Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// If there's any moral to the story it's probably this: you don't fuck with Batman even when he's retired. A jinak, herecky to je jeden z nejsilnějších letošních filmů, Woody Harrelson by měl dostat nominaci za vedlejší postavu ("Do you have a problem with me? I got a problem with everybody."). Neskutečně ten film táhla taky hudba, intenzivní a přesná, mňam. Jestli je tedy něčeho škoda, pak toho zakončení, čekal jsem asi silnější závěr, ale těžko to tomu snímku vyčítat, už tak v něm bylo tolik mocných scén, možná to jen chtělo nechat některou z nich nakonec. Rozhodně věc na více zhlédnutí, prozatím silné 4* a můžu jenom doporučit. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Producenti Leo a Ridley vedeli prečo angažovali všetky známe herecké ksichty. Pretože bez nich a ich (povedzme že) charizmy a "hviezdnosti" by sa jednalo o totálne banálnu (v rámci zápletky) drámu/krimi. Aj tak je tu všetko značne šablónovité až povrchné, čo sa týka príbehu aj postáv. Všetko je naznačené, no nedotiahnuté a väčšinou sa pláva po povrchu..Nie je to zlé, len OOF je jednoznačne film na jedno pozretie. Kvôli Baleovi je to za ***. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná žánrovka, kde vůbec nemá smysl řešit scénář. Je obyčejný. Nicméně styl jakým je tento příběh zpracováný zaslouží uznání. Ten syrový industriální "street" feeling amerického maloměsta nejde nevidět. Skvělá kamera, tvrdá, nekompromisní akce. Kupa kulervoucích scén (hned ta úvodní např.) a brilantní herci - především pak Harrelson, Bale a opět minimalistická Zoe Saldana, které tyto role svědčí. Takhle by to mohlo vypadat i v reálu, Cooper má nehorázný cit pro autenticitu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený thriller, ktorému dominuje Ch. Bale, príbeh ide v zabehaných šľapajách vraždy a pomsty, preto výraznejšie sklamanie nehrozí. Potešil ma C. Affleck, ktorý je herecky podstatne pozerateľnejší a uveriteľnejší než jeho brat , ale toho tvrďáka som mu až tak neveril. Postavu zabijáka teda nemal, ale to nemusí, že? No možno mal výdrž a veľa znesie ako Rocky Balboa...W. Harrelson v zápornej roli je tiež skvelý a celkovo sa to v tomto filme známymi menami len tak hemží. Možno každý nájde na filme nejakú chybičku, ale načo sa v tom rýpať? Mne to sadlo. Thrilleri o pomste môžem kedykoľvek. 80%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi bráchu/tetu/strejdu/mámu/tátu atd, tady máte přes držku. Ničim originální a nijak překvapující zpracování snad nejohranějšího motivu v dějinách kinemtaografie, kterým pomsta rozhodně je. Tahle pomsta ještě k tomu hraničí s rodinným a osobním dramatem a můj šálek kávy v podobném případě není ani pomalý styl vyprávění. Jenže je tu velikánské ALE a tím jsou herci. Scott Cooper není zrovna zavedená značka a scénář také nesliboval nic výjimečného, ale přesto se pod film upsal zástup hereckých veličin, za které by leckterý producent vraždil. A právě oni, byť často trestuhodně nevyužití, povýšili Out Of The Furnace do kategorie nadprůměru. 75% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama