Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Smrt v aréně (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý mexický toreador Luis Montoya dnes už jen chová býky pro koridu, avšak pro své někdejší odvážné kousky v aréně je stále miláčkem národa. Jednoho dne zabije kolegu Hectora Rangela, který by svým svědectvím mohl Luisovo dobré jméno zničit. Luis se postará o to, aby Rangela zabil rozzuřený býk. Tou dobou je však s manželkou na dovolené v Mexiku i losangelský detektiv, poručík Columbo. A ten začne svému mexickému kolegovi pomáhat s vyšetřováním případu... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl.... Netradiční a zajímavé prostředí, trošku nezvykle poručík spolupracuje s jiným vyšetřovatelem, a celkově zajímavě poskládáno a charismatický záporák, abych nezapomněl. Pár vtipných momentů, důkladné vyšetřování, a jako vždy dohání vraha k šílenství. Usvědčení je postavené trošku na vodě, ale zase nebylo zbití... Povedený díl! Slabších 80%. Howgh! ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé exotické prostředí, Columbo vs anachronicky uvažující Mexikáni, v roli vraha výborný Ricardo Montalban (se skvělým dabingem Jiřího Klema) ze kterého charisma přímo sálá. A závěr, kdy don Montoya rezignovaně předává poručíkovi kord a muletu, je silný jak silnice. Nevím, co se většině na tomto díle nelíbí. 75%: ()

Reklama

Pajela 

všechny recenze uživatele

Nevím, na co tady u toho dilu dost lidi vyhryzava..? Vždyť dost pribehu naseho milého Columba je zalozeno na tom, ze ma sypatak v balonaku proste štěstí a důkaz mu spadne do klina z cisteho nebe.. Nebo jak tomu bylo tady - s muletou namocenou ve vode... Synové od mexického vyšetřovatele si hrají na koridu a poručíka to trkne. A je to úplně v poradku a opet to svědčí o jeho bystré mysli a schopnosti spojit si dve a dve dohromady. Za me dalsi ze super dílů, navic v neobvyklem prostředí a s charizma zaporakem... :-) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento muž není v mém domě vítán! Columbo je tentokrát v Mexiku v toreadorské aréně. Místo, aby si užíval dovolenou, vyřeší tady případ brutální vraždy, kdy je jako smrtící zbraň použit obrovský agresivní býk. V roli vraha se Falkovi pokouší uniknout ze spárů skvělý Ricardo Montalban a režie se ujal Ted Post (např. Magnum Force, Do nitra Planety opic). P.S. V závěrečné konfrontaci v aréně, kdy vypustí zuřivé zvíře na šokovaného bývalého toreadora, zní skvělá hudba, která se dost nápadně podobá klasickému Williamsovu motivu z Čelistí. Můj oblíbený díl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Ted Post je podpísaný až pod dvoma epizódami detektívneho seriálu "Columbo". "Prípad diplomatickej imunity" z roku 1975 sa mu celkom podaril. "Smrť v aréne", ktorú natočil o rok neskôr, je trocha slabšia, ale stále si drží svoj štandart, hlavne vďaka charizme predstaviteľa titulnej úlohy Petera Falka. Komisár Columbo na výlete v Mexiku. Korida, horúce slnko, rozúrení býci, odvážni toreádori a zločin, ktorý nesmie zostať nepotrestaný. *** ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama