Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Berme to jako takový prequel k Temnému rytíři. V animatrixovském stylu se k nám řítí Batman v šestero podáních. Někdy slaběji, někdy silněji. Celkově však stojí za to. Nedoukům by mohla animace připadnout jako nevábná, batmanovským ignorantům zase scénáře - obsah - slabý. Osobně mi totiž přijde tento batmanovský šestiraňák jako záležitost pro obeznámené a pro tématiku nadchlé fanoušky a ne pro širokou veřejnost. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle bývá složité, několik autorů, různé přístupy a osobytá provedení. V případě Gotham Knight jsou však všechny příběhy, až na Field test, velmi nadprůměrné a některé přímo vynikající! Otvírá se tu několik témat ohledně Temného rytíře, jako: smrt rodičů, odpor ke zbraním, neustále přítomná bolest, jeho jediné pravidlo "nikoho nezabít" a další. Pro všechny fanoušky Batmana je tohle jednoznačně povinností! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Šest animovaných příběhů, ve kterých se tu více a tu méně vyskytuje Temný rytíř. Have I Got a Story For You - 2/5: Nápad není vůbec zlý, ale dějové rozpracování značně pokulhává. Navíc mi nesedla ani animace postav a vůbec to celkově mezi ty ostatní příspěvky ničím nezapadá. Je to takové moc rozjuchané. Crossfire - 4/5: Skvostně temná atmosféra, která spolu s vynikající animací naprosto přebíjí poněkud ohraný příběh. Tohle je Temný rytíř ve své nejryzejší podobě. Field Test - 3/5: Dobré, ale škoda té dětské vizáže Bruce Wayna. To si fakticky nezasloužil. In Darkness Dwells - 4/5: Nejnabitější povídka. Vzhledem ke krátkému rozsahu možná až příliš. Takhle je tu všechno děsně hrr. Working Through Pain - 4/5: Divil bych se kdyby se aspoň jedna z povídek nevrátila do dob Bruceova dobrovolného vyhnanství. A hle, tady jedna je. Škoda, že jich není více. Tahle je totiž jediná, která něčím obohacuje i Nolanovu vizi. A závěr nemá chybu. Deadshot - 4/5: Nejstylovější, i když ne nejlepší, epizoda. Zatímco její úvod je famózní, tak postupně jí dochází dech. Vidět z celého kompletu jen jednu, tak přesto doporučím tuhle. Je taková pro všechny. *** Vzhledem k tomu, že je to vlastně svého druhu celé pouze taková reklama na Temného rytíře, tak se musí nechat, že reklamy tohoto druhu si nechám líbit klidně častěji. A má to ještě jednu výhodu. Ty jednotlivé segmenty jsou totiž natolik odlišné, že si tu snad každý tu svou pasáž najde. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa vyhýbal ako čert omšovému a vedel som prečo. Nielenže neznášam anime a sledovanie tých obrázkov bolo pre mňa utrpenie, navyše príbehy sú mizerné a maximálne nekomiksové a nebatmanovské. Z plejády záporákov sa tu objavia len Scarecrow a KillerCroc (v cameu). A ich poviedka spolu s poslednou je jediným záchvevom priemerností v tejto japonskej ultravážnej brečke. Najhorší film z novej série DC animákov. Bezkonkurenčne a s veľkým prehľadom. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal od tohohle snímku trochu víc.Že každá kapitola má svůj vypravěcký rukopis mi mělo být jasný už ze začátku,když jsemto proklikával.Některé z kapitol jsou lepší než ty další ale každá je lepší než nejslabší članek a to Field Test,který je nudný,nezáživný a zbytečný ale naopak vrchol snímku jsou pro mě dvě kapitoly,který mají k samotnému Batmanu dost blízko Crossfire a Deadshot.Osobně se těd nemůžu dočkat na Batman:Year one. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama