívat na nějaké hodně solidní drama a plus se přesvědčit o tom, že Kate Beckinsale opravdu není jen velice pěkná ozdoba filmů. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Výborný film, pútavý a zároveň "anti-hollywoodsky", realistický, s dobrými civilnými hercami. Páčila sa mi tá nejednoznačnosť a ambivalentnosť príbehu aj postáv, nič nebolo čierne alebo biele, všetko záviselo od uhla pohľadu, každý mal svoju pravdu a veľa vecí záviselo od rozvinutosti argumentačného slovníka. Veľa z konania hlavnej postavy osvetlil záver, prečo sa dokázala "zriecť" aj syna na úkor "tajného zdroja", takže skladačka do seba zapadla. Nie som právnik a neviem nakoľko je reálne prinútiť novinárov prezradiť svoj zdroj, ale hlavou mi vŕtalo, prečo sa takto netlačilo napr. na Bernsteina a Woodwarda. Ale podstatné je to, že príbeh má hlavu a pätu, napätie, psychológiu, inteligentné spracovanie+ sympaťáka Aldu:) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Erica Van Doren (Vera Farmiga) je při výslechu napojena na detektor lži. Je podezřelá ze zalhání své pravé identity. Odborník přivolaný Rodem Luriem po natočení scény režisérovi řekl, že Vera Farmiga dokázala detektor obelhat. (D3VIL)
  • Filmovalo sa v meste Memphis a okrese Shelby County v americkom štáte Tennessee. Film sa natáčal od 10. októbra 2007 do 19. novembra 2007. (MikaelSVK)
  • Film je lehce inspirován skutečnými událostmi ze života agentky CIA Valerie Plame a novinářky Judith Miller. (D3VIL)

Reklama

Reklama