Reklama

Reklama

Hodný, zlý a divný

  • Jižní Korea Joheunnom nabbeunnom isanghannom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Největší komerční hit tohoto roku a z hlediska divácké návštěvnosti desátý nejúspěšnější film v dějinách jihokorejské kinematografie navazuje na tradici tzv. mandžuských westernů. Tato v zahraničí neznámá a v Koreji zapomenutá kategorie označuje snímky zasazené do prostředí Mandžuska ve třicátých letech dvacátého století, které tematicky odpovídaly americkým westernům. Režisér Kim Ji-un již ve svých předchozích filmech, jako Rány pod pás, A Tale of Two Sisters či A Bittersweet Life (poslední dva byly uvedeny na prvním ročníku Filmasie), chytře mixoval žánry, případně konfrontoval různé stylové polohy tematicky spjatých subžánrů. Tentokrát v akčním dobrodružném spektáklu spojuje inspiraci legendárním eposem Hodný, zlý a ošklivý Sergia Leoneho s dravou nevázaností klukovsky idealizovaných mandžuských westernů a vyprávěcí strukturou současných blockbusterů. (Filmasia)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (258)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Slepenec několika akčních scén pospojovaných humornými eskapádami. Rezignace na epičnost (většinu filmu se točíme kolem jednoho tržiště) a budování charakteru postav, ty jsou spíše pozérskými karikaturami. Možná to byl záměr, ale mě to nebavilo. Gradace příběhu i jednotlivých scén (ubíjející předzávěrečná honička) neexistuje, překvapivé finále už pro mě spíš nuda. Rytmický hudební doprovod efektně nasnímaných akčních scén tomu občas dodá šmrnc, ale většinou mi to připadalo jako by se mě někdo snažil opít rohlíkem - "tak tam šoupneme tu pecku z Kill Billa, to maj lidi rádi. A necháme to hrát 10 minut - pro sichr." 50%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já ty šikmooké vcelku ráád... pokud zrovna netočí porno s lolitkami nebo nejí tu svou rýži, tak pracujou (každý teďka IT) ee, točí ty svoje "masakrální" filmy, kde jeden aziat (forever jaky) vystřílí, rozseká nebo holýma rukama vybije půl obrazovky. Nooo tady ne... tady se Kim snaží o jakýsi remake westernu aaa bohužel nejde to. Utkvělo mi v paměti, jak tři žlutí banditi bojujou o jednu zažloutlou mapu, která teda vede k pokladu (hotoví piráti). Střílí se tu, všecko tu vybuchuje jak na bojovém poli a výsledek?! Veškerý žádný, chcete vědět konec? Všichni do jednoho umřou! A o toto cele jde, toš srandy kopec... 5/10 že si to ty Kime a ještě jednou mě naser aaa... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Měli jste už někdy pocit deja vu? Já ho měl během The Good, The Bad and the Weird (lepší by bylo The, Bad, The Bad and The Bad...) celkem často a pocit "to jsme už někde viděl" se vytratil až po skončení filmu. Je to škoda, protože od korejských tvůrců bych čekal ještě více stylu a sám bych uvítal menší důraz na mnoho žánrovost (ach ta komedie...). K tomu stačí přičíst zbytečnou délku, podivné tempo, (podle mě) citelně prostříhané scény a celé to je tak na slaboučké 3*. Některé scény mě svou nelogičností rozesmáli. Například jedna z postav (asi hodný, kdo se v tom má vyznat?) zezadu odstřelí 30 vojáků na koních, předežene je a najednou běží proti další hromadě vojáků na koních, kteří tentokrát běží proti němu (fakt, že všichni honí někoho na motorce ani nemusím dodávat). Mimochodem nejlepší skladbou soundtracku je ... tramtadadá... skladba z Killa Billa v závěru filmu. Krom toho tady se muselo vystřílet víc střeliva (kdo nabíjel? Postavy moc ne...) než v zachraňte vojína Ryana... Osudové finále, v kterém se všechny hlavní postavy protnou je... natahované snad více než u Leoneho:) a působí i trochu jako parodie... Celkově pár velmi pěkných scén nezachrání film, který jste už dávno viděli a ani o tom nevíte. Mimochodem nejlepší skladbou soundtracku je ... tramtadadá... skladba z Killa Billa v závěru filmu:). PS: milovníci korejců určitě půjdou s klidem na 5* ani nevědí proč:). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Ve chvíli, kdy začala hrát Don't Let Me Be Misunderstood, jsem se už prakticky válela smíchem po podlaze. Ale přesto jsem si myslela, že by to mohlo být hudebně nápaditější, kromě téhle písně, kterou už jsem tedy znala, mi žádná jiná v hlavě neutkvěla. Ale k čertu s tím! To je aspoň biják! Kang-ho Song je králem pod horami. Čím jsem starší, tím víc také oceňuji, když si tvůrci nechají dost času, aby mohli všechno hezky barevně nakreslit - aneb když film začne jako pramínek a končí jako mocná řeka posilněná mnoha přítoky. To je panečku krásné přirovnání, musím se pochválit. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem parádní pocta starším westernům, mnoho odkazů na staré klasiky. Vtipy které neuráží a zároveň si film drží jakž takž vážnou tvář. Ale bohužel i tady režisér Ji-Un udělal věc kterou nemám u jeho filmů rád. A to že to naprosto zbytečně roztahal, Už u filmu Thirst jsem párkrát koukal po hodinkách, a tady to samé. Bohužel. Ale každopádně zdařilý film na který se dobře kouká a má pár neuvěřitelně dokonalých scén. Už se těším na I saw the devil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Striktní britská filmová cenzurní organizace British Board Of Film Classification, pro nevhodnost promítaného násilí na zvířatech, nařídila filmařům vyříznout z filmu kolujícím britskými kinosály specifický pětisekundový úsek. (Conspi)
  • S rozpočtem 17 milionů amerických dolarů jde do této doby a nejdražší jihokorejský film. (molotov)
  • Představitel Hodného Woo-sung Jung si během natáčení zlomil ruku. (Morien)

Související novinky

Tahle země není pro Arnolda

Tahle země není pro Arnolda

13.07.2011

Po skandálu, na který se už mezitím téměř zapomnělo, Schwarzenegger tvrdil, že svůj návrat na filmová plátna odkládá. Ukázalo se, že ne na dlouho. Studio Lionsgate oficiálně potvrdilo, že… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno