Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že tento film pro holky své cílové publikum nakonec jen urazí, neboť ženské postavy, se kterými by se měly ztotožnit, jsou v něm vyobrazeny jako pěkné blbky. On celý ten film o nakupování je jen povrchní kravinou, která vypovídá o tom, že v dnešní době se značně podceňuje ženské publikum (nebo se na něj prostě kašle). Kvalitní "holčičí " film člověk aby v dnešní době pohledal, divačky se musejí spokojit s takovými špatnostmi, jako je například série Twilight. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by mě zdejší hodnocení překvapilo, ale stačí si přečíst koment AngelAngie, že film nenudí a je lepší než podobný jiný filmy a pak tomu dá dvě hvězdičky a je jasno. Spíš než o samotným hodnocení filmů jde některým zdejším uživatelům o vytváření si jakési pofiderní image diváka vodborníka s vkusem a inteligencí před ostatníma a to je trapný jak karlovarská lázeňská oplatka vyroběná v Praze. Ano jistě, film jede po 100x ohraný romantický lajně, jen s pro mě novou zápletkou. Hlavní hdrinka je tak prdlá a blbá až je milá a zábavná, ostatně jako vlastně celej film. Jelikož romantickou komedii beru jako romantickou komedii, nemám tak zapotřebí urážet hlavní hdrinku a už vůbec ne mudrovat nad tím, komu je film určen a jaký jsou blbci ti, co se jim film líbí. Já ženská nejsem a resumé mých utrát za minulý měsíc je následující : x litrů piv, 3x smažák s tatarkou; 1x sázkový tiket na celkové vítězství Sparty ve fotbalové lize a přesto jsem si tenhle film užil na max. Takže kdepak asi soudruzi vodborníci z CSFD udělali ve svých analýzách cílové skupiny diváků tohoto filmu udělali chybu ? ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Film s úplně stejnou zápletkou, charakteristikou postav, v některých případech i ze stejnýma hercama, bych byl schopnej vytvořit s průměrným střihacím programem a kolekcí romantických komedií cca 10 let zpátky. Týpka s divným přízvukem bych si vzal třebas z Notting Hillu, cérku ve značkových hadrech bych poskladal ze zaběrů z Ďábel nosí pradu vs. Isla v Nesvadbových a Určitě, možná. Postavu hodnýho papínka Goodmana bych si pujčil z Divokých koček (krom toho, kde říká, že je vdovec, protože tady je postava matky docela důležitá). Tu bych zas poskládal z matek ze Fotr je lotr 1 i 2. Na scény z terapie šopaholiků by jistojistě vystačil Kurz sebeovládání a na noční Miami Zná ji jako svý boty plus taneček z Hříšnýho tance 2. Takže sumasumárum. Film jsem dokoukal jen z toho důvodu, že jsem věděl do čeho jdu a co mám očekávat. Dvě hězdy jsou jen za ústřední dvojici (staffordshirskej přízvuk vs. zrzavý vlasy). ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

O nic lepší ale pozor, ani o nic horší než ostatní podobné romantické komedie. Překvapivě dost slušní herci ve vedlejších rolích a překvapivě ani nijak neiritující hlavní role. Isla Fisher je roztomilá, Hugh Dancy sympatický, oba jsou z toho filmového vztahu trošku překvapení, ale celkem jim to šlape. Minimálně jsem nemusel znuděně uprostřed filmu několikrát zastavovat a jít na chvíli dělat něco jiného, jako u mnoha jiných. // 50% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dívčí duo Isla Fisher a Krysten Ritter by mi ke štěstí bohatě stačilo, bohužel jejich životní trampoty jsou na pěst. Myslím, že feministky u toho musí trpět ještě víc než já, protože hlavním sdělením filmu je to, že na světě není nic jednoduššího a finančně negramotnějšího než ženská okolo třicítky. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně se Rebecca na něco ptá své spolupracovnice, ovšem za dvě vteřiny se spolupracovnice v záběru již nenachází, jedná se tedy o nepovedený střih. (Pavlínka9)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)
  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)

Reklama

Reklama