Reklama

Reklama

Mike a jeho přítelkyně Sheryl se vydávají z Virginie do státního parku Lake Kimbrabow v Západní Virginii, kde chtějí kempovat v lesích a užít si turistiku. Zeptají se na cestu místního hlídače a ten jim poradí, aby jeli po Donner Trail nebo Willow Creek Bridge. Pak ale Mike potká na křižovatce místní obyvatelku Idu Foresterovou, která jim řekne, že v Timber Falls je překrásná krajina a nádherné vodopády a dvojice se rozhodne tam jet. Narazí na potížisty Brodyho, Darrylaa Lonnieho a Sheryl přesvědčí Mikea, aby se zbavil nábojů, které má v revolveru. Utáboří se, ráno je však Sheryl při koupání v nedalekém jezeře unesena. Zoufalý Mike ji hledá a nachází rodinu vyšinutých náboženských fanatiků, kteří jejich prostřednictvím chtějí zplodit dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Už je tomu dáky ten čas, čo som nevidel klasický béčkový horor nového tisícročia. Po X žánrovo odlišných filmoch musím bohužiaľ znova skonštatovať, že som sa dostal opäť do sveta, kde absentujú tie najzákladnejšie filmové zákony (logiky, fyziky, scenára, postáv, miesta, času...). To, čo som žral ako násťročné decko, mi teraz príde mimoriadne trápne. Film, akých je v tomto žánri 75% (akoby ich produkoval ten istý narušený človek). Jediné, na čom sa dá stavať je prostredie, lenže aj z tých filtrov cítiť absenciu širokospektrálnych, opulentných a rozpočtových možností. Cez ostatné technické a filmové elementy to ide ešte strmšie dolu. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Ikdyž jsou hororů na tohle téma opravdu mraky, mě dokáže potěšit každý nový povedený a tenhle bych mezi ně zařadil. Čekat od toho něco přelomovýho nebo dosud neviděnýho by bylo naivní, ale všechny očekávané věci fungují vskutku dobře. Prostředí je ideální - lesy, kopce, samota, burani - herci mi taky sedli, hlavně teda Beth Broderick. Já náboženství ve filmech fakt nemusím, ale když je podáno formou takových vymytých fanatiků, tak mi to není vůbec proti srsti. Rozhodně tu nejde o desítky mrtvol, ono se ve filmu v podstatě moc neumírá. Je to spíš o utrpení a psychickým tlaku ze strany věznitelů. Uznávám, že ta část filmu, kdy už jsou karty vyloženy na stůl je docela natáhnutá a zbytečně dlouhá, ale že bych se nudil říct taky nemůžu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam docela dobře a netypicky ujetá rodinka a nezvykle hezká hlavní hrdinka, asi bych ten film odstřelil. Jedno klišé za druhým, snad každou scénku už jste viděli v jiném filmu, místy dost předvídatelné. Navíc mě na filmu strašně zprudily dvě věci, a to jeho začátek (proč hned na začátku ukázat, co hlavní hrdiny čeká? To fakt nechápu! Dost blbá móda poslední dobou) a jeho konec (jaký to mělo smysl? to už je klišé non plus ultra, navíc hned od pár vteřin po nápisu "O rok později" zcela očekávané a ještě k tomu dost blbě natočené). Dalo se na to dívat, nějak extra moc to nenudilo, mamka s taťkou byli dost cáklí (taťkův výklad historického údělu a role Jidáše je parádní), ale přes jednu a půl hvězdičky prostě vlak nejede. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka, ve které se ale příliš nevraždí :-) První půlka nuda k uzoufání, po -té je to už lepší. Banda vyšinutých křesťanů je príma, (křesťanství totiž nemám rád a režisér na tom bude asi dost podobně:-)) některé brutální scénky taky potěší a navíc... Občas je to sranda. Třeba poslední záběr. To byla fakt švanda! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svobodní se pelešili, po svatbě už nehřešili.“ Sheryl měla plán. Odtáhnout Mika z posilovny do buranských lesů, ve spodním prádélku se vyválet v jehličí, pak si zajezdit nahá aka lady Godiva na koni, resp. „na koníčka“ a až bude miláček vzdychat pod ní (protože zadkem v mraveništi), požádá ho, aby ji požádal o ruku. Třeba se ten váhavý kůň rozhoupe. S čím nepočítala byla Ajda a její chajda. OKÉNKO CHALOUPKY: [][] Co skrz něj vidíme? [][] Imbecilní pacifistku Sheryl, nutící Mikeho zahodit náboje z revolveru, navíc po zážitku „tři burani s flintou slintali nad mým tělem.“ [][] Bohabojnost pravidelných čtenářů Bible. [][] Romantické ANO skrz roubíky v ústech. [][] Ponk s nářadím a svěrákem, nezbytným k ohýbání Písma svatého. [][] Inseminační vidlácko gynekologickou kozu, pro plnění tzv. manželských povinností. [][] Libového vepřového fešáka s rozštěpem jako kráva. [][] Rozpálená značkovací železa na vzpurný dobytek. [][] Plemenného býka Mikeho, s krédem „sex před svatbou je cool, po svatbě šuká jen vůl.“ [][] A co na to hostitelka Ajda? „Ta hříšná čárečka nám udělala čáru přes rozpočet, Bože můj!“ Mravokárný horor, víceúčelový srp a trpký čaj s pupalkou. Dejte si taky, tři šálky. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama