Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kdyby od poloviny filmu nebylo naprosto jasné, jak která postava těsně před závěrečnými titulky dopadne. Kdyby tu "dobré" a "špatné" postavy nebyly odděleny tak tlustou a viditelnou čarou, že ji musí zaznamenat i nevidomý. Kdyby celková atmosféra byla o něco klaustrofobičtější (třeba tím, že bychom jako Wade nikdy neviděli, co se děje mimo věznici). Kdyby příběhová linie byla propracovanější. Pak bych možná mohla tvrdit, že je Felon alespoň nadprůměrný film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký príjemný svieži vánok z väzenského prostredia,ktorý vedel zaujať. Film pôsobí úprimne, možno aj kvôli dialógom,ktoré sú naozaj dobré. Dej je síce jednoduchší, ale aspoň sa divák môže viac venovať psychológii duše odsúdeného a jeho márnosti. Ako málo stačí a človek sa ocitne presne tam, kde nechce - vo väzení. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Parádní drama z novodobého vězeňského prostředí. Neočekával jsem, že to bude až tak dobré. Od vstupu Vala Kilmera(kterého jsem fakt nepoznal, myslel jsem, že je to Jeff:) - hrál uplně bezchybně - se film pořádně roztočí, zamotá ale tím spravným směrem. Buď se k nim přidáte nebo jste v tom sami! Bitky na dvoře jsou fakt dobré. Milé překvapení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo rozohraná drsňáreň, kde sa ale všetko deje preto, aby sa to dialo pre potrebný vývoj príbehu, než že by sa nasledovala logika reálneho sveta. Hlavný hrdina je klaďas, ale jeho život sa rúti do priepasti vďaka divným rozhodnutiam ľudí okolo neho, v tomto prípade polície, právnikov, neskôr bacharov a spoluväzňov. V base je to podobné ako na slobode, až má človek dojem, že chlapík je nejakým spôsobom prekliaty niekým zhora. No a záver nás zase akoby informoval o tom, že ten, kto mu vložil do kolísky smutný osud, sa spamätal a zrazu sa všetko zázračne vyrieši. Okrem týchto schválností ale ide o slušnú, drsnú a poctivú zábavu, kde sa predviedli aj herci. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní kriminální drama především díky vynikajícím hereckým výkonům Dorffa a v nezvyklé roli viděného Vala Kilmera. Waugh přistupuje k vězeňské tématice velmi osobitě a v žádném případě se nesnaží natočit další Shawshank, i když některé atributy samozřejmě zůstávají stejné. Vězeňské prostředí je vykresleno velmi solidně a vše působí uvěřitelným dojmem, včetně provázanosti rodinných vztahů. Závěr kvalitní a voiceover velmi emocionální. I když se Felon nedostane do širokého povědomí, své kvality má. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Příběh je založen na událostech, které se odehrávaly v devadesátých letech v Kalifornské státní věznici. (reqiuem)
  • Val Kilmer strávil několik hodin denně v maskérně kvůli bezpočtu falešných tetování na hrudi, rukách a zádech. (c.tucker)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama