Reklama

Reklama

Mike a jeho přítelkyně Sheryl se vydávají z Virginie do státního parku Lake Kimbrabow v Západní Virginii, kde chtějí kempovat v lesích a užít si turistiku. Zeptají se na cestu místního hlídače a ten jim poradí, aby jeli po Donner Trail nebo Willow Creek Bridge. Pak ale Mike potká na křižovatce místní obyvatelku Idu Foresterovou, která jim řekne, že v Timber Falls je překrásná krajina a nádherné vodopády a dvojice se rozhodne tam jet. Narazí na potížisty Brodyho, Darrylaa Lonnieho a Sheryl přesvědčí Mikea, aby se zbavil nábojů, které má v revolveru. Utáboří se, ráno je však Sheryl při koupání v nedalekém jezeře unesena. Zoufalý Mike ji hledá a nachází rodinu vyšinutých náboženských fanatiků, kteří jejich prostřednictvím chtějí zplodit dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný horor. Máme zde les, burany, pošahané pobožné požadující početí po přítelkyni hlavního hrdiny a díky této situaci se dočkáme hodně krve plus dávky napětí. Mno tak to by šlo. Sice jsem se chytal za hlavu, když hlavní rek dal na "moudrá slova" své milé a zahodil náboje do bouchačky, ale tak co zase na druhou stranu díky tomu pak opravdu bylo na co koukat. Pánbíčkáři zde jsou opravdu pošahaní na až neúnosnou míru a i ten nejzarytější pohan se musel modlit, aby je klaďáci poslali na věčnost a domluvili jim tak setkání s Ním o nějakej ten pátek dřív, než měli pánbíčkáři v plánu. Jestli se to našim hrdinům podaří nebo naopak hrdinka nedobrovolně zplodí dalšího pobožného blázna to je otázka na kterou Vám neodpovím. Mrkněte se osobně. Stojí to za to :-) ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Docela povedený explo respektive hixplo, který ve značné míře ctá pravidla svýho subžánru a to je jeho největší plus. Není to sice nijak inovativní (no možná leda ten Deaconův ultrasrp sem teda ještě neviděl, zajímalo by mě jestli to bylo udělaný spešl pro film nebo esi se to na něco normálně používá :-) ), ale to vůbec nevadí. Mladej páreček, výlet do národního parku, šílená křesťanská famílie, zjizvenej mrzák poskok, členitej sklep, mučení, no tohle všechno už tu samozřejmě bylo. Ale co do žánrovky fakt kvalitně řemeslně zmáklý, atmošku to celkem drží, gore tady zas tolik neuvidíte ale pohoda. Takže slušnej standard. ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka, ve které se ale příliš nevraždí :-) První půlka nuda k uzoufání, po -té je to už lepší. Banda vyšinutých křesťanů je príma, (křesťanství totiž nemám rád a režisér na tom bude asi dost podobně:-)) některé brutální scénky taky potěší a navíc... Občas je to sranda. Třeba poslední záběr. To byla fakt švanda! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na tomto hororu je pěkná jen příroda a hlavní hrdinka, jinak to je 100x ohrané, stále dokola, předvídatelné, nic nového. Věty typu "proč to děláte?, nemusíte to dělat, pust´te nás, my to nikomu neřeknem" jsem už několikrát slyšel v jiných filmech a už mě lezou krkem. Herecké výkony velmi mizerné, Mike byl doslova trapný při předstírání bolesti. Mohl by to být docela dobrý horor, ale jaksi to postrádalo ty správné grády. Napětí žádné, atmosféra strachu taky ne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový buranský horor se odehrává uprostřed nádherné přírody - lesy, pasoucí se laně, vodopády, jezero. Mike a Sheryl jsou prototypem naivních mladých lidí z velkoměsta, kteří si nedávají pozor a nedají ani na dobré rady. Jejich první setkání s místními by člověka normálně odradilo od další cesty, ale oni ne. Ba co více, když Sheryl zjistí, že Mike má zbraň, nutí ho, aby se jí zbavil. Když ji nechce zahodit, pak musí alespoň před ní vyhodit náboje. Nezodpovědná Sheryl se pak vydá sama k jezeru, zatímco Mike je tak slepý, že přehlédne obří past na medvědy uprostřed volného prostranství. Nu, tím oba všechny sympatie ztrácí, a lze jim přát jen hořký konec. Tamější rodina, žijící v zajetí náboženského tmářství, připomene všechny ty texaské masakry a jejich napodobeniny. Gore je spíše umírněné, i když dojde na sekeru, useknutý prst, uťatou hlavu, probodnutý krk či sekeru v hlavě. Tentokrát to není zcela na škodu, jelikož většina krvavých scén působí věrohodně a dodávají syrovosti. I přes hovadské chování hlavních postav jsem jim ke konci trošku fandil. Průměrná oddechovka má spád, a tak původní hodnocení ponechám, byť kdysi mě asi film až tak neuchvátil, když jsem si z něj pamatoval jen minimum. p.s. poslední větu si distributor mohl odpustit. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama