Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ozajstné fiasko, ktoré našťastie ani v najmenšom negatívne nedotklo nasledovnej, Nolanovej hranej verzie. Jednotlivé príbehu nemajú žiadnu šťavu, príbehy sú veľmi banálne a ani zloduchovia neoplývajú tou správnymi záporáckymi vlastnosťami, a čo je horšie, Bruce Wayne bol najnevýraznejsí zo všetkých zúčastnených. 40%. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Berme to jako takový prequel k Temnému rytíři. V animatrixovském stylu se k nám řítí Batman v šestero podáních. Někdy slaběji, někdy silněji. Celkově však stojí za to. Nedoukům by mohla animace připadnout jako nevábná, batmanovským ignorantům zase scénáře - obsah - slabý. Osobně mi totiž přijde tento batmanovský šestiraňák jako záležitost pro obeznámené a pro tématiku nadchlé fanoušky a ne pro širokou veřejnost. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Kromě hned prvního příběhu mne zaujaly všechny, stejně jako opravdu hezká animace. Ta se dost liší od klasické americké(Superman Doomsday, Superman/Batman Public Enemies...). Také hudební doprovod dobře dokresluje temnější atmosféru. Co Gothamskému rytíři trochu škodí, je roztříštěnost jednotlivých příběhů, s čímž se samozřemě při různých režisérech dalo počítat. Přesto ale tvůrci mohli trochu více spolupracovat a komunikovat, aby na sebe části lépe navazovaly. Nicméně i tak Batman - Gotham Knight mezi animovanými snímky se superhrdinskou tématikou značně vyčnívá díky své originalitě. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ze začátku jsem byl dost znechucen. Když jsem viděl animaci toho prvního příběhu (všechny ty krátké nožičky a hubené ručičky), chtěl jsem to vypnout. Netušil jsem, že se film odehrává v šesti příbězích, přičemž v tom prvním je krásně vykreslené, jak rozdílně Batmana lidé vnímají. Co se týče dalších příběhů, nemám námitek. Atmosféra je krásně temná, příběhy nejsou ohrané, ale přináší i něco nového. Jedině snad animace v některých kapitolách mi přišla, že mohla být lepší. Takže navzdory začátku a pár nedokonalostem, dávám pět. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bohužel, netopýří povídky jsou slabé a nedisponují ani žádnou dechberoucí animací. Průšvihem je, že hned ta první má animaci nejhorší a já se z lehkého zklamání už pak nevyhrabal. Čestnou vyjímkou budiž příběh o Deadshotovi. Hlavně nástup tohoto záporáka má svoje kouzlo, které ostatní postrádají a za pár minut nám nepředvedou skoro nic. Kam se tohle hrabe na původní animovaný seriál. Je tedy pravda, že ten jsem viděl jako malý, ale jelikož mě teď postava Batmana znovu dostala, tak se k němu rád vrátit a zhodnotím i ten objektivněš. Tady jsem se bohužel dočkal jen pár světlých momentů. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama