Reklama

Reklama

Mike a jeho přítelkyně Sheryl se vydávají z Virginie do státního parku Lake Kimbrabow v Západní Virginii, kde chtějí kempovat v lesích a užít si turistiku. Zeptají se na cestu místního hlídače a ten jim poradí, aby jeli po Donner Trail nebo Willow Creek Bridge. Pak ale Mike potká na křižovatce místní obyvatelku Idu Foresterovou, která jim řekne, že v Timber Falls je překrásná krajina a nádherné vodopády a dvojice se rozhodne tam jet. Narazí na potížisty Brodyho, Darrylaa Lonnieho a Sheryl přesvědčí Mikea, aby se zbavil nábojů, které má v revolveru. Utáboří se, ráno je však Sheryl při koupání v nedalekém jezeře unesena. Zoufalý Mike ji hledá a nachází rodinu vyšinutých náboženských fanatiků, kteří jejich prostřednictvím chtějí zplodit dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrné hixplo, které ovšem mezi dnešními břečkoidními vyvražďovačkami a bezzubými krváky působí poměrně svěže. Film mě nenudil a to je hlavní. Náboženskou tématiku sice většinou nemusím, ale tady to jako motiv působilo docela věrohodně. Postavy jednaly celkem reálně a gore scény byly zajímavé. V subžánru hixploitation je tento film docela povedený a pro hororové fanoušky je to povinnost. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když si chce člověk v Západní Virginii vyjít na houby, měl by se mít na pozoru. Buď si bude chtít po Špatném zatočení čuchnout k vaši blažce rodinka kanibalů a nebo se můžete ocitnout na klinice reprodukční medicíny u sv. Idy. Společným jmenovatelem jsou pak studené zbraně, plky o bohabojnosti a skutečnost, že vám o život usiluje někdo, jemuž je sestra zároveň i biologickou matkou.. Timber Falls je žánrová standardka, která se úmyslně nevyhýbá klišé, zbytečně neplýtvá gore efekty a nabídne ústřední dvojici, která sebou nenechá orat. Nad faktem, že trojice mladíků byla vybrána z modelingové agentury, přičemž vousy + flanel měly zajistit dojem vidláctví, přimhouřím oči. Stejně tak nad „I´m shocked!“ koncem, protože dobře vím, že jejich zahradník měl přesčas a chystal se poséct trávu u růží.. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, ale nemá to ty pořádný grády. Vykrádá to řadu klasik i nových exploitation hororů, což mě mrzí. Rodina je totálně vyšinutá, to zase musím ocenit, kdo tohle vymýšlel a psal scénář, opravdu extrémní demence. To bylo výborné. Bohužel film nehraje na atmosféru a výtvarnou stránku (jako třeba konkurent "Rovdyr"), ale spíše na opakované týrání, ponižování a mučení, které je hororovému subžánru exploitation vlastní. Násilí však nakonec nejde do přesahujících extrémů, pořád to vypadá, jak dojde k nejhoršímu, a nakonec se z toho postavy většinou nějak vykroutí, a navíc hlavní mužská postava je neskutečný tvrďák, který toho fakt strašně moc ustojí, a ještě je schopen všechny vyfuckovat a poslat někam... Ten se mi líbil, žádné mučení slabochů z města, ale brutální konfrontace drsňáka (ten fakt utáhl skoro celý film) z města versus totálně ujetá rodina s výborným zázemím pro svoje zvrácené skutky. Dobrý, koukatelný horor. Ovšem už by mohli tvůrci vymyslet něco, co by neustále nevykrádalo scény z kultů, jako je "Texaský masakr", "Hory mají oči" jak původní, tak remake a pokračování, "Deliverance" v podstatě celý začátek se nesl ve stejném duchu, "Wrong Turn" znetvoření idioti atd... /70%/ ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Už je tomu dáky ten čas, čo som nevidel klasický béčkový horor nového tisícročia. Po X žánrovo odlišných filmoch musím bohužiaľ znova skonštatovať, že som sa dostal opäť do sveta, kde absentujú tie najzákladnejšie filmové zákony (logiky, fyziky, scenára, postáv, miesta, času...). To, čo som žral ako násťročné decko, mi teraz príde mimoriadne trápne. Film, akých je v tomto žánri 75% (akoby ich produkoval ten istý narušený človek). Jediné, na čom sa dá stavať je prostredie, lenže aj z tých filtrov cítiť absenciu širokospektrálnych, opulentných a rozpočtových možností. Cez ostatné technické a filmové elementy to ide ešte strmšie dolu. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Být to před pár lety, třeba dám i 4 hvězdy, ale hororů jsem už od té doby nakoukal tolik, že mám chuť dát i Odpad. Nedam, protože by to z mého pohledu nebylo fér. Ale jinak co si budeme povídat, tenhle film s ničím novým nepřišel, vyprávěno je zde něco, co už bylo vyprávěno jinde, dostat to šikovnější režisér, mohlo v tom být více mrazivé atmosféry a napětí, účinkují herci, jejichž obličeje bych už ani nepoznal, no a takhle bych asi mohl pokračovat dál... A ta závěrečná tečka - to už byl spíš takový výsměch ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama