Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (Cinemart)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (756)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon zahral toho Vlada na jednotku a miestami sa mi zdal ešte väčší fešák, ako v skutočnosti je. No dobre, teraz vážne ... Luke Evans bol naozaj dobrá voľba. Ohromne mužný a charizmatický a ešte aj dobrý herec. Príbeh ma bavil so všetkým čo ponúkol. Taká fajn temná rozprávočka. A dvojka bude kedy? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak mě vlastně tento odsuzovaný historický akčnák bavil. Nejsem úplně fanda Lukea Evanse, nevyhledávám ho a tento film z něj pravděpodobně hvězdu neudělal, ale má charisma a umí to prodat. Jednou by se hvězdnou stát mohl. Efekty lepší než jsem čekal, nejedná se o žádné terno, ale když bych Drákulu porovnal třeba s Já, Frankenstein, tak je tento snímek nesrovnatelně kvalitativně výše a celkem jsem se bavil, ba co víc, občas i z pusy vypustil prachyobyčejné...wow...71% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně si to vemte... Žijete si svůj středověký život kdesi v Sedmihradsku, bojujete s Turky, snažíte se udržet v chodu panství, sem tam někoho v řádu větších stovek nabodnete dle místních zvyklostí na kůl, prostě úplně normální šlechtický život té doby. A pak o pár set let později, si zrovna vás nějakej pisálek Stoker vybere jako hlavního hrdinu svého fiktivního románu a stanete se skutečně nesmrtelnou legendou. Ale ne jen tak ledajakou, vaše jméno budou znát a mít v úctě i malé děti... Chudák starej Tepes, kdyby tohle věděl... Co by tomu asi říkal? :-). Pro tenhle druh bytostí mám slabost a tak jsem byl zvědav co nám Amíci s Japíkama naservírují. Rovnou říkám, že jsem čekal něco hodně blbého a má očekávaní nebyla valná. A to bylo asi dobře, protože se mi to nakonec v rámci tohoto přístupu docela líbilo. Samozřejmě krom samotného smyšleného příběhu je vidět, že to točil někdo, kdo o evropském středověku (spíše balkánském) nemá ani šajna. Takže uniformy, zbroj, to prostěbylo zcela mimo. Stejně tak hrady a kláštery a nevědět že koukáte na Draculu, odhadli byste že jste někde ve Středozemi a koukáte na Pána prstenů. Ale jak jsem již řekl, já nečekal věrný přepis Stokerova díla ani nějaký plnohodnotný historický exkurz. Luke Evans mi tam docela sednul a uměl bych si ho představit třeba jako nějakého anglického kapitána devatenáctého století.  Charles Dance hraje většinou role britských důstojníků, nebo gentlemanů a tady mi jeho obsazení opravdu překvapilo. Nutno ale dodat, že mile :-)!. Film mi bavil celou dobu a některé části bojů byly velmi zajímavé, třeba ta středověká obdoba dronů :-). Jo, když do vás vrazí něco z nebes co nečekáte, umí vás to i porazit... Což ostatně teď zažívá ruSSácká armáda na Ukrajině. Tech videí je síť X plná a když se na vás zaměří, tak prostě neutečete. Jo kdyby jen Habsburkové tušili proč se Turek nedostal do Vídně... :-). Dávám tedy dohromady za tři napití krve z puklé lebzy. * * * ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Silnější trojka. Ljůk je suprovej upír stejně jako Tywin Lannister a celý to má potřebnej spád a dobře natočenou akci. Co tomu ovšem chybí jako Hruškovi mozek je lepší scénárista (těch nesmyslů a nepozorností od tvůrců se tam pár našlo) a zkušenější režisér, který by navodil temnější atmosféru a dokázal by líp navodit skutečný dojem ze scén, který takhle vyšly trochu divně. Výrazně tomu uškodilo taky PG-13... chtělo by to víc utržených rukou, ukousnutých krků a useknutých hlav. Ale jinak docela líbilo. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se točí film o upírech, jedním ze základních stavebních kamenů úspěchu je krev. Když ale na tuhle tématiku naroubujete rating PG 13, načež ve filmu začnete sekat končetiny aniž by trocha tý krve zalila obrazovku, to jediný co zůstává je tupej výraz ve tváři a znechucení, jak je možný zobrazovat ve filmech násilí, když to ani nepůsobí věrohodně. Protože když už nic jinýho, živí diváka alespoň ta brutalita. Tady bohužel selhává ale úplně všechno, kdy je do diváka vprsknutej kýbl digitálního paskvilu v domnění, že právě to se mu bude líbit. Pokud je divákovi deset tak to asi zabere, pokud je mu dvacet, tak leda s tím, že je debil. Efekty ovšem, byť ne nejlepší, v několika mála scénách dokážou trochu pobavit. Jenomže zábava je to marná, když se celej film tváří neskutečně vážně. Tohle mělo bejt zatraceně sebe-parodický a vtipný, s nevtíravým humorem, jako je tomu třeba u Johna Wicka - tehdy bych Drákulu zbaštil se vsím všudy. Na filmu jsou skvělý asi tak čtyři stylový záběry, který do celkovýho vzhledu filmu ale vůbec nezapadaj. Není tu styl, není tu krev, není tu ani adekvátní provedení, je tu jenom změť komerčních trademarků, aby na to šel do kina každej mezi deseti a třiceti lety, když ale selžou i ty trademarky, je to fakt v prdeli. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Postava Drákuly se objevuje ve více než 400 filmech. (M.B)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama